TomekX-TRAIL Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 No właśnie o tym myślałem pisząc żeby gdzieś taniej były bo tu prawie 600... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Ja na początku października kupowałem kompletne wahacze DELPHI (TC1535 i TC1536) w cenie 369,75 zl z sztukę. Poniżej są linki i widzę że nawet staniały. https://motoszef.pl/wahacz-dolny-nissan-x-trail-01-prawy-delphi/TC1536,89,TC1536,a.aspx https://motoszef.pl/wahacz-dolny-nissan-x-trail-01-lewy-delphi/TC1535,89,TC1535,a.aspx Używam ich już od 1,5 miesiąca i mogę śmiało je polecić. Poniżej załączam zdjęcia tych wahaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) 23 godziny temu, fonir napisał: Zapomnij - był temat ... Musisz cały wahacz wymienić . Jest wymienialny. Tylko trzeba miec odpowiednie ,narzedzia i umiejetności. Dla przecietnego śmiertelnika,fakt -jest niewymienialny. U siebie na miejscu znam warsztat ,który specjalizuje się własnie w regeneracji wszelakich sworzni ,wachaczy,itp.Regenerowane nie odbiegają jakoscią od oryginalnych a kto wie czy nawet nie sa jeszcze trwalsze. Do aut typowych jak VW maja na wymianę od razu gotowe. Edytowane 17 Grudnia 2019 przez piotrek3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 W tym wypadku to nawet niebezpieczne - Ściołem kapturek i wywaliłem stary sworzeń - mierząc za cienkie ścianki by były i coś jeszcze mi nie pasowało . Już nie pamiętam, bo 3 lata minęły. Miałem ten sworzeń w ręku . Nie warto ryzykować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knott Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 6 godzin temu, TomekX-TRAIL napisał: tańsze jak prawie 600zł za komplet? To nie jest wcale tak dużo, ceny zaczynają się od około 250 zł/sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) 5 godzin temu, fonir napisał: W tym wypadku to nawet niebezpieczne - Ściołem kapturek i wywaliłem stary sworzeń - mierząc za cienkie ścianki by były i coś jeszcze mi nie pasowało . Już nie pamiętam, bo 3 lata minęły. Miałem ten sworzeń w ręku . Nie warto ryzykować . Dla fachowca sprawa bajecznie prosta i bezpieczna. Dla laika fakt-lepiej nie ryzykować.. P.S. W swoim pierwszym X-trailu T30 ,którego sprzedałem w 2008roku sworznie w wachaczach(te nie wymienialne) wymienil fachowiec~30zł strona) .Mam kontakt z kupujacym do dziś,jest lesnikiem i mysliwym,sporo jeżdzi po lasach .Do dziś,pomimo ,ze mineło juz ponad 10 lat sworznie ciągle ma w tym aucie te same .. Edytowane 17 Grudnia 2019 przez piotrek3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Na prasie starego sworznia nie da się wycisnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Musisz najpierw zeszlifować miseczkę ,potem wybić śmieci ze środka a metalowa obudowa jest fabrycznie zamontowana w aluminium i tworzy integralną część wahacza (jak dobrze pamiętam ). Potrzebna jest frezarka . W garażu nie masz możliwości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 (edytowane) Ściąć miseczkę , wyciągnąć trzpień sworznia następnie od góry również odciąć miseczkę następnie rozwiercić rozwiertakiem nastawnym otwór i wprasować wymienny sworzeń. Dużo zabawy a sam wahacz "odchudzony" sporo trudno powiedzieć jak zachowa się w razie mocniejszego uderzenia o krawężnik. Zrobiłem tak sobie komplet awaryjnych wahaczy ale leżą już rok na półce. Gdzieś na forum był wątek ze zdjęciami Edytowane 18 Grudnia 2019 przez chudson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Przeniosłem dywagacje na temat wahaczy i sworzni do tego tematu, bo w nim wcześniej omawialiśmy wymiany samego sworznia. We wcześniejszych postach są odpowiednie zdjęcia jak to robią na wschodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 na pewno nie mogą to być jakieś najtańsze po 250 nowe z allegro. Nie pamiętam nazwy marki ale nie pasowały idealnie w otwory i przez to geometria nie trzymała wymiarów na wydruku. Niezauważalnie ale jednak był problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Montowałem NTY . W ten sam jechałem na geometrię i jak za pierwszym tak i drugim wahaczem nie było co ustawiać . Czyli trzymają normę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Wymieniłem...cena duża w porównaniu do tego co tutaj widzę...na alle...gro YAMATO 350zł a ja zapłaciłem w inter cars 470... za sztukę...wymienione, sanki wymienione, zbieżność zrobiona... wszystko jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Stanley Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Ja założyłem takie , na razie bez problemów już około roku . https://allegro.pl/oferta/2-wahacze-wahacz-prawy-laczniki-nissan-x-trail-t30-7592500477 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 WitamOdświeżę temat,jestem przed wymianą wachaczy i mam dylemat czy te allegrowe firm SRL,NTY czy Bergman są w miarę trwałe.Wyżej widziałem że zakladaliscie SRL jak się sprawują do tej pory?Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Staram się nie kupować takich rzeczy przez internet. Raz kupiłem na allegro i krótko podziałały, następnym razem ciutkę droższe w zaufanym sklepie i chodzą kilkakrotnie dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 53 minuty temu, chudson napisał: Staram się nie kupować takich rzeczy przez internet. Raz kupiłem na allegro i krótko podziałały, następnym razem ciutkę droższe w zaufanym sklepie i chodzą kilkakrotnie dłużej. Jeżeli wiadomo co sie kupuje,od jakiego producenta to nie rozumiem co różnica czy zakup jest przez internet czy w stacjonarnym sklepie? Ja zawsze wybieram internet ,bo na ogół zawsze jest taniej łacznie z kosztem wysyłki jak rowniez zakup w ten sposob daje wieksze prawa dla kilenta niz zakup w sklepie stacjonarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Nie zawsze. Widziałem już końcówki drążków w kartoniku trw które po miesiącu miały luzy. Wahacze często nie mają żadnych oznaczeń poza firmowanym workiem foliowym. Bardzo łatwo włożyć shit do opakowania i wysłać klientowi jako lepszy towar. łatwo o podróbkę i zaufany sklep to podstwa a ja mam taki który cenom z internetu dorównuje bez problemu a jeśli coś ma trochę drożej to najczęściej dlatego ,że badziewia nie sprzedaje. Najtańszy wahacz z allegro a najtańszy wahacz ze sklepu ( różnica w cenie około 30zł ) wzrokowo było widać ,że internetowy jest słabiej wykonany a tulejki są mniej wytrzymałe, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturo172 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Mam pytanie czy wymieniał już ktoś sam sworzeń w wachaczu,czy trzeba wymienić cały wachacz? Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 5 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Cały wahacz...nie słuchaj jak ktoś Ci wmawia że można wymienić sworzeń bo jest dostępny w zakupie...ważniejsze jest życie ludzkie a nie jakaś fuszerka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi