aquariusmax Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 W dniu 25.05.2023 o 18:44, JACKO29 napisał: Jak zalałem 1.2 Eneosem 5W30 to słyszałem pisk turbiny,jak zalałem 5W40 zero pisku. Ja leję 5W40 (najpierw Elf potem Shell) i pisk był i jest zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) Od kiedy skończyła mi się 3 letnia gwarancja i przestałem korzystać z ASO, leję OLEJ ELF EVOLUTION 900 SXR 5W40 RN0710 i nigdy nie słyszałem żadnych pisków Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez Bilunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Mam nadzieję, się się dobrze rozumiemy. Pisk i gwiz, to dla mnie to samo. Wydaje mi się, że turbina zawsze gwiżdże przy schodzeniu z obrotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) 38 minut temu, aquariusmax napisał: Mam nadzieję, się się dobrze rozumiemy. Pisk i gwiz, to dla mnie to samo. Wydaje mi się, że turbina zawsze gwiżdże przy schodzeniu z obrotów. Może z wiekiem padł mi słuch, bo u mnie nic nie piszczy i nic nie gwiżdże ... ale daję słowo, że słuchając radia odróżniam mono od stereo Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez Bilunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) Lekko uchyl okno kierowcy, przygazuj ponad 3 tys. obr/min i puść od razu gaz. Przy schodzeniu z obrotów słychać świst. Oczywiście w garażu lub tunelu będzie bardzo wyraźny, ale nawet podczas zmiany biegów 2/3, przy otwartym oknie, to spokojniej słychać. Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 W dniu 21.08.2023 o 15:59, aquariusmax napisał: Lekko uchyl okno kierowcy, przygazuj ponad 3 tys. obr/min i puść od razu gaz. Przy schodzeniu z obrotów słychać świst. Oczywiście w garażu lub tunelu będzie bardzo wyraźny, ale nawet podczas zmiany biegów 2/3, przy otwartym oknie, to spokojniej słychać. Dokładnie, świst jest dobrze słyszalny przy dodawaniu gazu na 2/3 biegu w tunelu z otwartym oknem. Dodaj gaz do dechy z 2,5 tysiąca do 3 tysięcy obrotów i potem nagle puść, świszczy aż miło. U mnie od nowości, taka charakterystyka pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deyv1992 Opublikowano 11 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Witam bede wymienial pierwszy raz olej po zakupie samochodu ( wczesniej byl zmieniony 15 tys km wstecz). Pytanie brzmi co jeszcze wymienic filt oleju powietrza i jest koniecznosc jeszcze czegos czy narazie to wystarczy? QQ 1.3 140km 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
estradonai Opublikowano 11 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 (edytowane) A nie masz książki gwarancyjnej/serwisowej? tam wszystko jest opisane co i kiedy Na drugim to chyba jeszcze dochodzi wymiana płynu hamulcowego, a i filtr kabinowy co roku. Edytowane 11 Września 2023 przez estradonai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deyv1992 Opublikowano 11 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 wlasnie nie ma tej gwarancyjnej , jest tylko ten katalog w ktorym pisze jaki oleje ma isc itp a kiedy to juz nie ma. narazie zlecilem olej filtr, powietrze oraz kabinowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimmiJ11 Opublikowano 11 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Panowie i Panie potrzebuje pomocy... nie potrafię znaleźć oleju przekładniowego. W książce serwisowej przypisane są dwa nissan mt-xz gear oil tl/jr lub api gl-4 viscosity sae 75w-80. Żadnego na Internecie nie potrafię znaleźć ... a posiadam Nissan Qashqai J11 2018 1.6 benzyna mr16ddt. Mam go od pół roku i chciałem mu wszystkie oleje płyny powymieniać i nie lada wyczyn jest aby wszystko znaleźć. Może jest taka osoba która ma taki sam silnik i jest w stanie mi pomoc bo ma wszystko zapisane. Ile będę mógł to się odwdzięczę! Dzieki i Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djlamas Opublikowano 12 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 9 godzin temu, JimmiJ11 napisał: Panowie i Panie potrzebuje pomocy... nie potrafię znaleźć oleju przekładniowego. W książce serwisowej przypisane są dwa nissan mt-xz gear oil tl/jr lub api gl-4 viscosity sae 75w-80. Żadnego na Internecie nie potrafię znaleźć ... a posiadam Nissan Qashqai J11 2018 1.6 benzyna mr16ddt. Mam go od pół roku i chciałem mu wszystkie oleje płyny powymieniać i nie lada wyczyn jest aby wszystko znaleźć. Może jest taka osoba która ma taki sam silnik i jest w stanie mi pomoc bo ma wszystko zapisane. Ile będę mógł to się odwdzięczę! Dzieki i Pozdrawiam serdecznie Według internetów olej COMMA MVMTF PLUS 75W80 FS będzie właściwym zamiennikiem Nissan mt-xz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afrance Opublikowano 12 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Panowie i Panie potrzebuje pomocy... nie potrafię znaleźć oleju przekładniowego. W książce serwisowej przypisane są dwa nissan mt-xz gear oil tl/jr lub api gl-4 viscosity sae 75w-80. Żadnego na Internecie nie potrafię znaleźć ... a posiadam Nissan Qashqai J11 2018 1.6 benzyna mr16ddt. Mam go od pół roku i chciałem mu wszystkie oleje płyny powymieniać i nie lada wyczyn jest aby wszystko znaleźć. Może jest taka osoba która ma taki sam silnik i jest w stanie mi pomoc bo ma wszystko zapisane. Ile będę mógł to się odwdzięczę! Dzieki i Pozdrawiam serdeczniePo co wymieniać olej w skrzyni? Jaki jest przebieg auta. ?Wysłane z mojego SM-A526B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uti Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Czesc, odgrzebuje temat. Kto leje do swoich 1,2 DIG-T 5W30, a kto 5W40? Czeka mnie wymiana i chce skorzystac z waszych doswiadczen i rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 5W40 1.2 2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 5W40 silnik 1.2 z 2014. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz4 Opublikowano 30 Stycznia Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Po remoncie głowicy, wymianie zaworów oraz rozrządu leje taki jak zalecił mechanik, Motul 5W30 x-clean efe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 30 Stycznia Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Teraz gwarantem jest Twój mechanik, a nie Nissan, więc stosuj się do gwaranta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi