Dar1962 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zakładam jako odrębny temat, bo wydaje mi się istotny. Zawsze, przed udaniem się do ASO i wydaniem grubej kasy warto poszukać samemu potrzebnej części lub podzespołu. Zasadniczy problem to numer katalogowy.Zauważyłem, że ASO stosunkowo niechętnie udziela informacji o numerach katalogowych części w ten sposób zmuszając co mniej cierpliwych i upartych do kupowania u nich. Proponuję w tym temacie wrzucać zapytania i ewentualne podpowiedzi w sprawie zaopatrzenia się w części zamienne. Na początek wrzucam wyszperaną (co prawda angielskojęzyczną, ale to chyba niewielki problem) ściągawkę ze schematami i numerami katalogowymi podzespołów Note ( i nie tylko) http://nissan4u.com/parts/note/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukakule Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 No dobra, znalazlem czesc ktorej potrzebuje. Ktos ma moze namiary na miejsce gdzie moge sobie ja zamowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Proszę, oto dwa sklepy internetowe, gdzie jest spory wybór części: http://sklep.intercars.com.pl/ http://www.iparts.pl/ Przy okazji mam pytanie. Planuję kupić m.in. filtr powietrza, ale chciałem jakiś lepsiejszy. Myślałem o dwóch markach: KNECHT (LX1270) i MANN (C1618). Oba mają grubość 34mm. Większość pozostałych jest cieńsza. Sprawdzał ktoś, czy taka grubość zmieści się? Silnik 1.4 oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek2272 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Witam, mam znajomego w salonie nissana - mogę pomóc w zdobyciu nr katalogowego danej części - piszcie co Was interesuje Druga sprawa mam dostęp do zniżek w InterCars - jesli cos potrzebne również pomogę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 (edytowane) Przy okazji mam pytanie. Planuję kupić m.in. filtr powietrza, ale chciałem jakiś lepsiejszy. Myślałem o dwóch markach: KNECHT (LX1270) i MANN (C1618). Oba mają grubość 34mm. Większość pozostałych jest cieńsza. Sprawdzał ktoś, czy taka grubość zmieści się? Silnik 1.4 oczywiście. Po prawie roku mogę odpowiedzieć sobie sam, ale informacja może się przydać innym: Filtr powietrza firmy KNECHT LX1270 ma grubość 34mm i przez to trudno umieścić go w przewidzianym miejscu. Dwie zawleczki, które zamykają obudowę filtra w samochodzie, zaciskają się tak na słowo honoru - cały czas jest wrażenie, że któraś może wyskoczyć. W tym roku zatem zakupiłem, chociaż zmienię pewnie dopiero w październiku, filtr FILTRONA (22zł, KNECHT kosztował 45zł - chyba nie warto). Edytowane 1 Września 2011 przez notek-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Poszukiwałem części do wydechu do naszych 1.4 ,a konkretnie pierścieni uszczelniających.Podaję namiary: Bosal- Łączenie początkowe >katalizator-rura< Nr.kat 256-520 uszczelka 251-001x2 sprężyna 258-943x2 śruba Łączenie >rura-rura śr.tłumik< Nr.kat. 256-116 uszczelka 251-025x2 sprężyna 258-943x2 śruba O ile uszczelka pomiędzy kata i rurę jest dostępna od ręki to z uszczelką pomiędzy rurę i tłumik jest kłopot trzeba czekać niekiedy nawet do 3-ch tyg.Udało mi się po 1 dniu Koszty tych elementów są niewielkie,uszczelka max do 10 zł,śruby po 4-5 zł to samo sprężyny.A teraz pomyślcie ile doi serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Jak jakiś "lepsiejszy", to gdzieś stówa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Podaję wymiary tulejek rozrusznika Note 1.4b Typ Valeo D7E40 Tulejka przednia...łozysko igiełkowe 10x14x10 koszt 10zł Tulejka tylna(od szczotek) 8.1x11.1x8 koszt 2 zł U mnie była tulejka mosiężna zamiast łożyska i dla tego tak szybko padła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a68 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Poszukiwałem części do wydechu do naszych 1.4 ,a konkretnie pierścieni uszczelniających.Podaję namiary: Bosal- Łączenie początkowe >katalizator-rura< Nr.kat 256-520 uszczelka 251-001x2 sprężyna 258-943x2 śruba Łączenie >rura-rura śr.tłumik< Nr.kat. 256-116 uszczelka 251-025x2 sprężyna 258-943x2 śruba O ile uszczelka pomiędzy kata i rurę jest dostępna od ręki to z uszczelką pomiędzy rurę i tłumik jest kłopot trzeba czekać niekiedy nawet do 3-ch tyg.Udało mi się po 1 dniu Koszty tych elementów są niewielkie,uszczelka max do 10 zł,śruby po 4-5 zł to samo sprężyny.A teraz pomyślcie ile doi serwis a może byś tak napisał w jakim sklepie to kupujes ,wszyscy piszecie jakie częśći są kupowane tylko nie ma adresu do tych informacja68 Po prawie roku mogę odpowiedzieć sobie sam, ale informacja może się przydać innym: Filtr powietrza firmy KNECHT LX1270 ma grubość 34mm i przez to trudno umieścić go w przewidzianym miejscu. Dwie zawleczki, które zamykają obudowę filtra w samochodzie, zaciskają się tak na słowo honoru - cały czas jest wrażenie, że któraś może wyskoczyć. W tym roku zatem zakupiłem, chociaż zmienię pewnie dopiero w październiku, filtr FILTRONA (22zł, KNECHT kosztował 45zł - chyba nie warto). jest taki filtr f-myICPremium B21027PR IC-A90057 16 zł pasuje do 1,4 -a68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 A68,gdy bedziesz chciał kupić to wystarczy podać nr katalogowy.W każdym sklepie motoryzacyjnym ,w którym mają asortyment związany z wydechem.Jeżeli nie mają to w ciągu jednego dnia Ci go sprowadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Kupiłem filtr powietrza firmy Japanparts za 20zł, pasuje idealnie, wymiana banalna - odpina się 2 zatrzaski na obudowie filtra i filtr wychodzi dołem, potem wkladamy nowy i zapinamy 2 zawleczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Wiosenne promocje Nissana na usługi i części. Może ktoś skorzysta ? http://nissan-ofertyspecjalne.pl/pl/specoffers/view/122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Wszystko się zgadza, tylko w moim mieście nie ma "ekspertów" od nissana. To aso, które istnieje, dalekie jest od profesjonalizmu. Muszę im robić reklamę, coś za coś, he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrasek222 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Proszę o informacje dotyczące czesci do note oczywiscie zamienniki poza ASO jak ich ceny, jakość i dostępność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 co konkretnie cię interesuje? pasek osprzętu? sworznie, tuleje wahacza? łożyska? Note ma sporo części zamiennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Tniemy koszty? Wymiana łączników stabilizatora,koszt:100zł łączniki Robocizna własna ok40minut. Potrzebne,klucz płaski14,16,17 oczkowy16-nie koniecznie. Klocek ok 20cm wysoki w celu podłożenia pod tarczę Kluczem 14 blokujemy sworzeń a 16 odkręcamy.Klocek podkładamy pod tarczę i lekko opuszczamy nadwozie ,tak abyłącznik luźno wyszedł.Montaż w odwrotnej kolejności. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 jak z tego widać - do odważnych świat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Jeden amortyzator zaczyna cieknąć -więc szykuje się wymiana. Jakiejś konkretnej firmy polecacie ? Jakie są seryjnie montowane ? Czy wymienić same amortyzatory czy sprężyny i łożyska również ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 (edytowane) nie ma większego znaczenia - może być Sachs,Kyaba,Monroe - byle pasowały. Ponieważ note jest składany na wyspach, zakładam,że amortyzatory na pierwszy montaż są też z Europy. Jeśli sprężyny nie są popękane a łożyska nie hałasują to ich wymiana to zbędny wydatek Edytowane 27 Czerwca 2012 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Co do sprężyn to nie wymieniałbym,natomiast moje zdanie jest takie że jeżeli wymieniasz amortyzator,to łożysko również.Szybciej go szlag trafi jak sprężynę ,a tylko narazisz się albo na podwójne koszty ,albo własną robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zwłaszcza, że koszt łożysk jest stosunkowo nie wielki. Też uważam, że warto je wymienić przy wymianie amorków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kopiec Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Kilka dni po zakupie padła sonda lambda. ASO - ok. 700 zeta, kilka minut guglania - i jest wynik. Sklep ( wawa, Polczynska 51) a w nim oryginalna sonda Nissana za 350. Jest powód do zadowolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Sprawdź, czy to aby na pewno oryginalna i czy końcówki-wtyczki są zarobione. W tej cenie zdążają się raczej sony uniwersalne tylko z kabelkami a końcówki trzeba sobie samemu zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kopiec Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Oryginalne pudełko, dlugosc kabelka prawidlowa, identyczna zielona końcówka. Chciwość ASO kontra operatywnosc mniejszych sprzedawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallo75 Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 witam proszę o poradę zdiagnozowano w moim notesie 1.4 uszkodzenie sondy lambda 2 jaki zamiennik kupić. proszę o podanie symbolu jaki mogę zastosować. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi