Tomi_St Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Ale chyba w dieslach montowane były inne akumulatory. A swoją drogą ciekawe czy w dieslach jest taki sam sposób ładowania bo wydaje mi się, że tam jest normalnie jak w każdym porządnym aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Czyli wybór diesla chociaż pod względem akumulatora był dobrym wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QashqaiJ11 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Tym bardziej ze diesel 1.5 ciagle w sprzedazy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 I szybko te diesle nie znikną z rynku A i cena odsprzedaży też będzie wyższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QashqaiJ11 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 No to w końcu wczoraj wieczorem kasiek odebrany Pierwsze cztery razy odpalił więc pełny sukces akumulatora Jacko29 szykuj siłowniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aaliyah Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Chcialbym doladowac moj aku czasami. Mam prosstownik Ctek mxs 3.6 wedlog producenta nie trzeba zdejmowac klem ale czy napewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 15 minut temu, Aaliyah napisał: Chcialbym doladowac moj aku czasami. Mam prosstownik Ctek mxs 3.6 wedlog producenta nie trzeba zdejmowac klem ale czy napewno? Na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aaliyah Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 13 minut temu, tz1609 napisał: Na pewno Skoro tak twierdzisz ze nic nie uszkodze to jutro ladujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenek Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 (edytowane) Po 7 miesiącach wymiana Fiamma na Nissan. Ciekawe ile wytrzyma ? Edytowane 1 Czerwca 2018 przez Zenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Nie było na razie skarg na te akumullatory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenek Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Padł po 21 dniach od wymiany , zanim laweta dojechała ( bo droga krajowa była zablokowana po raz kolejny ) odpalił po około 40 min. Ładowanie w domu i nie wiem co dalej ?To nie wina akumulatora tylko ładowania . Tym razem hamulec ręczny można było zwolnić tylko nie było chętnych pomóc zepchnąć na pobocze.Ładuję go teraz co tydzień i START STOP wyłączany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 ładowanie a'la Duncho i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenek Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 19 godzin temu, JACKO29 napisał: ładowanie a'la Duncho i po kłopocie Na gwarancji jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Mój też,...i nikt o tym nie wie,bo nie widać A ja mam spokojną czaszkę,że aku może być niedoładowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobitka Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Witam Panów. Wczoraj prawdopodobnie padł akumulator w moim QQ. Przebieg 8400...zarejestrowany w kwietniu 2018 rocznik 2017. Auto na lawecie pojechało do serwisu. Objaśnijcie proszę blondynce czym się różni ten aku z żółtą naklejką od fabrycznego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Kurde, musze sprawdzic mój znowu, także kwiecień 2018,przebieg 17000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 12 godzin temu, Kobitka napisał: Witam Panów. Wczoraj prawdopodobnie padł akumulator w moim QQ. Przebieg 8400...zarejestrowany w kwietniu 2018 rocznik 2017. Auto na lawecie pojechało do serwisu. Objaśnijcie proszę blondynce czym się różni ten aku z żółtą naklejką od fabrycznego??? Nie ma "fabrycznego" akumulatora.Nissan ma umowę na pakowanie na pierwszy montaż z Włoskim producentem FIAAM,którego wyroby nie są z górnej półki.ASO na reklamacje pakuje albo ...ponownie FIAAm ,albo Exaid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobitka Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 1 godzinę temu, JACKO29 napisał: Nie ma "fabrycznego" akumulatora.Nissan ma umowę na pakowanie na pierwszy montaż z Włoskim producentem FIAAM,którego wyroby nie są z górnej półki.ASO na reklamacje pakuje albo ...ponownie FIAAm ,albo Exaid. I ten Exaid bardziej wytrzymały? Bo nie chciałabym, żeby mi wymienili na jakiś badziew...nie chce znów blokować pół miasta, w Krk i bez tego są duże korki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baran Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Exide na pewno lepszy niż FIAMM - moja subiektywna ocena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 58 minut temu, Kobitka napisał: I ten Exaid bardziej wytrzymały? Bo nie chciałabym, żeby mi wymienili na jakiś badziew...nie chce znów blokować pół miasta, w Krk i bez tego są duże korki... Tego to nie wiem,bo auto poszło na wymianę do dealera Natomiast w moim byłym 1.2 zaobserwowałem wadliwy sposób ładowania i zastosowałem po zmianie aku drobną przeróbkę,dzięki której aku był cały czas pełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 A tak z ciekawości, czy w silniku 1.6 DiGT po FL jest ten sam sposób ładowania (czy inaczej - niedoładowywania) akumulatora jaki jest w 1.2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Chyba inny,bo cały czas u mnie pracuje SS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) A co jest wadliwego w sposobie ładowania akumulatora w 1.2? Dostałem hiszpańską VARTĘ L3 EFB 70Ah 720A. Nawet nie ma w handlu akumulatora tej firmy o tych parametrach. Edytowane 28 Października 2018 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 To dane z akumulatora? Wyszukiwarka Varty faktycznie podaje trochę inne wartości i nawet wujek google nie podpowiada za dużo. Jedynie to że to może być seria robiona specjalnie dla Renault. Robią je po godzinach czy jak? Aktualnie standard przy tej pojemności to prąd rozruchu 760A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi