wegit Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Przydatna rzecz!!! Półka się składa. 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Przydatna rzecz!!! Półka się składa. I co dalej w związku z tym...? Powiem więcej, we wszystkich QQ półki składają się tak samo Zamykam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 I co dalej w związku z tym...? Powiem więcej, we wszystkich QQ półki składają się tak samo Zamykam Ale nie wszyscy, w tym i ja nie wiedzieliśmy że można tą półkę tam wcisnąć, kiedy potrzebna jest większa przestrzeń bagażnika. Kładłem półkę na przykładowo przewożony telewizor ... latała lub na tylnie siedzenie. Porada cenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Ale nie wszyscy, w tym i ja nie wiedzieliśmy że można tą półkę tam wcisnąć, kiedy potrzebna jest większa przestrzeń bagażnika. Kładłem półkę na przykładowo przewożony telewizor ... latała lub na tylnie siedzenie. Porada cenna. Niech będzie, że cenna... Zauważ, że temat nie został usunięty tylko zablokowany, bo nie bardzo wiem o czym tu można dalej dyskutować... Nie mniej na prośbę autora otwieram. Może pojawi się jakaś burza mózgów ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Może pojawi się jakaś burza mózgów ...? Burza to prędzej pojawi nam się za oknem, ponieważ wiosna tuż tuż. Poprostu fajnie dowiedzieć się o czymś o czym się nie wiedziało i jak widać po prawie roku można dalej QQ odkrywać. Taki to urok forum że dzielimy się swoimi spostrzeżeniami, odkryciami, wiedzą a i na pomoc innych liczymy gdy ona potrzebna. Nawet w banalnych jak mogłoby się wydawać sprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegit Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 I co dalej w związku z tym...? Powiem więcej, we wszystkich QQ półki składają się tak samo Zamykam W instrukcji o tym nie upomina się, z pewnością powiem że kolega nie ma racje, bo z wypowiedzi koledzy zrozumiałem że wszyscy na forum już wiedzą o możliwości składania półki bagażnika i to jest niestety błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 fajny patent dodalem tutaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/71160-fotorelacje-schematy-instrukcje-zamieszczone-na-forum/#entry764424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innovate Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Z półką super patent, aż dziwne ze Nissan nie pochwalił się tym w instrukcji. Plus dla autora! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 (...) Po prostu fajnie dowiedzieć się o czymś o czym się nie wiedziało i jak widać po prawie roku można dalej QQ odkrywać. (...) W poprzednim aucie z półką też tak miałem więc może dlatego wydało mi się to zupełnie intuicyjne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 2lata mam auto i o tym nie wiedziałem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michal KJ Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 z kratą nie działa, niestety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek38 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 fajne :)nie wiedziałem o tej półce,jadąc na wczasy w zeszlym roku nie wiedzialem co z nią zrobic a to takie proste ..dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Znalazłem na necie dodatkową półkę umieszczaną pod półką główną. Na jakieś drobiazgi fajny gadzet i do tego ma paski na zamocowanie parasola. Jedyne co mnie zastanawia to czy drobiazgi w niej umieszczone nie latają i telepią się podczas jazdy na dziurach i zakrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Znalazłem na necie dodatkową półkę umieszczaną pod półką główną. Na jakieś drobiazgi fajny gadzet i do tego ma paski na zamocowanie parasola. Jedyne co mnie zastanawia to czy drobiazgi w niej umieszczone nie latają i telepią się podczas jazdy na dziurach i zakrętach. To jest fajne. Rozumiem, że znalazłeś fotkę, a nie znalazłeś i kupiłeś. Ciekawe, gdzie można toto dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 To jest fajne. Rozumiem, że znalazłeś fotkę, a nie znalazłeś i kupiłeś. Ciekawe, gdzie można toto dostać. U źródła za 330zł: http://www.nissan.pl/#vehicles/crossovers/qashqai/pricing-and-specifications/accessories {Poz. 35 - KE965-JD500} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Znalazłem na necie dodatkową półkę umieszczaną pod półką główną. Na jakieś drobiazgi fajny gadzet i do tego ma paski na zamocowanie parasola. Jedyne co mnie zastanawia to czy drobiazgi w niej umieszczone nie latają i telepią się podczas jazdy na dziurach i zakrętach. Chyba nie latają bo je półka od góry przykryje - przynajmniej mniej latają niż te na macie szczególnie jak siatki się jeszcze nie zakupiło i zamontowało tak jak ja Tylko mnie ciekawi czy nie ograniczy ona dostępu do bagażnika no i ta cena 330 zł :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enak Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) niestety do QQ+2 brak Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez enak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Pytanie - czy da się jakoś złożyć tak półkę bez rozkładania tylnych foteli? Próbowałem u siebie i jakoś nie mogę tego zrobić - może niewłaściwy algorytm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shymo Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Z tym składaniem półki to fajna sprawa-nie wiedziałem że tak się da. Ja zawsze ją wyjmowałem i zostawiałem w garażu jak potrzebowałem coś przewieźć o większych gabarytach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Z tym składaniem półki to fajna sprawa-nie wiedziałem że tak się da. Ja zawsze ją wyjmowałem i zostawiałem w garażu jak potrzebowałem coś przewieźć o większych gabarytach No a teraz jak masz tą wiedzę to co? Przeciez nie po to rozkładasz tylne oparcia żeby przegrodzic przestrzeń bagazowa jakąś pólką . To po co rozkładac siedzenia? Jest cos co niczemu nie słuzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red1980 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jak nie służy jak służy? Ja od miesiąca czesto wożę w bagażniku wózek dla dziecka z gondola. Za pierwszym razem półkę położyłem na wierzchu (oczywiście zdjętą). Odkąd wiem że można ją złożyć, jest praktycznie na stałe złożona. Wózek wchodzi bez problemów. Jak dla mnie super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Jak nie służy jak służy? Ja od miesiąca czesto wożę w bagażniku wózek dla dziecka z gondola. Za pierwszym razem półkę położyłem na wierzchu (oczywiście zdjętą). Odkąd wiem że można ją złożyć, jest praktycznie na stałe złożona. Wózek wchodzi bez problemów. Jak dla mnie super sprawa. Chodziło raczej o to kwestię połączenia składania półki z rozkładaniem siedzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red1980 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Chodziło raczej o to kwestię połączenia składania półki z rozkładaniem siedzeń. Tak się domyślam. Przy połaczeniu tego patentu ze składaniem foteli jest to rzeczywiście bez sensu. Ale w przypadku, kiedy nie ruszamy foteli a przewozimy więcej bagaży lub coś wyższego w bagażniku, to jest to bardzo wygodna opcja (np wyjazd na wakacje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 red1980 ... a jak chowasz półkę w sekretny schowek to musisz na chwilę złożyć oparcia tylnich siedzeń, czy znasz patent wsuniecią bez składania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red1980 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 red1980 ... a jak chowasz półkę w sekretny schowek to musisz na chwilę złożyć oparcia tylnich siedzeń, czy znasz patent wsuniecią bez składania ? Jesli dobrze pamiętam, to udało się bez składania foteli. Ale troszkę się musiałem napiąć - być może nawet za bardzo na siłe. Teraz mam złożoną półkę prawie cały czas bo jak juz pisałem czesto jeźdzę z wózkiem dziecka, i jak zapakuję stelaż i gondole to półka leżąc już zawadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi