Gość Krzychuu Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Witam, jestem tu nowy więc prosze o wyrozumiałość. Mam pewien problem z moją primerką. Spalił mi się bezpiecznik od zapalniczki. Wymieniłem go na nowy. I wtedy narodził się nowy problem. wszystkie zegary padły, nie palą sie żadne kontrolki na desce, nie działa też kamera cofania, czujnik pasów oraz światła cofania. Pojazd odpala normalnie, jezdzi. Sprawdziłem każdy bezpiecznik i wyglądają na dobre. Spotkał się ktoś kiedyś z takim problemem? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuzinho7 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Może gdzieś masz zwarcie i jest problem na obwodzie? Sprawdziłeś wszystkie bezpieczniki? Ja Ci powiem miałem ostatnio taki cyrk ze robiło mi się zwarcie na tym oświetleniu lusterka pasażera i palił się bezpiecznik od light room a mimo ze bezpiecznik od bagażnika był ok nie mogłem go otworzyć. Więc może gdzieś podobnie leży przyczyna? -- Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 ja miałem tak kiedyś że zagary umarły mi, w dodatku klima też nie działała, sprawdź u Siebie zrobiłem tak wyjałem zegary z deski wypiąłem kostki wpiałem je spowrotem i zadziałały potem zrobiłem test zegarów i działają do tej pory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzychuu Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zeby było śmiesznie byłem dziś u diagnosty sprawdził jeszcze raz wszystkie bezpieczniki, podpięty pod komputer też został. Oczywiscie wszystkie bezpieczniki ok, i komputer nie wykazał żadnych błędów, jestem z nim umówiony na poniedziałek więc bede informował co i jak dalej, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 a wyjmij zegary i włóż - mi pomogło wyjmujesz dwa trójkąty po bokach zegarów - są na wcisk odkręcasz pod nimi śruby zdejmujesz daszek zegarów wyjmujesz zegary wypinasz kostki wpinasz spowrotem i sprawdzasz czy działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzychuu Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 okej, dzięki za pomoc. Jutro się tym zajmę i powiem co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Jak opcja informatyczna nie pomoże to wolałbym si e mylić bo może to spęcie z zapalnicznki spowodowało uszkodzenie modułu komfortu/BCM Takie pudełko na kolumnie kierownicy z 2 pinami nad pedałem gazu wyciągane do góry. Można je rozbebeszyć i szukac po kolei ....story , któy zawiódł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzychuu Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Niestety wyciągnięcie zegarów i podłączenie ich ponownie nic nie dało. Jednak bede musiał go postawić w poniedzialek do serwisu bo innej opcji nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Nowy moduł BCM 1500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.