Gość artt77 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Panowie, byłem oglądać te które proponowałem wyżej. Faktycznie podstawowa wersja wyposażenia pozostawia trochę niesmak, w związku z czym szukam dalej. Znalazłem w Kielcach, w komisie sprowadzony: http://otomoto.pl/nissan-qashqai-1-5-dci-panorama-alu-17-lift-C25176662.html Czy wiecie jak wygląda sprawa gwarancji na sprowadzony samochód ? Skoro nissan daje 3 lata na auto w krajach europejskich, to tenże jest jeszcze na gwarancji. Jak zweryfikować czy auto jest na gwarancji czy nie ? Rozmawiałem z panem sprzedającym i mówił że auto z Francji wróciło i miało naprawiany przedni zderzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Panowie, byłem oglądać te które proponowałem wyżej. Faktycznie podstawowa wersja wyposażenia pozostawia trochę niesmak, w związku z czym szukam dalej. Znalazłem w Kielcach, w komisie sprowadzony: http://otomoto.pl/ni...-C25176662.html Czy wiecie jak wygląda sprawa gwarancji na sprowadzony samochód ? Skoro nissan daje 3 lata na auto w krajach europejskich, to tenże jest jeszcze na gwarancji. Jak zweryfikować czy auto jest na gwarancji czy nie ? Rozmawiałem z panem sprzedającym i mówił że auto z Francji wróciło i miało naprawiany przedni zderzak. Gwarancję powinni Ci potwierdzić w ASO, w końcu jak przyjedziesz z usterką to muszą wiedzieć jak ją rozliczyć. Natomiast wydaje mi się dziwna ta żabojadzka Tekna: bez xenonów, inteligentnego kluczyka i Nissan Connecta. Sprzedawcy samochodów nie słyną z prawdomówności.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Gwarancję powinni Ci potwierdzić w ASO, w końcu jak przyjedziesz z usterką to muszą wiedzieć jak ją rozliczyć. Natomiast wydaje mi się dziwna ta żabojadzka Tekna: bez xenonów, inteligentnego kluczyka i Nissan Conn ... i na kołach 17" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artt77 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 ... i na kołach 17" ? Panowie, dziękuję za opinie. Faktycznie jak porównam wersję Tekna ze strony nissana z proponowanym autem, to znajduję braki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Panowie, dziękuję za opinie. Faktycznie jak porównam wersję Tekna ze strony nissana z proponowanym autem, to znajduję braki. ale 10x airbag to nawet Tekna nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 ... i na kołach 17" ? U nas do października 2010 Tekna też była na 17" i to takich jak w ogłoszeniu. Tutaj więc w miarę pasuje. Ale cała reszta to czyste Science Fiction Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 U nas do października 2010 Tekna też była na 17" i to takich jak w ogłoszeniu. Tutaj więc w miarę pasuje. Ale cała reszta to czyste Science Fiction ...tylko , że to jest 2011rocznik (tak napisane)ale jest w tytule dodane "LIFT" więc może te "zmiany" są liftingiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 ...tylko , że to jest 2011rocznik (tak napisane) ale jest w tytule dodane "LIFT" więc może te "zmiany" są liftingiem ? a wg mnie to Acenta z opcją szklanego dachu ( była taka możliwość zamawiania w 2011 roku) i wg mnie tak jest na 99% gdyż :- brak nawigacji - brak systemu bez kluczyka - brak kseonowych lamp - brak kamery - brak relingów - ciemnych szyb - systemu BOSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slik Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 pozwole sobie dodać, że ja mam Accente ze szklanym dachem i ciemnymi szybami. Taka Accenta ++ tyle, że ja mam z 2009 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylweq Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 (edytowane) U mnie acent ze szklanym dachem i xenonami z 2008 Edytowane 17 Stycznia 2013 przez sylweq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zdjęcia inny samochód, opis inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zdjęcia inny samochód, opis inny. Typowe dla handlarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Behemot Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Ja wyszedłem z założenia, że - skoro nie mam tyle kasy, by kupić nowa QQ, to lepiej jest kupić niegroźnie uszkodzone autko w Niemczech (gdzie nikt nie bawi się w naprawy), przywieźć do Polski i naprawić, niż kupić w Polsce sprowadzony, bezwypadkowy, którym matka dzieci na lekcje baletu woziła, a okazuje się później spawany z trzech ćwiartek (zdarza się) lub naprawiany po kosztach z totalnej demolki z zostawionym uszkodzonym np. błotnikiem i informacją, że jest tylko lekko uderzony, do kosmetyki blacharskiej (zdarza się coraz częściej). Przynajmniej wiem, co mojemu było naprawdę, a wyszukałem egzemplarz uderzony tylko po blachach, bez uszkodzeń konstrukcji, silnika, zawieszenia etc., do naprawy blacharskiej, gdzie wymieniam całe elementy (drzwi i błotniki) na nieuszkodzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnik Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Ja wyszedłem z założenia, że - skoro nie mam tyle kasy, by kupić nowa QQ, to lepiej jest kupić niegroźnie uszkodzone autko w Niemczech (gdzie nikt nie bawi się w naprawy), przywieźć do Polski i naprawić, niż kupić w Polsce sprowadzony, bezwypadkowy, którym matka dzieci na lekcje baletu woziła, a okazuje się później spawany z trzech ćwiartek (zdarza się) lub naprawiany po kosztach z totalnej demolki z zostawionym uszkodzonym np. błotnikiem i informacją, że jest tylko lekko uderzony, do kosmetyki blacharskiej (zdarza się coraz częściej). Przynajmniej wiem, co mojemu było naprawdę, a wyszukałem egzemplarz uderzony tylko po blachach, bez uszkodzeń konstrukcji, silnika, zawieszenia etc., do naprawy blacharskiej, gdzie wymieniam całe elementy (drzwi i błotniki) na nieuszkodzone. Ja wyszedłem z takiego samego założenia co Ty. Kupiłem QQ z Belgii niegroźnie uszkodzonego. Jednakże jak widze w jaki sposob tam naprawiają auta to czasami za głowe sie łapie. W moim QQ od poczatku piszczał pase wielorowkowy.Okazało sie że ma prawo bo jest powyszczerbiany . Zadałem sobie pytanie czemy jest tak bardzo zniszczony?Otóż w jakims warsztacie w Belgii jakis "mechanik" ,zgubił gdzies napinacz paska ,zamiast niego przykrecił gołą rolkę no i mając potem problemy z napięciem paska założył pasek 20 cm dłuższy ,okrecajac go dookola rolek!! Zeby było smieszniej zalozyl go na kola strona gładką . Kolejny przyklad to lakierowanie tylnego zderzaka , "przy okazji " polakierowali tez czesc plastyku przy nadkolu.Nie sadze zeby Belgowie naprawiali auta sami ,tak jak to jest w zwyczaju u nas ,ale zeby tamtejsi warszatowcy tak chrzanili robote to szok. Mam jeszcze jedna historie,ktora opowiedziala mi osoba sprowadzajaca auta z ubezpieczalni z Belgii. Otoz kiedys gosc kupil autko z uszkodzonym silnikiem , wystawione u nich za pół darmo. Pojechał z nim u nas do mechanika i okazalo sie ze w tamtejszym warsztacie odwrotnie zalozyli jakas uszczelke przez ktora silnik nie chcial chodzic. Koszt calej "naprawy" to 60 zł. !! W sumie to drobiazgi ale pokazuja stopien obeznania z samochodami na zachodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Behemot Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Belgia to osobny świat. Samochody stamtąd zazwyczaj są zaniedbane - zarówno pod kątem mechanicznym, jak i użytkowym (nie szanują ich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 podobnie jak i we Francji,masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Koledzy , a macie jakąs wiedze w temacie aut sprowadzanych z Danii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Duńczycy ze względu na drakońskie podatki i bardzo duże koszty rejestracji,dbają i niechętnie sprzedają.Jak już to warto się przyjrzeć autku,tam się jeździ rowerami,a wejdź takiemu na drogę rowerową.Polecam okolicznościowe piwko w muzeum Calsberga,tylko dla zwiedzających -doskonałe' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Behemot Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Napisałem do polskiego oddziału Nissana w sprawie honorowania niemieckiej gwarancji w Polsce - oto co mi odpisali (może się komuś przyda): W przypadku pojazdów wyprodukowanych z przeznaczeniem na rynek europejski pojazdy takie objęte są gwarancją na obszarze Europy. Szczegółowa lista krajów, gdzie Gwarancja obowiązuje, znajduje się w Książeczce Gwarancyjnej, rozdział: 1.1C. Istnieje możliwość “przepisania” Książeczki Gwarancyjnej na wersję polskojęzyczną. Poniżej zamieszczam procedurę uzyskania w/w dokumentu. WYMAGANIA do wystawienia duplikatu Książeczki Gwarancyjnej 1. Dokumentacja od właściciela pojazdu - Pismo/prośba klienta z podaniem powodów wystąpienia o Duplikat wraz z danymi kontaktowymi/adresowymi klienta; - Faktura zakupu samochodu (kopia) - Polski dowód rejestracyjny (kopia) 2. Dokumentacja od Dealera: - Oświadczenie Dealera NISSAN o stanie technicznym samochodu zawierające: VIN, datę kontroli, stan licznika, stwierdzone uszkodzenia czy ślady naprawy ich zakres/powaga, historia serwisowa, itp. Procedura: a/ Właściciel samochodu składa dokumenty wg pkt.1 do Dealera NISSAN b/ Dealer NISSAN wysyła komplet dokumentów (wg pkt.1 i pkt.2) do sekcji Gwarancji NS CEE c/ Sekcja Gwarancji NS CEE analizuje otrzymane dokumenty i, w przypadku ich akceptacji, wystawia duplikat Ks. Gwarancyjnej i odsyła ją pocztą do Dealera NISSAN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Ciekawa informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Ciekawa informacja. ... dla mnie to jest niezrozumiałe (delikatnie mówiąc) ? "Widać" na tym przykładzie co to jest Unia Europejska ! Inaczej ujmując : samochód odkupiony za granicą nie ma gwarancji ! Jeśli jest "w okresie gwarancji " to można ją uzyskać z zachowaniem w/w procedury. Tylko ciekawe ile to kosztuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Ciekawa informacja. ... dla mnie to jest niezrozumiałe (delikatnie mówiąc) ? "Widać" na tym przykładzie co to jest Unia Europejska ! Inaczej ujmując : samochód odkupiony za granicą nie ma gwarancji ! Jeśli jest "w okresie gwarancji " to można ją uzyskać z zachowaniem w/w procedury. Tylko ciekawe ile to kosztuje ? mylisz się. Przeczytaj pierwsze zdanie odpowiedzi Nissana. A reszta to: "Istnieje możliwość “przepisania” Książeczki Gwarancyjnej na wersję polskojęzyczną. Poniżej zamieszczam procedurę uzyskania w/w dokumentu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 mylisz się. Przeczytaj pierwsze zdanie odpowiedzi Nissana. A reszta to: "Istnieje możliwość “przepisania” Książeczki Gwarancyjnej na wersję polskojęzyczną. Poniżej zamieszczam procedurę uzyskania w/w dokumentu." Można i tak optymistycznie ...Tylko że przepisanie Książki Gwarancyjnej na wersję polskojęzyczną nie jest równoznaczne z otrzymaniem gwarancji na samochód ! Dopiero po "przejściu" całej procedury "istnieje możliwość" jej otrzymania. Szczególnie zwróciłbym uwagę na "oświadczenie Dealera o stanie technicznym pojazdu " bo tu mogą 'zacząć się schody" i dalej trwać aż do "analizy Sekcji Gwarancji NS CEE" . I obym się mylił ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Behemot Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Sprawdzę to w praniu i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Można i tak optymistycznie ... Tylko że przepisanie Książki Gwarancyjnej na wersję polskojęzyczną nie jest równoznaczne z otrzymaniem gwarancji na samochód ! Dopiero po "przejściu" całej procedury "istnieje możliwość" jej otrzymania. Szczególnie zwróciłbym uwagę na "oświadczenie Dealera o stanie technicznym pojazdu " bo tu mogą 'zacząć się schody" i dalej trwać aż do "analizy Sekcji Gwarancji NS CEE" . I obym się mylił ! Ta procedura obowiązuje przy wystawianiu duplikatu.Żeby mieć gwarancję nie trzeba mieć książeczki po Polsku!Swoją nyskę możesz serwisować i naprawiać we WSZYSTKICH krajach wymienionych w książecce,są tam też proźby w tych językach.Warunek to dotychczasowe przeglądy według Książki i stosowne wpisy.Finito.Procedura zresztą całkowicie zrozumiała ,ze wzglądu na możliwość oszustw i nadużyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi