Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić używane QQ? - pytaj tu :)

mucka38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zajmuj się rysami na lakierze, bo to pierdoły.

Salon Polska, pierwszy właściciel, prawdopodobnie udokumentowana historia serwisowa, to duży plus.

Bierz go do kumatego mechanika na weryfikację stanu technicznego i jeśli nie ma jakiegoś poważnego babola, wziąłbym go poważnie pod uwagę.

Witam.

Chyba nadszedł czas rozstania z moim QQ+2 140KM 2.0 Benzyna.

Zadbany, serwisowany, nie wymaga absolutnie żadnych nakładów finansowych.

Zainteresowanych zapraszam na priv.

picad(małpa).tlen.pl

Dzień dobry, jestem na Waszym forum całkowicie nowy. Chciałbym dołączyć do szlachetnego grona użytkowników Nissana Quashai-ia i mam do Państwa kilka pytań. W chwili obecnej jestem w fazie mocnych przygotowań do zakupu w/w autka. Zdecydowałem się na  2.0 litrową wersję benzynową , w przedziale rocznikowym 2008-2009. Prosiłbym szanowne grono o cenne uwagi na co szczególnie zwrócić uwagę przy zakupie. Chodzi mi o ewentualne słabe punkty , tajemnicze zakamarki , które pomogą mi przy zakupie samochodu. Pozdrawiam olo1300 ​

Parę stron poczytasz a wszystkiego się dowiesz.

Już nie raz było opisywane, niedługo się dojdzie do 100-ej strony w wtedy w ogóle się nie będzie chciało czytać "nowemu narybkowi".

Lektura nikomu nie zaszkodziła.

Pozdrawiam i zapraszam do lektury we wszystkich tematach w QQ.

• 2 miesiące temu...

Witam wszytskich

Nie wiem czy dobrym miejsscu dodałem temat.

Jestem na etpie poszukiwania Qashqaia mam mało czasu.

Z waszego doświadczenia drodzy użytkownicy na co zwrócić uwage przy zakupie ?

Oczywiście obowiązkowo - w moim przypadku stacja diagnostyczna.

Jeśli chodzi o silnik to 1,6 lub 2,0 i na pewno będzie to benzyna.

Czy mogę tutaj wrzucić linki do modeli które mnie interesują by były przez was ocenione ?

Z góry dzięki za pomoc

Witam,

planuję zakup używanego QQ, 1 generacji, silnik 2,0 benzyna.

Chciałbym zamontować w nim instalacje gazową.

Samochod będzie używany glownie w miescie, ale tez będą wypady Warszawa- Szczecin, i nad jezioro.

Proszę o jakieś porady na co uważać przy kupnie, jaką instalacje wybrać.

Z zakupem auta nosze się od ladnych kilku miesięcy, i bralem pod uwagę rozne auta - mondeo kombi, octavia kombi, citroen c4 Picasso, c5 kombi.

O QQ nigdy wcześniej nie myslalem ale bardzo podoba mi się jego ponadczasowy wygląd. Mam nadzieje ze będzie odpowiedni dla rodziny 2+2. 

mcj

Skyller - dzięki mirekg9 - masz racje nie chce się, część linków już wygasła więc trudno sprawdzić o jakich autach była dyskusja:) można by było na pierwszej stronie wymienić rzeczy na które trzeba zwrócić uwagę przy zakupie, o co ewentualnie zapytać sprzedającego.

Kilka aut ktore zwróciły moją uwagę :

1.http://olx.pl/oferta/nissan-qashqai-1-6-benzyna-115-km-tekna-CID5-IDczqi7.html#0831b23ccf;promoted

2.http://olx.pl/oferta/nissan-qashqai-1-6i-115km-bezwypadkowy-serwisowany-CID5-IDc7o4t.html#c1604e6c24

3.http://ogloszenia.trojmiasto.pl/motoryzacja-sprzedam/nissan-qashqai-ogl58277144.html

4.http://allegro.pl/show_item.php?item=5793397641#658faea4c7

Ktoś może miał już z nimi styczność?

witam. Zastanawiam się nad kupnem nowego QQ z silnikiem 1.2 DIG-T. Jeśli ktoś posiada taki samochód bardzo proszę o opinie jak to autko się sprawuje. Wiadomo, że w salonie zachwalają, a ja chciałbym poznać opinię posiadacza zwłaszcza na temat silnika bo nie ukrywam, że się go trochę obawiam

witam. Zastanawiam się nad kupnem nowego QQ z silnikiem 1.2 DIG-T. Jeśli ktoś posiada taki samochód bardzo proszę o opinie jak to autko się sprawuje. Wiadomo, że w salonie zachwalają, a ja chciałbym poznać opinię posiadacza zwłaszcza na temat silnika bo nie ukrywam, że się go trochę obawiam

Odnośnie tego silnika znajdziesz dużo informacji w podforum Qashqai J11. Ja jestem użytkownikiem auta od dwóch tygodni. Przejechane w sumie 700 km. To co zauważyłem. Spalanie w mieście (krótkie trasy, raczej zimy silnik) 10-11 litrów. Na trasie z salonu zszedłem do 7,8 litra. Skrzynia ok, nie haczy, aczkolwiek, można używać 1,3, 5 lub 2, 4, 6 ;), więc przy redukcji zastanawiam się na razie 3, a może 4. Przyspieszenie nie powala, ale to auto raczej nie prowokuje do szybkiej jazdy, a na autostradzie 140 daje radę. Miałem w testach porównanie do Kia Sportage i ix35 z silnikiem 1,6 135 km (bez turbiny) i według mnie QQ jest niewiele, ale jednak dynamiczniejszy. Z czterema osobami na pokładzie też daje radę. Zastanawiałem się 1,6 słabsza wersja, czy 1,2 lepsza wersja. Wybrałem 1,2 i nie żałuję. Przesiadałem się z C5 z 2002 roku, 2,0 benzyna i dynamika podobna.

widzę, że rozbieżność w spalaniu jest strasznie duża w porównaniu do tego co podają w salonie. Na pewnej stronie czytałem opinie o tym silniku i tam były same ochy i achy, że taki super i w mieście nie przekracza 7,5l/100km. A jak z komfortem jazdy po naszy drogach?

widzę, że rozbieżność w spalaniu jest strasznie duża w porównaniu do tego co podają w salonie. Na pewnej stronie czytałem opinie o tym silniku i tam były same ochy i achy, że taki super i w mieście nie przekracza 7,5l/100km. A jak z komfortem jazdy po naszy drogach?

Odnośnie spalania, to na forum piszą, że jak się dotrze, to będzie mniej ;). Poza tym u mnie też specyfika krótkich tras. Odnośnie komfortu, według mnie QQ jest trochę bardziej twardy niż np KIA Sportage. Czuć studzienki i dziury w nim bardziej, ale też sprzedawca mówił mi na jeździe próbnej, że jest bardziej sztywny niż konkurencja. Ja jestem po zmianie z Citroena C5 z hydro, więc odnośnie komfortu jestem za bardzo rozpasany. A C5 to i tak już komfortowo był daleko np do XM. Z drugiej strony mój drugi samochód Peugeot 207 przy QQ, to taczka. No i swoje robią koła w QQ. Teraz mam 17, a na lato 18. Na 16 pewno jest jeszcze lepiej. Za to w środku jest szerzej niż w KIA, czy ix35, przynajmniej ja mam takie wrażenie.

u mnie samochód też większość przebiegu będzie robił "w koło komina", więc z dogrzewaniem może być różnie. Jutro jadę do salonu na jazdę próbną, więc porównam nysę i kijankę. Dzięki za opinię

u mnie samochód też większość przebiegu będzie robił "w koło komina", więc z dogrzewaniem może być różnie. Jutro jadę do salonu na jazdę próbną, więc porównam nysę i kijankę. Dzięki za opinię

Nie wiem, jaki masz budżet, ale porównaj jeszcze Hyundai Tucson ;). Chociaż jak kupowałem we wrześniu to pod kątem cena - wyposażenie QQ nie miał sobie równych.

Witam wszystkich,

Szybkie pytanko. czy QQ z 2009r może być po faceliftingu? Bo wszedzie jest napisane, że FL był od 2010.. proszę o pilną odpowiedź :-)

Pozdrawiam, Sławek

W grudniu 2009 zaprezentowano model po fl, więc do produkcji wszedł dopiero w 2010.

• Upvote 1

Wygląda na polift. Dziwna sprawa.

(cyt) Auto przeszło w 2010 roku face-lifting, który przyniósł karoserii przeformowane zderzaki, nowy grill, agresywniej narysowane reflektory, jak też odświeżone światła tylne kryjące diody LED.

Dopiero zapoznaje sie z QQ ale to wzbudzilo moje podejrzenia.. Albo walone przod/tyl albo ktos chcial go "odmlodzic"...

Wygląda na polift. Dziwna sprawa.

(cyt) Auto przeszło w 2010 roku face-lifting, który przyniósł karoserii przeformowane zderzaki, nowy grill, agresywniej narysowane reflektory, jak też odświeżone światła tylne kryjące diody LED.

Może być z produkcji grudzień 2009, ale jest cześcią liftingu 2010. Ja miałem samochód który miał premierę w 2005 roku,a data produkcji oficjalna to był grudzień 2004 :P 

No bo inaczej to ktoś musiał wymienić paredziesiąt elementów żeby tylko wyglądać jak parę miesięcy młodszy model,a naprawdę wątpię żeby się komuś chciało z tym bawić.

Może być z produkcji grudzień 2009, ale jest cześcią liftingu 2010. Ja miałem samochód który miał premierę w 2005 roku,a data produkcji oficjalna to był grudzień 2004 :P

No bo inaczej to ktoś musiał wymienić paredziesiąt elementów żeby tylko wyglądać jak parę miesięcy młodszy model,a naprawdę wątpię żeby się komuś chciało z tym bawić.

Innego wytłumaczenia nie ma. Ale dziwna sprawa, bo jak pracowałem w FAP to w grudniu klepaliśmy auta ze styczniową datą :P