Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Podgrzewanie tylnej szyby - nie działa

bartekzuczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam almerkę 2001r. Dziś przestało mi działać podgrzewanie tylnej szyby. Wczoraj wszystko grało a dziś nie zapala się lampka od podgrzewania i nie grzeje szyba. Jak próbuje włączyć podgrzewanie to co jakiś czas zapala się lampka i od razu gaśnie... słychać wtedy jak przekaźnik się przełącza. W większości przypadków próby włączania nie słychać przełączania się przekaźnika. Proszę poradźcie czego się na początku złapać? Czy to może przekaźnik pada czy może prąd nie dochodzi do niego czy jeszcze coś innego może być??

Pozdrawiam

skoro ogrzewanie tylnej szyby załącza się na chwilę to bezpiecznik można wykluczyć, w następnej kolejności należy sprawdzić właśnie przekaźnik, jeśli masz możliwość to podmień go i sprawdź co się dzieje

• 2 tygodnie później...

Problem rozwiązany. Uszkodzony był przekaźnik. Jeśli ktoś by nie wiedział gdzie się znajduje to informuję, że znajduje się on w kabinie po lewej stronie za plastikową osłoną pod skrzyneczką z bezpiecznikami. Jest on umocowany na metalowej płytce, którą trzeba odkręcić kluczem 10. Po odkręceniu ukażą się 2 przekaźniki: niebieski od pompki paliwa oraz czarny właśnie od podgrzewania szyby. Bardzo prosta wymiana... Na allegro kupiłem taki przekaźnik za 25 zł z przesyłką.

Pozdrawiam

Problem rozwiązany. Uszkodzony był przekaźnik. Jeśli ktoś by nie wiedział gdzie się znajduje to informuję, że znajduje się on w kabinie po lewej stronie za plastikową osłoną pod skrzyneczką z bezpiecznikami. Jest on umocowany na metalowej płytce, którą trzeba odkręcić kluczem 10. Po odkręceniu ukażą się 2 przekaźniki: niebieski od pompki paliwa oraz czarny właśnie od podgrzewania szyby. Bardzo prosta wymiana... Na allegro kupiłem taki przekaźnik za 25 zł z przesyłką.

Pozdrawiam

A mógłbyś podać oznaczenie tego przekaźnika ewentualnie link gdzie kupiłeś bo mnie czeka niestety ta sama akcja.

Alan

A mógłbyś podać oznaczenie tego przekaźnika ewentualnie link gdzie kupiłeś bo mnie czeka niestety ta sama akcja.

Alan

Proszę bardzo oto link do aukcji sprzedawcy, u którego kupiłem ten przekaźnik http://allegro.pl/nissan-almera-n16-primera-przekaznik-przelacznik-i3846993626.html a oznaczenie tego przekaźnika to: 4RD 007 814-04. na Allegro można kupić także tańsze przekaźniki ale ja tak asekuracyjnie wybrałem trochę droższy.

Pozdrawiam

Proszę bardzo oto link do aukcji sprzedawcy, u którego kupiłem ten przekaźnik http://allegro.pl/nissan-almera-n16-primera-przekaznik-przelacznik-i3846993626.html a oznaczenie tego przekaźnika to: 4RD 007 814-04. na Allegro można kupić także tańsze przekaźniki ale ja tak asekuracyjnie wybrałem trochę droższy.

Pozdrawiam

Dzięki :-)

Pozdrawiam,

A.L.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...