Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

nissan versa dziwne odgłosy z okolicy zawieszenia

tomversa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! 

Zmagam zie juz 2 miesiac z dziwnym odgłosem dobiegającym z przedniego prawego kola , przynajmniej takie odnoszę wrażenie.

Mianowicie podczas jazdy słysze , Odglos bicia ktory wzrasta wraz z prędkością samochodu tak jakby było wbite cos w opone.  Sprawdziłem juz chyba wszystko, bylem u mechanika , na diagnostyce i nic wszystko w zawieszeniu jest ok. Dodam ze wymnieniłem tydzien  temu sprezyny wraz z lozyskami i poduszka. Tarcze sa przetoczone.opony i felgi odpadaja gdyz opony kupione nowe  ,przekladalem z tylu na przod, zmienilem teraz na zimowe na innych felgach ten sam odgłos.Skrzynie mam automatyczna.

Moze ktos doradzi gdzie szukasz. Mysiałem możne ze piasta no ale to powinno szumiec chyba ?

:mad:

Kolego, polecam lekturę Regulaminu ... po 3 latach "pisania" wypadałoby już chyba znać tutejsze przepisy

http://forum.nissanklub.pl/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules

dz. III pkt 6g  :excl: 

Na pewno przednie koło? może przegub napędowy? Na pewno sworznie wahaczy ok? Ja miałem takie mecyje ale z tylnym wyciągnięta linka hamulca ręcznego nie odbijała i zapieczona prowadnica docisku.

może coś jest luźne i z wzrastającą prędkością stuka?

Opisz pod awatarem jaki silnik

Ja miałem podobnie kiedyś (co prawda nie w nissanie) jak mi zerwała taka gumowa przeciwwaga mocowana na półosi i w trakcie jazdy przemieszczała się w jedną drugą stronę Chodzi mi o to pośrodku, nie zaszkodzi sprawdzić czy siedzi solidnie.12886045152263_A_N.jpg?1290404139

Jezeli chodzi o jakies luzy to tyle razy siedzialem pod tym samochodem i dokladnie wszystko sprawdziłem. Swozen wahacza wymieniony na nowy , lacznik stabilizatora również . Tak jak pisałem tarcze weliminowane. Zastanawiajam mnie jeszcze przeguby,polosie . Stan gum jest bardzo dobry nie zauważyłem uszkodzeń . Auto ma przejechane 100 tys km. Denerwuje mnie ten odgłos i nie daje mi to spokoju. Na diagnostyce bylem 4 raze i zawieszenie jest ok silnik mam 1.8 benzyna w automacie. Na 100 procent to przod. Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie.

A czy to nie jest znany problem z http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/70304-tuleje-metalowo-gumowe-w-belce-przedniego-zawieszenia-tiida/? Ja sie uparłem na ich wymianę, pomimo tego że "mechanik" niczego złego nie widział. Tuleje były uszkodzone, po wymianie stuki zniknęły. 

Zupełnie inne objawy  "Odglos bicia ktory wzrasta wraz z prędkością samochodu tak jakby było wbite cos w opone. "

Nie widzę żadnego związku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...