MisilYE Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Vordona ktoś montował w Kaśce ale mu padł szybko.Jak przestudiowałeś wszystkie posty z tematu stacji Multimedialnych w QQ to pewnie czytałeś. Może coś z używek GMS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymbr Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Witam po raz pierwszy Szanowne Grono użytkowników QQ. Mam pytanie co do navi. W QQ (model 2013) mojej żony jest oryginalna navi z kamerami 360*. Ponieważ ekran tego urządzenia jest bardzo mały chciałem założyć stację 2DIN z poprzedniego samochodu. Konkretnie GMS-6315 smart. Pytanie: czy po podłączeniu w/w radia będą działały kamery, a jeśli nie to co zrobić by działały ? Z góry dziękuję za odpowiedzi Nikt nic nie poradzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Kamery w Qq są (z tego co mi wiadomo na 6v).Radia nie orginalne nie obsługują kilku kamer chyba że jakiś moduł do obsługi.Dochodzi przełącznik kamer,Mając NC i kamery ja bym odpuścił.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymbr Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) Dzięki za odpowiedź choć zbytnio mnie nie pocieszyła Łączę pozdrowienia Edytowane 24 Listopada 2017 przez szymbr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek01 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Witam czy GMS 6323 Luxury da się podłączyć sterowanie z kierownicy bez dedykowanych złaczy iso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 btw - wczoraj w tvnturbo widziałem taki bajer wyglądający jak router podpinany przez chinche do radia (audio L+P i obraz), który klonuje na ekranie radia ekran telefonu (telefon łączy się z tym urządzeniem przez wifi). Koszt ok 400pln, ale masz nawet możliwość sterowania przez ekran radia telefonem. Czy NC ma takie wejścia audio i video (coax) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Witam czy GMS 6323 Luxury da się podłączyć sterowanie z kierownicy bez dedykowanych złaczy iso A jak chcesz podłączyć? btw - wczoraj w tvnturbo widziałem taki bajer wyglądający jak router podpinany przez chinche do radia (audio L+P i obraz), który klonuje na ekranie radia ekran telefonu (telefon łączy się z tym urządzeniem przez wifi). Koszt ok 400pln, ale masz nawet możliwość sterowania przez ekran radia telefonem. Czy NC ma takie wejścia audio i video (coax) ? 4 stówki to dużo pieniędzy ;za mniej można mieć bez sterowania Coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek01 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 A jak chcesz podłączyć?Chodzi mi o to czy potrzebny jest ten specjalny moduł do sterowania 4 stówki to dużo pieniędzy ;za mniej można mieć bez sterowania Coś takiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Ja mam gms 6707 i modułu nie mam a sterowanie z kiery śmiga.Z tego co wiem przy innych modelach gms też nie był potrzebny moduł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Miałem GMS w Note i też sterowanie z kiery działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Trochę się pochwalę Zamontowałem ostatnio radio na androidzie od chińczyka. Cena 110$ z kablami do podłączenia nissana. FAJNA SPRAWA!!! Baz problemu działa Torgue i inne aplikacje przewidziane na adnka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Daj fote i jakiś link niech i inni korzystają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 To ten wynalazek: https://www.aliexpress.com/item/Funrover-2g-32g-2-Din-Android-Car-Dvd-For-Nissan-Qashqai-X-trail-Almera-Pathfinder-Teana/32836933469.html Kupowałem 11.11. więc cena była trochę inna. Teraz chyba promocja się skończyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Fajne radio ! To jeszcze w promocji dostałeś "szybką przesyłkę" jak na darmową przesyłkę (ja jeszcze czekam na zakupy z tego dnia) i pewnie UC radia nie oclił - Szczęściarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek01 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 http://allegro.pl/radio-nawigacja-nissan-qashqai-patrol-pathfinder-i7064223096.html http://allegro.pl/stacja-multimedialna-gms-6707-bt-nawigacja-pl-i7067258595.html http://allegro.pl/nawigacja-android-7-1-2din-2gb-wifi-tel-sim-zpl-i7050279918.html#imglayer http://allegro.pl/nawigacja-android-6-2din-2gb-rejest-tel-kamera-zpl-i7047444049.html#imglayer a z tego co byście polecili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 (edytowane) Z fajnych rzeczy w radiu, to np. możliwość korzystania z map online. Radio bez problemu paruje się z telefonem a przy zrobieniu hot spota mamy internet. Edytowane 1 Grudnia 2017 przez horte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymbr Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) Kamery w Qq są (z tego co mi wiadomo na 6v).Radia nie orginalne nie obsługują kilku kamer chyba że jakiś moduł do obsługi.Dochodzi przełącznik kamer,Mając NC i kamery ja bym odpuścił.Pozdrawiam A co powiecie na to ? Udało się podpiąć cam 360* Co to za stacja. https://youtu.be/Vv_JpG3nTPc Edytowane 1 Grudnia 2017 przez szymbr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek01 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Z fajnych rzeczy w radiu, to np. możliwość korzystania z map online. Radio bez problemu paruje się z telefonem a przy zrobieniu hot spota mamy internet. horte czy to twoje radio to cos jak to http://allegro.pl/nawigacja-android-7-1-2din-2gb-wifi-tel-sim-zpl-i7050279918.html#imglayer jesli tak to mam pytanie czy sterowanie z kiery działa czy trzeba dokupić moduł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) horte czy to twoje radio to cos jak to http://allegro.pl/nawigacja-android-7-1-2din-2gb-wifi-tel-sim-zpl-i7050279918.html#imglayer jesli tak to mam pytanie czy sterowanie z kiery działa czy trzeba dokupić moduł Sterowanie z kierownicy działa bez zbędnych modułów. Muszę jeszcze zobaczyć czy da się seryją kamerę podłączyć. Moźe ma ktoś z Was już jakiś doświadczenie? To radio z aukcji powyżej, to nie to samo co moje. Edytowane 1 Grudnia 2017 przez horte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 A co powiecie na to ? Udało się podpiąć cam 360* Co to za stacja. No wow! Kurde to bym sie decydował od razu... tylko gdzie co i i za ile :-) PS. Widać, że miejsce na radio było docinane ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Dedykowane do j11 ale nie wiem czy nie rzeźbione z tego http://audiocarshop.pl/mobile/pl/p/Radio-dedykowane-Nissan-Qashqai-II-2013r.-X-Trail-2014r.-up-10%2C1-Android-7.1.2-CPU-8x1.6GHz-Ram2GB-Dysk32GB-GPS-Ekran-HD-MultiTouch-OBD2-DVR-DVBT-BT-Kam/1082 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaviozo Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Moje bez ramki , i jestem bardzo zadowolony. Michałowi raz jeszcze dzieki . Pany kupiłem radio 2 din na Androidzie z alixa. Jak mam radio wyciągnięte to ramka od nawiewów i radia wchodzi na radio ale z oporem wręcz trzeba wcisnąć. Natomiast jak montuje w deske to te uszy mocujące radio do deski które przełożyłem z ori radia 2 din nie zbyt mi pasują za dużo dziurek i nie mogę dopasować potem radia do ramki. Ktoś miał podobne problemy ? jakieś większe radio mi się trafiło mam identyczne jak to. z cytowenageo postu. coś w ten deseń : https://pl.aliexpress.com/item/Quad-Core-800-480-2-Din-Android-4-4-Fit-NISSAN-QASHQAI-Tiida-Car-Audio-Stereo/32746866439.html?spm=a2g0s.8937420.0.0.6fdd0030erhZFR Taka sytuacja u mnie; Ktoś robił majstrował z tymi uszami ? Bez tych uszu radio wejdzie w ramke i złoże do kupy wszystko ale wtedy wiadome że jak je wcisnę radio to wpadnie w dziurę ;] Specjalnie kupowałem dedykowane do Qashqaia a tu problem. Edytowane 28 Stycznia 2018 przez slaviozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Montowałem takie radio. Użyłem blach ze starego radia. Musisz się pobawić z ustawieniem radia w prawidłowej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaviozo Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Montowałem takie radio. Użyłem blach ze starego radia. Musisz się pobawić z ustawieniem radia w prawidłowej pozycji. Radio jako tako oragnięte ogólnie ma 102 mm a powino mieć 100. Podpiłowałem ramke i weszło. Uchwyty też trzeba się pobawić bo ori nie pasują zbytnio ale udało się. Kolejny problem który mnie wnerwił to sterowanie kierownicy działają mi tylko 3 przyciski. -sciszenie - słuchawka - i w dół manetka. Głośniej w górę czy Information oraz Source nie działa A mam specjlaną wiązke niby do Nissana ;] Póki co tych kabli nie podłączyłem z tej wtyczki : - reverse wsteczny zapewne ale tez gdzie to podłączyć do świateł wstecznych ? - Parking ? czujniki parkowwania ? For parking brake ? czyli do hamulca po co ? - AMP ???? tego nie mam pojęcia ;] 12v out czyli sygnał do wzmaka lub kamerki. Ktoś coś?? [Edit] Doczytałem coś w instrukcji. key2 dla sterowania kierownicy kiedy są 2 pozytywne sygnały ? jak to w QQ jest ? a i została mi 1 kostka tam gdzie jest zapewne Mic 2 białe chyba 3 czarne ? tam czasem czegoś też ważnego nie ma ? [Edit2] rozłączyłem w kostce kabel oznaczony key2 i przyłączyłem go do kabla key2 ale wychodzącego ze złącza wtyczki do USB i o dziwo działa wszystko teraz. Także dla potomnych nie trzeba panikować ale tak plug&play czasem nie jest mimo kostek do Nissana. Edytowane 29 Stycznia 2018 przez slaviozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Jeżeli chodzi o kabel do świateł wstecznych, to już gdzieś w tym wątku pisałem, że możesz podpiąć się do kabla idącego w lewym progu lub (czego jeszcze nie pisałem) przeciągnąć kabel od kamery do radia który będzie miał w sobie przewód czerwony, zasilający. Ten przewód podłączysz do światła cofania a z drugiej strony do radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi