mlodyks18 Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Witam mam takie pytanie czy u was tez tak jest ze jak otwieracie drzwi z pilota org w kluczyku to otwieraja sie tylko drzwi od kierowcy? A jak klikne drugi raz otwieraja sie wszystkie. Moze trzeba cos zaprogramowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarski Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 U mnie jest tak samo. Myślę że to normalne, nigdy się nawet nie zastanawiałem czy da się to przeprogramować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Witam mam takie pytanie czy u was tez tak jest ze jak otwieracie drzwi z pilota org w kluczyku to otwieraja sie tylko drzwi od kierowcy? A jak klikne drugi raz otwieraja sie wszystkie. Moze trzeba cos zaprogramowac? To jest standardowa kombinacja i o innej nie słyszałem. Chyba, że dodanie centralki alarmu może coś zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyks18 Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 A więc to normalne myślałem że coś jest nie tak z moim pilotem trochę dziwne rozwiązanie Japończyków hehe. Może kiedyś się tym zajmę Dzięki za info koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 W niektórych autach Nissan stosował podwójną kombinację. 1 tak jak u Was a 2 to otwieranie wszystkich drzwi jednym kliknięciem. Spróbujcie wcisnąć, przy pozamykanych (zamki otwarte) drzwiach siedząc w aucie, oba przyciski na pilocie przez ok. 5 sekund aż do mignięcia kierunkowskazów. Wówczas powinna nastąpić, o ile istnieje, zmiana na otwarcie wszystkich drzwi. Ponowne wciśnięcie obu przycisków na raz przywrócić powinno poprzedni stan. Ciekawe czy to we wszystkich autach tak zaprogramowali czy tylko w niektórych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Witam mam takie pytanie czy u was tez tak jest ze jak otwieracie drzwi z pilota org w kluczyku to otwieraja sie tylko drzwi od kierowcy? A jak klikne drugi raz otwieraja sie wszystkie. Moze trzeba cos zaprogramowac? Zaprogramować, to chyba nie - ale był tutaj na forum user /w innym modelu Nissanka/, co to zrobił z kombinacją przelutowania kabli w drzwiach pasażera. Dał nawet fotki /tak jak jest a raczej powinno być praktykowane tutaj na Naszym Forum/ i wszystko elegancko śmiga -czyli na jeden przycisk /jak ktoś tak chce/.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Potwierdzam w Columbii (xtrail) są dwie kombinacje. Po odłączeniu aku standardowo jest 2 etapowa. Potem trzeba coś zrobić, nigdy nie pamiętam co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyks18 Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Witam niestety kambinacja ktora podales TESTER 1956 umnie nie dziala niestety, a mozesz mirekg9 mi podac jakis namiar na ten temat z przelutowaniem kabli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Witam niestety kambinacja ktora podales TESTER 1956 umnie nie dziala niestety, a mozesz mirekg9 mi podac jakis namiar na ten temat z przelutowaniem kabli? Naciskałeś oba przyciski na raz siedząc w aucie. Na zewnątrz to nie działa. I nie mignęły Ci kontrolki kierunków na desce po puszczeniu przycisków...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyks18 Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Tak siedziałem w środku drzwi zamknięte a guziki otwarte i naciskałem dwa przyciski naraz niestety nie mrugnęły mi kierunki Czyżby to ten temat był z tymi kabelkami ? http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/91828-otwieranie-całęgo-auta-jednym-wciśnięciem-przycisku-w-kluczyku/?hl=%2Botwiera+%2Bdrzwi+%2Bkierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Czyżby to ten temat był z tymi kabelkami ? http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/91828-otwieranie-całęgo-auta-jednym-wciśnięciem-przycisku-w-kluczyku/?hl=%2Botwiera+%2Bdrzwi+%2Bkierowcy Chyba tak. Nie mam swojego kompa przy sobie /został na tydzień w pracy/ tam miałem skopiowane fotki - teraz nie pamiętam. Ale widać, że się starałeś i poszukałeś, a ja że nie oszukiwałem. Po przeczytaniu tekst w tamtym linku - oświadczam iż to jest ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyks18 Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Super dzis postaram sie sprawdzic kolega opisuje ze jest to do przerobienia w drzwiach kierowcy moze beda te same kolory kaBli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Może pomyliły mi się drzwi, ale jak wspomniałem, jest to ten temat. Tylko nie wiem jak to będzie działało w innym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyks18 Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Niestety nie udało się w X-Trail jest inaczej ale będę próbował dalej może się coś uda zadziałać Dzięki za pomoc kolego. Jak by ktoś doszedł proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Niestety nie udało się w X-Trail jest inaczej ale będę próbował dalej może się coś uda zadziałać Nie załamuj się kolego -->Polak potrafi<-- pewnie ktoś to wymyśli lub faktycznie może być opcja w ECU /inne marki mają/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Nie załamuj się kolego -->Polak potrafi<-- pewnie ktoś to wymyśli lub faktycznie może być opcja w ECU /inne marki mają/. Zawsze możesz otwierać kluczykiem. Otwierają się wszystkie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyks18 Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) No niby można kluczykiem ale jaki sens skoro jest pilot ? będę szukał może się w końcu uda to napiszę rozwiązanie. p.s jaki interfejs jest dobry do Nissana ? żeby można było zmieniać serwisowe opcje ? Posiadam tylko ELM ale to jest słabe Edytowane 14 Maja 2015 przez mlodyks18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carbomer Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 działała sposób z dwoma przyciskami przez 4-5 sekund nie ma żadnego mrugnięcia kierunkami, sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarski Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 U mnie niestety nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyks18 Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 U mnie też nie działa opisz kolego Carbomer jak to zrobiłeś ? A ty masz X-trail T30 czy może już T31 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Pod avatarem: x-trail 2.2 dci '05 Sam uzupełnij profil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalleanka Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Mam T30, 2006, 2.2 -136, kluczyk prostokątny. U mnie zadziałało. Tylko dziwnie, bo włożyłem kluczyk do stacyjki, przekręciłem, i wcisnąłem obydwa przyciski na kluczyku na jakieś 7-10 sek, wyłączyłem zapłon...i nic nie zamrugało, nie zapiszczało. Pomyślałem, że widocznie nie ta konfiguracja i zapomniałem o wszystkim. Gdy pojechałem na miasto, okazało się jednak, że wszystkie drzwi otwierają się po pierwszym naciśnięciu pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Czyli jest coś na rzeczy w sposobie który podałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalleanka Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Czyli jest coś na rzeczy w sposobie który podałem. Nie dam gwarancji, czy kombinacje z kluczykiem robiłem przy zamkniętych drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 ja zrobiłem to też bez zapłonu przy zamkniętych drzwiach (byłem wew) i działa ta kombinacja. Trzymałem 12 sek. Ale nie widziałem czy mrugał. Mam 2006 kwadrat klucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi