SmallCity Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Jest na alledrogo komplet za 360zl, jednak nie wiem który z tych nr jest istotny, o co pytać u sprzedawcy, rozumiem, ze po montażu i krótkiej jeździe samochód odnajdzie kola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 (edytowane) Moze byc potrzebne wgranie nowych. Pozniej juz bezobslugowo. W zał. wyciąg z procedury wgrywania czujników (z Nissana Rouge) Edytowane 22 Stycznia 2018 przez JackSet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmallCity Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 dziś będzie paczka, potem montaż, sobota 1st przegląd, to mi wygrają, olej mój, reszta nissan... Czujniki siedzą ujechalem 1km i się pojawily kola Juz zamontowane cały koszt 410zl kola po 1km się zalogowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 I dalej nie wiadomo od czego to zależy,niektórym(tak Tobie ,jak i mnie)czujniki dodatkowe złapały od razu.U innych niestety nie obeszło się bez kalibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgi Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) X na śniegu i wspomniany przeze mnie wcześniej komplet kół. Edytowane 2 Lutego 2018 przez dgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nori76 Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 X1.jpg X na śniegu i wspomniany przeze mnie wcześniej komplet kół. Podoba mi sie, ja wciaz czekam na snieg Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 A poprosze fotke od przodu. Tylko z oddalenia bo zbyt blisko znieksztalca. I najlepiej z wysokosci metra. Sorki za wymagania ale takie sa prawa fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_kr Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Wygląda super, ja zostawiłem fabryczne srebrne 17 i to nie wygląda tak dobrze jak u Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgi Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 @nori76 dzięki @jackset będę kolejne, ale nie mam kiedy zgrać i obrobić @pit_kr dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalb Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Witam wszystkich, przebrnąłem przez temat jestem świeży w świecie nissana, przesiadam z innej japońskiej stajni na T. Mój X do odbioru ma być w przeciągu 2 tyg. Na oponach letnich, więc trzeba zimowe. Gdyby nie to, że to środek lutego i czeka mnie wyjazd nad morze na ferie, to pewnie bym przeżył. No ale... Po przeczytaniu wątku decyduję się na 17. Opony albo Nokian albo Falken. Co do felg mam pytanie o dane techniczno-taktyczne: - jaki rozmiar śrub powinien mnie interesować? - jakie osadzenie? edit: o znalazłem tutaj Zauważyłem opinie, żeby niekoniecznie celować w matowe. Ktoś może potwierdzić, że to niespecjalnie dobry wybór taki mat? Sporo było poleceń na grafitowy, jak rozumiem połysk? To samo dotyczy ew. czarnego? I ostatnie, czujniki: dla mnie to nowość, nigdy nie używałem, nie bardzo wiem czy to tylko informacja dla kierowcy pojawia się, że coś się dzieje, czy to ma głębsze znaczenie - komputer to przeliczna mnoży dzieli itd. Czy jakieś czujniki są lepsze niż inne? Czy czujniki można przekładać z opon letnich na zimowe? edit: próbuje zmieścić się w 3.5k, ale coś słabo to widzę dzięki za podpowiedzi, mb Edytowane 4 Lutego 2018 przez michalb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Z tym matem to ciekawe, dlaczego odradzają? Ja znalazłem alusy 17" MAK Highlands Mat Black a opony to będę te same co rok temu Nokian SUV WR 3. Czujniki z alledrogo do 500 coś się znajdzie. Nie wiem czy w 3.5k dasz radę się zmieścić, ja liczę do 5k za wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalb Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Z tym matem to ciekawe, dlaczego odradzają? Ja znalazłem alusy 17" MAK Highlands Mat Black a opony to będę te same co rok temu Nokian SUV WR 3. Czujniki z alledrogo do 500 coś się znajdzie. Nie wiem czy w 3.5k dasz radę się zmieścić, ja liczę do 5k za wszystko. Myślę, że chodzi o to, jak wyglądają brudne od śniegu/soli/błota etc. Czujniki widziałem na Aledrogo, zdaje się 119 za sztuka, że oryginalne nawet piszą.Trochę martwi mnie to ET. Wszystkie www, które dobierają felgi podług samochodu, nie mają ET45 tylko ET38 zdaje się. mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Mają tez 40 ale wszyscy dodają pierścienie dystansowe i często nakretki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalb Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 czyli jak rozumiem, może być inne ET, byleby finalne wraz z pierścieniami dało ET45? mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Z grubsza tak to wyglada ale nalezy pamietac zeby nie "przegiac" z wielkoscia (gruboscia) dystansu bo np. szpilki moga tego nie wytrzymac i ulec znieksztalceniu/uszkodzeniu albo zabraknie nam gwintu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalb Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) dobra, to raczej poszukam na wymiar. dzięki! mb edit: Nissan zaproponował: Felgi ATT740 - 1.9k Falkeny Hs-01, SUV 106H XL, 1.8k i czujniki 0.5k na pytanie czy może być "zestaw" z Falkenami HS 449 dostałem odpowiedź, że to opony niezalecane do suvów, jeno do osobówek. Może ktoś potwierdzić/zaprzeczyć? dzięki, mb Edytowane 5 Lutego 2018 przez michalb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) Sprawdz na jakims portalu oponiarskim czy do danego auta sa polecane czy nie. Jak wybierzesz X-Trail z napedem 4x4 to pokaza sie opony zalecane do takich aut Mnie wywalilo na oponeo ze nadaja sie: * FalkenEuroall Season AS200 * FalkenEurowinter HS01 SUV * FalkenHS 439 Nic wiecej przy wyborze 4x4 nie pokazuje z zimowych Falkena tak wiec moze maja racje ze nie zalecaja ich Edytowane 5 Lutego 2018 przez juras2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalb Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Mój ma mieć napęd tylko na przednią oś i do końca nie wiem czy w takim razie traktować jako pełnoprawny SUV mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Mój ma mieć napęd tylko na przednią oś i do końca nie wiem czy w takim razie traktować jako pełnoprawny SUV mb Przy napędzie na jedną os na pewno nie potrzebujesz opon dedykowanych do aut 4x4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) Mnie wlasnie ASO Falkeny 449 zaproponowalo i jest Ok Edytowane 5 Lutego 2018 przez JackSet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moruniek Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Trochę się pochwalę, mój wdrapał się bez problemów na Litwinkę (Czarna Góra) na drodze pokrytej śniegiem, a jakie widoki na górze. Generalnie w tym sezonie już 27 dni na nartach za mną i za Nissanem, śnieg, lód, strome podjazdy, błoto pośniegowe - bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Ładnie się prezentuje na tle ośniezonych szczytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgi Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Trochę się pochwalę, mój wdrapał się bez problemów na Litwinkę (Czarna Góra) na drodze pokrytej śniegiem, a jakie widoki na górze. Generalnie w tym sezonie już 27 dni na nartach za mną i za Nissanem, śnieg, lód, strome podjazdy, błoto pośniegowe - bez problemów. A jak się jeździ na trasie z pudłem na dachu przy tak wysokim aucie? Sam zastanawiam się nad zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carp22 Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Też mam box i jeździ się bez problemów ☺Najważniejsze nie szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moruniek Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 A jak się jeździ na trasie z pudłem na dachu przy tak wysokim aucie? Sam zastanawiam się nad zakupem. W porównaniu do Citroena C5 - kompletnie nie czujesz, że masz coś na dachu. Tam przy prędkości 130 km/h był duży hałas w środku, tu nadal jedziesz normalnie. Jeżeli masz garaż, sprawdź tylko przed zakupem czy się zmieścisz - znajomy kupił i musiał wymieniać na inny model (niższy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi