Behemot Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 (edytowane) QQ+2 z września 2009, przedlift, silnik M9R, wyposażenie tekna, 6 biegów manual, kolor lakieru Z11 i jeszcze: koła 18", inteligentny kluczyk, ksenony, navi, audio Bose, szklany dach, skóra z ogrzewaniem przednich foteli, auto z Włoch Edytowane 7 Maja 2013 przez Behemot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudaWawa Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Witam serdecznie, Podjelam decyzje, ze nabywam QQ. Chcę kupić QQ+2. Akurat w sprzedazy jest teraz 2010r Tekna 4x4 benzyna i powinnam (?) sie szybko decydowac. Pierwszy wlasciciel z salonu polskiego, ksiazka do wgladu, bezwypadkowy, bez napraw lakierniczych, mam do wgladu opinie rzeczoznawcy. Jade samochod obejrzec. Jako ze jeszcze nie nabywalam samochodu uzywanego - nie mam doswiadczenia i nie wiem, na co zwrocic uwage. Niestety nie moge teraz liczyc na pomoc tzw. fachowcow. Pytalam znajomych, jakos wszyscy jezdzimy sluzbowymi albo kupowanymi w salonie (az dziwne, bo kogo bym nie zapytala, to nikt nie kupowal uzywanego!). Czytam, ze mozna sprawdzic po numerze Vin naprawy itp, ale proszę podpowiecie mi jak? Widze tez, ze Nissan ma rozszerzone gwarancje, ale jak mam sprawdzic, czy ten model z 2010r. akurat byl objety? Wlasciciel tego nie wie i podpowiada mi, zebym dzwonila po dilerach. Dzwonie dzis od rana i jakies fatum, nikt nie odbiera. Jakby ktos sie pytal, czemu Nissan QQ, coz - bo suv a nie van, bo dzieci, bezpieczenstwo, marka (mam bardzo dobre doswiadczenia z bezawaryjnoscia Nissana), nie zamierzam zmieniac przez najblizsze lata. Podoba mi sie i cena i jazda. W koncu zarejestrowalam sie tu. Nie mam niestety duzo czasu na szukanie i jezdzenie. Tekna jest troche za bogata wersja, nie wiem, czy bede ze wszystkich korzystac ( jak beda, to bede, ale bez musu). Moze cos doradzicie? dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADIX Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Witam serdecznie, Podjelam decyzje, ze nabywam QQ. Chcę kupić QQ+2. Akurat w sprzedazy jest teraz 2010r Tekna 4x4 benzyna i powinnam (?) sie szybko decydowac. Pierwszy wlasciciel z salonu polskiego, ksiazka do wgladu, bezwypadkowy, bez napraw lakierniczych, mam do wgladu opinie rzeczoznawcy. Jade samochod obejrzec. Jako ze jeszcze nie nabywalam samochodu uzywanego - nie mam doswiadczenia i nie wiem, na co zwrocic uwage. Niestety nie moge teraz liczyc na pomoc tzw. fachowcow. Pytalam znajomych, jakos wszyscy jezdzimy sluzbowymi albo kupowanymi w salonie (az dziwne, bo kogo bym nie zapytala, to nikt nie kupowal uzywanego!). Czytam, ze mozna sprawdzic po numerze Vin naprawy itp, ale proszę podpowiecie mi jak? Widze tez, ze Nissan ma rozszerzone gwarancje, ale jak mam sprawdzic, czy ten model z 2010r. akurat byl objety? Wlasciciel tego nie wie i podpowiada mi, zebym dzwonila po dilerach. Dzwonie dzis od rana i jakies fatum, nikt nie odbiera. Jakby ktos sie pytal, czemu Nissan QQ, coz - bo suv a nie van, bo dzieci, bezpieczenstwo, marka (mam bardzo dobre doswiadczenia z bezawaryjnoscia Nissana), nie zamierzam zmieniac przez najblizsze lata. Podoba mi sie i cena i jazda. W koncu zarejestrowalam sie tu. Nie mam niestety duzo czasu na szukanie i jezdzenie. Tekna jest troche za bogata wersja, nie wiem, czy bede ze wszystkich korzystac ( jak beda, to bede, ale bez musu). Moze cos doradzicie? dziekuje! Najlepiej umów się w ASO Nissana zapłacisz około 350pln ale będziesz mieć pewność co do autka a nie tylko zapewnienia sprzedającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Jakby ktos sie pytal, czemu Nissan QQ, coz - bo suv a nie van, bo dzieci, bezpieczenstwo, marka (mam bardzo dobre doswiadczenia z bezawaryjnoscia Nissana), nie zamierzam zmieniac przez najblizsze lata. Podoba mi sie i cena i jazda. W koncu zarejestrowalam sie tu. Nie mam niestety duzo czasu na szukanie i jezdzenie. Tekna jest troche za bogata wersja, nie wiem, czy bede ze wszystkich korzystac ( jak beda, to bede, ale bez musu). Moze cos doradzicie? dziekuje! Jeżeli masz dzieciaki, to system bezkluczykowy w teknie jest bezcenny. Wystarczy, że kluczyk trzymasz w torebce/kieszeni - bez konieczności wyjmowania przy otwieraniu, uruchamianiu samochodu. Dodatkowo, przypinając młode pasami w QQ nie musisz się zginać jak scyzoryk co też jest bardzo wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudaWawa Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Jeżeli masz dzieciaki, to system bezkluczykowy w teknie jest bezcenny. Wystarczy, że kluczyk trzymasz w torebce/kieszeni - bez konieczności wyjmowania przy otwieraniu, uruchamianiu samochodu. Dodatkowo, przypinając młode pasami w QQ nie musisz się zginać jak scyzoryk co też jest bardzo wygodne. Dziękuję za podpowiedź, właśnie to jest to, co nazwałabym intuicją - przymierzałam się i to auto mi pasuje, jest wygodne, sprawnie pomyślane dla kobiety z dziećmi. Jakbym miała dokładnie powiedzieć, co mi pasuje, to to jest właśnie to rozwiązanie, które wymieniłeś - kluczyki i dostęp do młodych. Bagażnik ok, nawet klapa jak dla mnie, idealnie dostępna ( nie, nie wali mnie w głowę). Wnętrze przestronne, wszystko widać, drogę i wszystko w środku w zasięgu ręki. System Bose to chyba taki bajer, alufelgi 18 ładnie wyglądają, ale czy są niezbędne? Czytam, że nie ma koła dojazdowego, tylko zestaw naprawczy. Czy to jest ważne w razie kapcia, albo zapytam tak: co jest lepsze? Właściciel chętny na przegląd ASO, tylko czasowo musimy się zgrać i umówić. Obejrzę, przejadę się i wtedy podejmę dalsze decyzje. Może jest jeszcze coś, na co powinnam zwrócić uwagę? Kwestie techniczne? Jakieś problemy z użytkowaniem? Inne ułatwienia, które teraz nie przychodzą mi do głowy? dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADIX Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Jaki silnik ? zapodaj linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Jaki silnik ? zapodaj linka. RudaWawa napisała, że benzyna. Jako że to 4x4 to musi być 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faktory Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Witam, Przymierzam się do zmiany Nissana Note na QQ i zwracam się do znawców tego modelu co powiecie na ten egzemplarz? Czy specyfikacja/zdjęcia mogą wskazywać na coś podejrzanego czy nieprawidłowego? Co powiecie o cenie? Dzięki i pozdrawiam. http://allegro.pl/nissan-qashqai-salon-pl-panorama-navi-lift-i3241243371.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy9898 Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Witam, Przymierzam się do zmiany Nissana Note na QQ i zwracam się do znawców tego modelu co powiecie na ten egzemplarz? Czy specyfikacja/zdjęcia mogą wskazywać na coś podejrzanego czy nieprawidłowego? Co powiecie o cenie? Dzięki i pozdrawiam. http://allegro.pl/nissan-qashqai-salon-pl-panorama-navi-lift-i3241243371.html Na zdjęciach prezentuje się całkiem zacnie, przebieg też nie wydaje się jakiś mocno "retuszowany". No zjechali ze 20 tys. km żeby miał poniżej 100 Aby naprawdę dowiedzieć się ile wart jest ten egzemplarz musisz go obejrzeć, objechać miernikiem lakieru i oddać do ASO lub innego serwisu na przedsprzedażowy przegląd. Cena wg mnie też ok, biorąc pod uwagę rocznik i wyposażenie. Wyciągnij od gościa VIN i sprawdź czy wyposażenie jest zgodne ze stanem faktycznym. Tyle ode mnie. Odnośnie QQ+2 z Gniezna - wczoraj go oglądałem i sprawdziłem w serwisie. Z rzeczy blacharskich, błotnik tylny lewy był lakierowany do krawędzi - ale to była jakaś szkoda typu słupek, tak więc nie ma co się tym stresować - stwierdziłem to sam przed odstawieniem auta do serwisu, bo mam miernik - mechanik również to wykrył i potwierdził. Samochód nie był po żadnej stłuczce. Samochód ma 69 kkm na liczniku - oczywiście przymknąłem na to oko - po rozmowie z serwisantem dowiedziałem się, że po stanie samochodu, podwozia, elementów eksploatacyjnych typu amortyzatory, klocki, tarcze, drążki itp. QQ nie ma więcej niż 110-120kkm. I w to jestem w stanie uwierzyć. Środek idealny - utrzymany w świetnym stanie. Jeśli chodzi o mechanikę - silnik, wtryski, turbina, ciśnienie doładowania, itp - wszystko trzyma parametry, żadnych nieprawidłowości. Cała elektryka sprawna ( zarówno pokładowa - wszystkie psztyczki sprawdzałem chyba z 20minut ;P, jak i "silnikowa"), klima sprawna. Napęd 4x4 sprawny. Teraz minusy: Mechanik dopatrzył się lekkiego wycieku spod uszczelniacza rozrządu, osłona lewego przegubu lekko podcieka, lekko geometria do poprawy. Sprzedawca naprawi wszystkie usterki i przedstawi fakturę za naprawę. A dodatkowo wynegocjowałem mały rabat. Tak więc mam nadzieję, że w tym tygodniu dołączę do szczęśliwego grona posiadaczy QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudaWawa Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Witam ponownie, QQ obejrzany, przejechałam się i... i jeszcze tylko Aso i mam nadzieję, że będzie nasz! Benzyna 2.0. Moje obserwacje na minus: - twarde siedzenia skórzane (kwestia przyzwyczajenia), mały panel nawigacji (mógłby być większy), przy słońcu i zasuniętej rolecie ciężko odczytuje kamera cofania (nie wiem jeszcze, jak podjaśnić panel, ale podobno można), trochę denerwująca jest nawigacja wcinająca się w radio (podobno można to wyregulować głośnością). Na minus ciężkie sprzęgło (kwestia przyzwyczajenia, każde autko ma inaczej), małe lusterko w środku (teraz mam szerokie, widzę dzieci). Na minus komfort jazdy z tyłu jako pasażer (twarde te siedzenia skórzane są!). Obserwacje na plus - auto intuicyjne, wszystko jest pod ręką. Bezkluczykowy, rewelacja! Duże lusterka, wszystko widać. Bardzo łatwo parkuje się tyłem nawet bez kamery. Z kamerą (jeśli widać na panelu) to właściwie QQ sam parkuje. Na plus głośniki, dzwięk. Bardzo duży plus to 4x4 i pokonywanie wyrw, hopek, dziur w jezdni i jazda drogą piaszczystą. Felgi 18 dają komfort (nie znam się, czuję na sobie). Trochę nie wyczuwam jeszcze przyspieszenia (sprzęgło inne niż się przyzwyczaiłam), ale autko się wyrywa ładnie. Może jeszcze na coś powinnam zwrócić uwagę? Tempomatu nie testowałam. Jak się sprawuje kamera w deszczu/śniegu? Autko ma niewielknie zarysowania, ale właściciel nic z tym nie robił. Technicznie jeszcze muszę pojechać sprawdzić. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Witam ponownie, QQ obejrzany, przejechałam się i... i jeszcze tylko Aso i mam nadzieję, że będzie nasz! Benzyna 2.0. Moje obserwacje na minus: - twarde siedzenia skórzane (kwestia przyzwyczajenia), mały panel nawigacji (mógłby być większy), przy słońcu i zasuniętej rolecie ciężko odczytuje kamera cofania (nie wiem jeszcze, jak podjaśnić panel, ale podobno można), trochę denerwująca jest nawigacja wcinająca się w radio (podobno można to wyregulować głośnością). Na minus ciężkie sprzęgło (kwestia przyzwyczajenia, każde autko ma inaczej), małe lusterko w środku (teraz mam szerokie, widzę dzieci). Na minus komfort jazdy z tyłu jako pasażer (twarde te siedzenia skórzane są!). Obserwacje na plus - auto intuicyjne, wszystko jest pod ręką. Bezkluczykowy, rewelacja! Duże lusterka, wszystko widać. Bardzo łatwo parkuje się tyłem nawet bez kamery. Z kamerą (jeśli widać na panelu) to właściwie QQ sam parkuje. Na plus głośniki, dzwięk. Bardzo duży plus to 4x4 i pokonywanie wyrw, hopek, dziur w jezdni i jazda drogą piaszczystą. Felgi 18 dają komfort (nie znam się, czuję na sobie). Trochę nie wyczuwam jeszcze przyspieszenia (sprzęgło inne niż się przyzwyczaiłam), ale autko się wyrywa ładnie. Może jeszcze na coś powinnam zwrócić uwagę? Tempomatu nie testowałam. Jak się sprawuje kamera w deszczu/śniegu? Autko ma niewielknie zarysowania, ale właściciel nic z tym nie robił. Technicznie jeszcze muszę pojechać sprawdzić. Pozdrawiamy! W lusterku faktycznie dzieciaków nie widać. Moja żona po prostu korzysta z bocznych, a lusterko wsteczne ustawia na tylną kanapę. 4x4 w zimie jest bezcenne, gdy trzeba wjechać/wyjechać tam gdzie inni nie mogą. Odnośnie kamery cofania, co jakiś czas trzeba ją czyścić (wystarczy przetrzeć chusteczką / palcem - jak kto woli ), gdyż brud, kurz, błoto niestety robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miken127 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 (edytowane) Witam, Ja również przymierzam się do kupna Nissana QQ i proszę napiszcie mi co myślicie o tych dwóch ofertach: http://otomoto.pl/nissan-qashqai-1-6-tekna-salonowe-f-ra-23-C28066269.html http://otomoto.pl/nissan-qashqai-polski-salon-navi-xenon-1-reka-C29095490.html Czy myślicie, że są one godne uwagi, a cena jest adekwatna? Czy zamieszczone opisy i fotografie mogą wskazywać na coś podejrzanego? Dzięki Edytowane 15 Maja 2013 przez miken127 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Ten pierwszy niby Tekna, a brak mu nawigacji, connecta, nie ma skóry, wersja przed liftem. Druga wersja też przedliftowa. Ja osobiście wolałbym dołożyć i kupić wersję poliftową, w której usunięto wiele przypadłości "wieku dziecięcego", no i IMO jest ładniejsza. Rocznik 2010 ceny 50-60 tys. Lub nową nawet accente z 2013 ok.70tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miken127 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Tylko, że za 50 tys. nie kupię w dobrym stanie po FL, a przede wszystkim w miarę wyposażonego, chociażby tylko acentę, a kwota taka to max co mogę przeznaczyć, bo już i tak zwiększyłem ją z 40 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Tylko, że za 50 tys. nie kupię w dobrym stanie po FL, a przede wszystkim w miarę wyposażonego, chociażby tylko acentę, a kwota taka to max co mogę przeznaczyć, bo już i tak zwiększyłem ją z 40 tys. Jeśli cena podobna tych dwóch to ja skupiłbym się na tym z lepszym wyposażeniem. Piszą, że książka jest i serwisowany w Polsce to można zawsze sprawdzić. Pół roku po gwarancji to może się nic nie podziało . Z opisu i zdjęć ciężko się do czegoś przyczepić, cena też w miarę ok. Trzeba wziąść czujnik lakieru, sprawdzić w serwisie, chyba, że się ktoś jeszcze przyczepi do czegoś z opisu lub zdjęć. Wybrałeś silnik 1,6 benzyna to pewnie wiesz, że to raczej do jazdy po mieście, ew. rzadkie trasy z mniejszymi prędkościami, zwłaszcza, że tam jest skrzynia 5-biegowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Ten pierwszy niby Tekna, a brak mu nawigacji, connecta, Podpisuję się pod tym. Dodatkowo tekna ma jeszcze kamerę cofania w standardzie, a ten pierwszy ma czujniki cofania na zderzaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miken127 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Ten drugi jest raczej wiarygodny ponieważ ma książkę prowadzoną do końca przez jeden serwis, a dodatkowo są wydruki zleceń serwisowych i faktury, być może nie wszystkie, a tylko te które sprzedający uznał za słuszne. Co do silnika jestem świadom wszystkich minusów, ale auto ma być dla kobiety na codzienne dojazdy do pracy 2 km w jedną stronę i raz w tygodniu na zakupy do miasta, a czasami jakiś dalszy wyjazd, więc myślę że powinien taki wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Ten drugi jest raczej wiarygodny ponieważ ma książkę prowadzoną do końca przez jeden serwis, a dodatkowo są wydruki zleceń serwisowych i faktury, być może nie wszystkie, a tylko te które sprzedający uznał za słuszne. Co do silnika jestem świadom wszystkich minusów, ale auto ma być dla kobiety na codzienne dojazdy do pracy 2 km w jedną stronę i raz w tygodniu na zakupy do miasta, a czasami jakiś dalszy wyjazd, więc myślę że powinien taki wystarczyć Jeśli do takiej jazdy jak piszesz i dla kobiety to ja też wziąłbym z tym silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miken127 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Przeraża mnie tylko przebieg... ponad 130 tys., co daje ok. 40 tys. rocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy9898 Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Przeraża mnie tylko przebieg... ponad 130 tys., co daje ok. 40 tys. rocznie Lepiej mieć 130 tys. i wiedzieć, że faktycznie tyle jest, niż mieć 90, a w rzeczywistości mieć 290 Na zachodzie to normalny przebieg. Ja po polskich dziurach i dołach robię ponad 30k rocznie, to w kraju gdzie drogi są normalne, 40kkm rocznie nie powinno być dużym wyzwaniem dla samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miken127 Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Dzięki Koledzy za wszystkie rady i komentarze. Autko kupione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Dzięki Koledzy za wszystkie rady i komentarze. Autko kupione Gratulacje i bezawaryjnego użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miken127 Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 @chesteros nie podziękuję, żeby nie zapeszyć. A wracając do silnika 1,6 przyznam, że dynamika nie powala, ale też nie jest tragicznie, a wręcz przyzwoicie. Co do spalania, na trasie między Bydgoszczą a Płockiem komp pokazał spalanie 5,7 l/100 km i jeśli miałoby być tak w rzeczywistości to byłby naprawdę imponujący wynik. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy9898 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Panie i Panowie, QQ+2 przyprowadzony Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, cicho, wygodnie, audio BOSE przyzwoite, jedynie silnik mógłby mieć z 200-220KM, bo z tymi 150-oma QQ jest trochę kluchowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomekwaw Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Witam wszystkich Chciał bym kupić Nissana Qashqaj z silnikiem benzynowym. Fajnie gdyby to była wersja Teken ale niekoniecznie. Budżet około 40.000 więc i rocznik w granicach 2008 Bardzo mile widziany kolor czarny. Znalazłem taką ofertę: http://allegro.pl/show_item.php?item=3255751447 Z góry dziękuje za wszystkie sugestie Gdyby ktoś miał coś podobnego do sprzedania czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi