Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nie mam polskiej instrukcji wiec pytam i dziekuje.

monika99
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kluczyk nasadowy 10mm i odkręcasz śrubki i wyciągasz lampy.Gorzej z klapą,bo trzeba zdjąć plastik od wewnętrznej strony,aby dostać się do lamp.Tam też potrzebna jest 10ka.

Dzieki Ci piekne,,a tak na boku, ja wiedzialam, ze nie bedzie sie Adminowi podobac moja wstawka odnosnie wylaczennia SS, Jacko, Ty to wyrzuciles? :)

A czy mozesz mnie wprowadzic w arkana tutejszej hierarchii, kto tu jest Biskupem a kto tylko Kapelanen, gdyz nie wiem przed kim bardziej unizenie sie kajac. ;)

Red admin,admin moderator,to są tuzy tego forum :D

Czyli Dino,Elsebo,a później Mirek,Grzmot,i inni cafe late :D 

Ja też troszkę mogę,ale tylko jako kościelny  :laie_67:  W swoim dziale .

A redaktora Colinsa znasz z jego kazań :D

Ja też troszkę mogę,ale tylko jako kościelny  :laie_67:  W swoim dziale .

Tzn , światło gasi zapala , drzwi otwiera i zamyka , czasami z tacy zgarnie :)

Jeszcze ja, jeszcze ja!

Nie mam nic przeciw kajaniu się kobitek przed redaktorem. :dribble::D

Ty już nie jesteś redaktorem !!! 

Przefarbowali Cię na niebiesko :) lisie 

• 1 miesiąc temu...

:) :) :) :) :)

Kilka razy zwrocilam uwage jak ktos pisal, ze dostaje mu sie paliwo do oleju w silniku, czy dotyczy to tylko silnikow benzynowych czy wszystkich i dlaczego ? :|

Powiedzcie mi prosze,,, jak czesto odbywa sie takie wypalanie filtra, jak dlugo to trwa i czy jest jakies info na wyswietlaczu, ktore sygnalizuje, ze wlasnie sie to odbywa. :|

Niestety nie ma żadnej kontrolki która informuje, że DPF się wypala.Na forum ktos pisał ze wypala sie co 700- 800 km.Serwis tego nie potwierdził jest to uzależnione od tego jakie przebiegi się robi miasto czy trasa.W moim przypadku wypalal sie dwa razy pierwaszy raz powyżej 1000 km przejechanych i drugi po 2tys.Dwa razy bylo czuć w aucie spalonym plastikiem ale nie podczas jazdy tylko jak zatrzymałem sie po zgaszeniu auta słychać bylo ze wentylator chodzi w komorze silnika wiec ponowne odpalenie auta i na przejażdżkę okolo 5km.Oleju na bagnecie nie przybylo wiec wypalanie sie powiodlo.Przed dojachaniem do domu mam okolo 2 kilometrow gdzie jest ograniczenie do 40 i dwa razy wlasnie na tym odcinku rozpoczelo sie wypalanie wyższe obroty stała prędkość.W poprzednim aucie silnik 1.6 z DPF 115PS ,wciągu 4lat auto przejechalo 60tys i żadnych problemów z DPF .Dłuższe trasy robilem dwa razy w roku urlop i święta. I mam nadzieje ze w QQ bedzie to samo.

Moniko !

:) nie śmieję się lecz uśmiecham do Ciebie ! Zmień ten tytuł na Monika - Qq i moje rozterki ... lub podobnie ;)

Ja tak tylko o całokształcie ...:) Tak mnie "naszło" ;)

Merytorycznie ... to ładowałem komórkę z gniazda USB ale mówiąc szczerze nie zastanawiałem się jaki tam prąd płynie .

Zapewne prądem wg specyfikacji USB czylu od 0,5 - 1,5 A (2,5 - 7,5W) - ale to tylko moje domysły.

A do czego ta informacja?

• 1 miesiąc temu...

Moze sie komus przydac.

Wczoraj opowiadal mi sasiad (nalezy do grupy ludzi, ktorzy wszysto wiedza lepiej), ze auto z inteligentnym kluczem mozna latwo ukrasc,,,zlodziej obserwuje kogos kto na parkingu pod slepem wychodzi z QQ np. nastepnie zbliza sie do niego w kolejce do kasy i skanuje jego klucz, podchodzi do auta i odjezdza...ile w tym moze byc prawdy ? :(

post-94895-0-00917800-1452953473_thumb.png

Nie znam się zbytnio na tym, ale jak niby można "zeskanować" klucz znajdujący się w kieszeni, jeśli ten nie wysyła sygnału?

Czy może on cały czas wysyła? Jest tu ktoś mądry w tych sprawach, bo ja raczej jestem mechaniczny niż elektroniczny. :D

Chyba jednak wysyła, bo coś znalazłem na ten temat TUTAJ albo TUTAJ.

Hmm, a niech kurna kradną, byle skutecznie. Tym bardziej, że widzę iż na ten rok ubezpieczyciel wycenił mojego QQ na kwotę nawet wyższą niż średnia rocznikowa. :P

Dla Ciebie droga Moniko tymczasem mam radę takową...

Gdy ktoś w przykładowej Biedrze czy innym Lidrze zacznie ocierać się o Ciebie, to nie zawsze znaczyć będzie iż leci na Twe wdzięki, ale być może na kluczyk Twój magiczny. :P

Bez wnikania w powody owego zachowania, celuj wówczas czubkiem buta w krocze lubieżnika aby cnotę swoją lub kluczyka magicznego zachować tylko dla siebie bądź dla osób, które jedynie po dobroci i za przyzwoleniem Twoim zaszczytu tego dostąpią. :D  ;)

Wysyła Colinsie ,wysyła.I jak jesteś w pobliżu to potrafi nie zablokować samochodu bo czeka na kierowcę.Tak się bawili w Top Gear,Orangutan wystawił Chomikowi samochód sprzed baru na środek jezdni 100m dalej :D

Zrobiono-przeniesiono.

RESZTĘ LUŹNYCH GADEK(NIE GATEK!!!)  MOŻNA PRAWIĆ W NOCNIKOWYCH MARKACH

• 2 tygodnie później...

No to inna beczka: widzialam u znajomych aplikacje na komorke, ktora mowila w aucie przez bluetooth o znajdujacych sie radarach stacjonarnych na naszej trasie, sama apka nawigacji nie prowadzila, tylko znajac kierunek jazdy (GPS) mowila o zblizajacych sie radarach, info to dotyczylo tylko Niemiec, czy znacie podobne aplikacje na cala Europy ?

Zapomnialam dopisac, ze mowila glosno i powtarzala co jakis czas.

Edytowane przez monika99

Ja znam. Jest wbudowana w każdego Nissana z Nissan Connect. :D

Wystarczy wgrać przez USB punkty POI z fotoradarami i Twój Nissanek będzie Cię dyskretnie ostrzegał przed nimi. Może gadał nie będzie, ale dźwięk ostrzegawczy się pojawi.

Nie trzeba w to angażować komórki jak u Twoich znajomych - możesz ją w tym czasie wykorzystać do pogadania np. z colinsem. ;)

Oczywiście przez zestaw głośnomówiący, który Twój QQ też posiada. :spoko:

Podać numer? :D

Aha! Kontrola,czy nie zapomniała o pałowaniu :D