Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z masą przy tylnych światłach (Primera P12)

mszymk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem taki, że jak włączam lewy kierunkowskaz to przygasa mi tylne światło pozycyjne i ewentualnie stopu, jeśli hamuję. Czytałem na forach, aby poczyścić styki, wymienić żarówki, etc. Wszystko to już zrobiłem i nic. Podobno z tyłu samochodu jest gdzieś przewód masowy, który jest połączony z karoserią i powinienem go też sprawdzić, pytanie gdzie dokładnie go znaleźć? A może macie inne propozycje rozwiązania tego problemu. 

Nissan Primera P12 2002 1.8 benzyna kombi

W dniu 24.10.2016 o 17:55, mszymk napisał:

Witam. Mam problem taki, że jak włączam lewy kierunkowskaz to przygasa mi tylne światło pozycyjne i ewentualnie stopu, jeśli hamuję. Czytałem na forach, aby poczyścić styki, wymienić żarówki, etc. Wszystko to już zrobiłem i nic. Podobno z tyłu samochodu jest gdzieś przewód masowy, który jest połączony z karoserią i powinienem go też sprawdzić, pytanie gdzie dokładnie go znaleźć? A może macie inne propozycje rozwiązania tego problemu. 

Nissan Primera P12 2002 1.8 benzyna kombi

to już było kilka razy na forum, zobacz np. tutaj:

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/24069-p12-anomalia-w-ukadzie-elektrycznym/

Dzięki bardzo, ale nie do końca jest to to, co by mnie interesowało. Czy kabel masowy świateł tylnych to ten zielony zawinięty z kilkom innymi, który idzie pod osłoną dolną bagażnika - łączy jakoby dwie lampy ze sobą? Czy wystarczy się pod niego podpiąć i połączyć gdzieś z metalową karoserią czy jak?

Problem rozwiązany. Źle przeczyściłem kostkę przy lewych światłach. Wypiąłem jeszcze raz, wyczyściłem styki i wszystko śmiga. Więc jeśli ktoś miałby podobny problem, to już wiadomo gdzie szukać. Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...