manix Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Sygnalizuje właśnie gwałtownym wzrostem spalanie oraz ten "smrodek" reszta to automatyczna procedura ,pod warunkiem ,że silnik rozgrzany i odpowiednia trasa i obroty.Jeśli jeździsz tylko np. w mieście,ciężko spełnić te kryteria i wtedy może zapalić się kontrolka DPF ,sygnalizując że trzeba dać"po garach" w trasie,inaczej servis i procedura servisowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Co chciałeś nam Manixio powiedzieć? No chyba, że tą kropką zarezerwowałeś sobie miejsce na późniejszą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Prosze o ociupinke merytoryzmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Uzupełniłem wyżej co zgubiłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Uprzejmie donosze, ze udalo mi sie znalezc "J11 manual" niestety po angielsku, 338 stron w formacie pdf ciezar pliku niecale 5 MB jesli ktos z Was potrzebuje................ J11 manual J11 manual.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Czy ktoś wie jak dostać się do lampki w schowku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/96334-j11-demonta%C5%BC-schowka-i-wymiana-%C5%BCar%C3%B3wki/?do=findComment&comment=997730 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/96334-j11-demonta%C5%BC-schowka-i-wymiana-%C5%BCar%C3%B3wki/?do=findComment&comment=997730 Serdecznie dziękuję. Właśnie przytrafił mi się ten sam przypadek z lampką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Powiedzcie mi gdzie mozna kupic tylni zderzak, pod moim QQ kraweznik urusl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Dopiero kupiła, a już popsuła. A Autocasco nie masz Moniko szanowna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Mam, ale pewnie sie nie oplaca, lepiej u znajomego mechanika samemu naprawic, pytanie tylko ile kosztuje i gdzie kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Moniko,możesz zamówić surowy zderzak w salonie,ale będzie drogo.Możesz zamówić zderzak u lakiernika jeżeli ma być z malowaniem,on sobie poradzi,a ty zapłacisz.Możesz kupić na allegro,są w cenach od 150-350 i więcej zł.Na allegro możesz również trafić na egzemplarz we własnym kolorze i bez rys,więc może być tylko montaż.Skoro był krawężnik za wysoki,to jeszcze pytanie,czy ślizgi-mocowanie na błotniku nie uszkodzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 A wiec: sam kraweznik nie byl wysoki okolo 10 cm ale w pewnym miejscu pewnie ciezarowka na niego najechala i druda jego strona sie podniosla, nie zwrocilam na to uwagi (zauroczona PA) w trakcie wyjezdzania przerwalam zderzak w najcienszym miejscu, czyli tam gdzie sie wkreca hak holowniczy, patrzylam na Allegro ale niczego nie znalazlam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Popytaj jeszcze w warsztatach zajmujących się spawaniem plastiku,może dałoby się to tak naprawić,aby ślad był niezauważalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 O, nie wiedzialam, ze tak mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 http://msp.money.pl/baza-firm/auto-plast-spawanie-czesci-plastikowych-dorabianie-lusterek-samochodowych-legnica-a897253.html Jakby nie mówić ale spawanie plastiku brzmi dosyć dziwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Nigdy nie rozumiem płacenia ubezpieczenia i nie korzystania z niego? To po co je płacisz? I na pewno drożej Cię to nie wyjdzie. Na zbyciu mam tylko przedni zderzak, z drobnymi rysami. A sama naprawa wyszła wg faktury 4500 brutto. Sam zderzak kosztował nieco ponad 1100. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Kaczka dziwaczka jestem,,,,co zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Nigdy nie rozumiem płacenia ubezpieczenia i nie korzystania z niego? To po co je płacisz? I na pewno drożej Cię to nie wyjdzie. Na zbyciu mam tylko przedni zderzak, z drobnymi rysami. A sama naprawa wyszła wg faktury 4500 brutto. Sam zderzak kosztował nieco ponad 1100. Tu muszę przyznać 100% racji koledze. I też się spytam po co płacić tyle kasy i nie naprawiać tego fachowo bez dziadowania w porządnym serwisie?. Ja płacę bo chce mieć konfort i psychiczny i finasowy dla tego bez wahania zgłaszam takie naprawy. Ale z 2 strony może dzięki Monice nie będą podnosić nam tych stawek za AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 "Ale z 2 strony może dzięki Monice nie będą podnosić nam tych stawek za AC :)" Czasami warto pomyslec, przeciez u mnie jest tylko krotki odcinek przerwany, ubytkow nie ma, czujniki dzialaja sprawnie wystarczy tylko od strony wewnetrznej podkleic mata szklana ( zdanie mechanika) i niek nie zauwazy cieniutkiej kreski na czarnym tle, poczatkowo troszke spanikowalam ale juz mi minelo,,,kto wie ile razy jeszcze bede mate naklejac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 No właśnie,nie napisałaś wcześniej jak duże jest uszkodzenie,a z opisu wyglądało jakby się zderzak rozleciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Wiadom baba, lubi przesadzac, ale z czasem wraca na ziemie,,,,,,,,przy pomocy chlopow naturalnie (hihi ale Was polaskotalam). Hmm, moji znajomi maja Nissana Primere dci 2,2 135 km czy jakos tam, 10 lat stara, z ich relacji wynika, ze wlewaja i jezdza,,,, warsztat-pytaja co to jest,,,,byl to jeden z argumentow kupna QQ, a tutaj dowiaduje sie, ile roznych usterek moze nam sie przytrafic, czy tak jest z wszystkimi markami, czy moze inni maja sie gorzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 No raczej nie połaskotałaś,bo ja jestem z miasta Co do innych marek,mają podobnie,wystarczy wejść na ich fora dopiero się tam okazuje jakież to są te bryki bezawaryjne.Cóż polityka celowego postarzania działa...czasami szybciej niż producent przewidział,czasami wolniej ale działa,niezależnie od marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Wlasnie sie dzisiaj zastanawialam jak wymienic spalona zarowke np. kierunkowskazow w tylnej lampie (wlasciwie wszedzie) i jakie tam pasuja napisane jest, ze mam full led. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/97463-j11-jakiego-qashqai-a-ii-wybrałemam/page-82#entry1078117 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi