Erdol Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Targować się trzeba, tym bardziej, że auto wisi na tablicy od lipca. Zanim pojedziesz, to poproś o duże dodatkowe zdjęcia z każdej strony i wszystkich kątów. Jeśli je dostaniesz i Ci się spodoba - jedź. Inaczej duża szansa, że stracisz czas i pieniądze. Myślę, że auto było już oglądane kilka razy w ciągu tych kilku miesięcy, więc albo gość jest pewny jego stanu i nie chce obniżyć ceny albo auto ma w sobie coś (raczej to drugie, bo jak coś jest dobre, to się dobrze sprzeda). Jeśli ktoś obiecuje, że przyśle zdjęcia i tego nie robi albo mówi, że mu się nie chce i żeby przyjechać, to pojawia się czerwone światełko. A numer na czarną listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabb Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Ja używam patentu z wykałaczką i korzystam z reflektorów na dachu cały czas razem z długimi światłami, jazda jak w dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raszek_007 Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Erdol a skąd wiesz, że ogłoszenie wisi od lipca? Interesowałes się tym autkiem wczesniej czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Raszek mam nadzieję, że kupisz wreszcie to auto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Mea culpa, to dotyczy sprzedającego a nie ogłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Stanley Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Ten jest nawet ciekawy tylko wersja przedliftingowa. Małe wgięcie tylnej klapy pod rejesracją z lewej strony. http://allegro.pl/x-trail-4x4-2-2-td-japonczyk-skora-szyber-i3968567333.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raszek_007 Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 a co karibox1 masz już dość moich postów czy jak ? Sprzedający przesłał mi zdjęcia. Ogólnie wszystko ok, edynie co to na zdjęciu lewego tylnego nadkola (które dodałem jako załącznik) wydaje mi się, że są bąble od rdzy. Jestem praktycznie pewny ale chciałbym, zebyście potwierdzili. Do tego wrzuciłem wam jedno ze zdjęć silnika, żebyście mogli przedstawić swoje spostrzeżenia. Podaje jeszcze numer VIN: VIN: JN1TBNT30U0102291 Może ktoś z was ma dostęp do sprawdzania X-traili po winie za free Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 nie jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ookami Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Na początku chciałbym wszystkich serdecznie przywitać. Dotychczas ujeżdżałem samochody innej marki ( nie wymieniam, bo nie chcę podpaść od samego początku ), ale czas na zmiany i wybór padł na X-traila. Przejrzałem ten temat, ale chyba nie ma nic na temat tego samochodu : http://otomoto.pl/nissan-x-trail-2-0-dci-salon-polska-platinum-C31579935.html Jestem poważnie zainteresowany, ale jak zawsze tak się składa , że trzeba jechać na drugi koniec Polski Może ktoś oglądał ? Oczywiście zakładam wizytę w Nissanie Wałbrzych na przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Co do auta, to się nie wypowiem, ale jest to co najmniej trzeci X-Trail sprzedawany przez tego gościa w ciągu roku - poznaję po okolicy. Do ASO w Wałbrzychu nie wybieraj się na sprawdzenie auta - np. zawieszenie sprawdzają bujając samochód na boki, brak analizatora spalin, itp. Pod tym względem raczej Wrocław/Legnica - wcześniej powiedzieć, że ewentualne usterki zrobisz u nich po zakupie. Wynajdą wszystko i będzie podstawa do ewentualnej negocjacji wysokiej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ookami Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Nie wiem czy sprzedający zgodzi się na wycieczkę do Wrocławia. Ale jak tak fachowym okiem patrzycie to cos widać niepokojącego ? I co do ceny, czy jest jakoś nieodpowiednio wysoka w stosunku do wersji/rocznika/przebiegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Autko fajne. Cena wydaje sie nie wysoka. Ze zdjec i opisu tylko tyle mozna powiedziec. Szkoda ze nie ogloszenie prywatne. Jak szukasz X w automacie to oferta wydaje sie niezla. Zakladajac ze mial przeglad przy 60 tys to nie sadze by szukanie ASO gdzies daleko mialo sens, ja bym podjechal do najblizszego, niech sprawdza ale z tym przebiegiem to powinna byc formalnosc. Edytowane 15 Lutego 2014 przez marcinok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ookami Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 No jak nic nie przeszkodzi, to w tym tygodniu dołączę do Waszego grona i pewnie zostanę na dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qzynka Edyta Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) radzę poprosić sprzedającego o skan książki serwisowej, potem ten skan wysłać do wszystkich ASO w jakich był serwisowany z prośbą o potwierdzenie przebiegu i zakresu prac (jeśli występuje). Przed zakupem X'a tak zrobiłem i z wszystkich ASO dostałem - o dziwo - w ciągu 24h odpowiedź. A X piękny :-) Jeśli zamierzasz ciągać przyczepę, to automat ma na haku 1300kg, manual aż 2200kg - to tak dla wiedzy. Życzę szczęśliwego zakupu! Edytowane 16 Lutego 2014 przez Qzynka Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raszek_007 Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Witam, w kręgu moich poszukiwań pojawił sie ten oto X: http://otomoto.pl/nissan-x-trail-2-2-diesel-wersja-columbia-C32207244.html Co sądzicie po zdjęciach? Opis niezbyt bogaty. Jutro zadzwonie do własciciela i odpytam co i jak. A cena jak wg was do stanu i rocznika? Pozdrawiam. Niestety ogłoszenie już nieaktualne Widać autko było całkiem fajne, że tak szybko się sprzedało. Edytowane 17 Lutego 2014 przez Raszek_007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 czy te szersze zagłówki tylne były w innych wersjach kolorystycznych? chyba zacznę ich po szrotach szukać jak by były też w czerni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raszek_007 Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Te szersze zagłówki były tylko w tych wyższych wersjach wyposażenia i tylko ale wyłącznie dla tapicerki welurowej z tego co ja się orientuje i widzę po ogłoszeniach. Witam, czy ktoś może jednoznacznie potwierdzić albo zaprzeczyć takiej sytuacji: zawsze (jak do tej pory) wydawało mi sie, że wszystkie X-traile mają sterowanie radiem z kierownicy (po prawej stronie) oraz sterowanie tempomatem z lewej strony - oczywiście jeżeli posiadają takowe na wyposazeniu. Natomiast dzwoniłem do Pana który przysiega, że tempomat jest - po prawej stronie, a sterowania radiem w ogóle nie ma - to po moim pytaniu o to czy jest tempomat bo w ogłoszeniu napisał, że tak a ja na zdjęciu widziałem tylko przyciski po jednej stronie kierownicy i byłem pewny, że to od radia. Chodzi konkretnie o ten egzemplarz: http://otomoto.pl/nissan-x-trail-C32231717.html Czy ktoś wie jak jest z tymi tempomatami i ich umiejscowieniem? Pozdrawiam. P.S. Pytanie o tyle istotne, że do tej pory jak na zdjęciach nie było dwóch sterowników po dwóch stronach kierownicy to odrzucałem takowe ogłoszenia jako te bez tempomatu - być może to był błąd Czy na tej stronie gdzie mozna sprawdzić VIN nissana (http://nissan-europe.epc-data.com) w jakis sposób oznaczony jest tempomat? Edytowane 18 Lutego 2014 przez Raszek_007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Ja mam tempomat po prawej a sterowanie radiem po lewej. Troche to dziwne, bo z tego co sie orientuje, to byly wersje z tempomatem albo bez, ale wszystkie mialy sterowanie radiem. I jesli nie bylo tempomatu to radio bylo z prawej. Ale byc moze sie myle. Nie wnikam w takie bajery w aucie jak tempomaty i kierownica wielofunkcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 raz w Xie widziałem kiere z tempomatem a bez pilota do radia Raczej rzadkość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Ja mam stero radiem po lewej oryginalnie 100% ale nie mam tempomatu i jest to egzemplarz krajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raszek_007 Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 wow...to dziwne bardzo że jest tak różnie Jutro oglądne tą sztukę to wam powiem czemu tak jest. Ja wszystkie egzemplarze jakie ogladałem do tej pory to widziałem to z prawej strony miały sterowanie radiem a z lewej tempomat (o ile miały). Panowie jeszcze jedno pytanie mecahniczne: drugi egzemplarz jaki widziałem miał już taką cechę, że na postoju co kilkadziesiat sękud uruchamiało się coś co powodowało podniesienie obrotów do niemal 1000 obr/min. Wg mnie to włączała się chłodnica/wiatrak. Włącza się to na kilka sekund, potem się wyłącza i za paredziesiąt sekund powtórka - na tyle czesto, że awet na śiwatłach to się dzieje. Czy tak ma być? Jeżeli tak to co to jest? A jeżeli to coś nie normalnego to co takiego i gdzie szukać usterki? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek123 Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Tak pracuje sprężarka klimatyzacji, to według mnie normalne przy włączonej klimie w tym aucie Edytowane 18 Lutego 2014 przez janek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raszek_007 Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Hmmm...no w sumie nie sprawdziłem czy klima była włączona ale 3 stopnie ciepła dzisiaj wieczorem we Wrocławiu były. Więc chyba nie była potzebna Chyba, że do ogrzania auta własciciel uruchomił. Nie pomyślałem o klimie dzięki za podpowiedź. Edytowane 18 Lutego 2014 przez Raszek_007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Zapraszam wszystkich do zapoznania się z tematem.http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/94081-klubowe-ramki-na-tablice-rejestracyjne-zapisy/ZAPISY TRWAJA!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Hmmm...no w sumie nie sprawdziłem czy klima była włączona ale 3 stopnie ciepła dzisiaj wieczorem we Wrocławiu były. Więc chyba nie była potzebna Chyba, że do ogrzania auta własciciel uruchomił. Nie pomyślałem o klimie dzięki za podpowiedź. Klimatyzacja jest po aby ja uzywac. Ja mam ja wlaczoną praktycznie non-stop.Nic tu do tego nie ma jaka jest temperatura zewnetrzna. O tej porze roku klima przedewszystkim osusza wnetrze auta zapobiegając w ten sposob nadmiernemu zawilgoceniu wnetrza auta. Jak ktos nie ma potrzeby jej uzywania musi miec swiadomośc ,ze trzeba ja choc raz na pare dni wlaczyć bo nieuzywana ulega najczesciej ulega awarii kiedy jest naprawde potrzebna. Tak czytam wszystkie posty Kolegi Raszka ,oczywiscie zycze powodzenia w poszukiwaniach ,ale jak dla mnie bardzo prawdopdobne bedzie ,ze wdepnie na mine przy zakupie auta. Moje przypuszczenia wynikaja z tego ,ze przy wyborze auta kieruje sie malo istotnymi duperalami a nie skupia sie na tym co jest najwazniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi