fonir Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Tak jak opisujesz miałem w Zafirze przez ponad pół roku. Tragedia ! Za każdym razem próbowałem inaczej ruszać. Moim zdaniem nie jest to normalne i coś dzieje nię ze sprzęgłem. Może docisk krzywy ? Znajomi mechanicy mówili że zdala od regeneracji dwumasy bo albo krótko pochodzi albo spiepszą od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemek Opublikowano 27 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 No wlasnie dali mi gwarancje wiec chyba ich odiedze ....poczekam jeszcze moze ktos sie wypowie kto ma t30 w benzynie narazie dzieki chlopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Zapodam inny przykład. Mam wschodni motocykl z napędem i blokadą . Remontowałem wszystko sam od lakieru po mechanikę . Kupiłem nowe tarcze aprzęgłowe i wreszcie odpalenie i pierwsza jazda a tu zdziwienie ! Mało silnik z ramy przy ruszaniu nie wypadł . Za każdym ruszaniem szarpanie! Okazało się ,że nowe tarcze sprzęgłowe były zwichrowane . Następne które kupowałem to osobiście na motobazarze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Hmm to ja mam chyba jakiś odosobniony model... Specjalnie wyszedłem na podwórko sprawdzić, odpaliłem, delikatnie puszczając sprzęgło auto jedzie...nie szarpie... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Jak zerkniecie czy to do działów QQłki, Żuczka, czy Pulsara, to się przekonacie, że to szarpanie, to nie tylko wasz dylemat, ale ogólny. Dla przykładu mnie w ASO tłumaczono, że hydrauliczne, nissanowskie sprzęgła (a takie rzekomo mam) po prostu tak mają. I jest to podobno dylemat wszystkich aktualnych modeli. Jeżdżę tym autem niemal 3 lata i nie mogę się przyzwyczaić do tego sprzęgła. Dla przykładu w ostatnim czasie na dniach otwartych Toyoty, wsiadłem pierwszy raz do nowego Yarisa, następnie do Toyoty CHR i zero problemów ze sprzęgłem - ruszałem jak "po maśle", jakbym się urodził w tych autach. Ciekawi mnie czy to w t30 też nazwali by hydraulicznym w ASO. Bo jak dla mnie to zwykłe sprzęgło z łapą gdzie zamiast linki na zewnątrz skrzyni dano wysprzęglik hydrauliczny. Rozwiązanie fajne bo w razie awarii nie trzeba skrzyni zrzucać jak w niektórych autach ale do jakiejś nowatorskiej koncepcji przez którą takie problemy z ruszaniem miały by być to chyba daleko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 (edytowane) No właśnie, ja jeszcze nie czytałem tego wątku... Sprawdziłem i wygląda to na schizofrenię ale mój x rusza bez gazu na samym sprzęgle idealnie równo. https://megawrzuta.pl/download/83bf552bbb703a375c06751f00ee4946.html Edytowane 29 Października 2017 przez karibox1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemek Opublikowano 30 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Na to wyglada ze zle zregenerowali mi ta dwumase bedzie reklamacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Na to wyglada ze zle zregenerowali mi ta dwumase bedzie reklamacja. Dobry trop,bo nie wiele jest firm ,ktore regenerują dwumasę własciwie -tak jak powinno to sie robic prawidłowo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rado_KR Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 U mnie też nic nie szarpie w benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi