Dzikrobert Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Plastiki nie są pokryte gumą i nie są miękkie ale boję się ze pomalowane zwykłym sprayem w lecie od gorąca może coś się z tym dziać jak plastik zacznie pracować. Z tego co widzę to obklejenie folia będzie raczej dużym wyzwaniem przy moim nie wielkim doświadczeniu. Co sądzicie o pomyśle poflokowania albo plastidipem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Zależy co chcesz uzyskać. Flokowanie daje bardziej "miękkie i ciepłe" odczucie wykończenia, z kolei plastidip da Ci więcej możliwości jeśli chodzi o fajne wzory na małych powierzchniach... Na żywo widziałem tylko wnętrza aut po flokowaniu, a to też nie u nas tylko za zachodnią granicą u germaników no cóż, różnie to wygląda, bo zależy od tego co dany właściciel chce uzyskać. Widziałem Pegueota 206, w środku poflokowany był na niebiesko i dla mnie to tylko trzech pasków brakowało na wskroś tego wszystkiego hehe, przy czym zewnętrzna powłoka auta była bardzo zaniedbana... przy jakiejś innej podróży, też w Bremen, spotkałem Forda Capri I generacji, z zewnątrz nowy czerwoniutki i wypucowany na cacy, a w środku jasnokremowy flok do tego fotele w rdzawej skórze... ehh... piękny był... tylko kierownica czymś futrzastym w szarych odcieniach była obłożona, co wg mnie dziwnie wyglądało do reszty... teściu zdjęcia porobił, więc jeśli się zachowało to go poproszę i podeślę Edytowane 4 Lutego 2018 przez Crith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzikrobert Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Zależy co chcesz uzyskać. Flokowanie daje bardziej "miękkie i ciepłe" odczucie wykończenia, z kolei plastidip da Ci więcej możliwości jeśli chodzi o fajne wzory na małych powierzchniach... Na żywo widziałem tylko wnętrza aut po flokowaniu, a to też nie u nas tylko za zachodnią granicą u germaników no cóż, różnie to wygląda, bo zależy od tego co dany właściciel chce uzyskać. Widziałem Pegueota 206, w środku poflokowany był na niebiesko i dla mnie to tylko trzech pasków brakowało na wskroś tego wszystkiego hehe, przy czym zewnętrzna powłoka auta była bardzo zaniedbana... przy jakiejś innej podróży, też w Bremen, spotkałem Forda Capri I generacji, z zewnątrz nowy czerwoniutki i wypucowany na cacy, a w środku jasnokremowy flok do tego fotele w rdzawej skórze... ehh... piękny był... tylko kierownica czymś futrzastym w szarych odcieniach była obłożona, co wg mnie dziwnie wyglądało do reszty... teściu zdjęcia porobił, więc jeśli się zachowało to go poproszę i podeślę mam 19 lat więc z kasą nie jestem w stałym związku więc chodzi o wydatek max 50zł. Ta przeróbka nie ma mnie zaprowadzić na zloty i carspotty ale ma cieszyć oko w tym ponurym wnętrzu i raczej skłaniam się ku czemuś co będzie natryskowo nakładane z puszki plasti dip to wiadomo jak a co ze sprayami ? bo jest masa różnych opinii i nw co będzie odpowiednie : sam akryl /boll do zdrzeków/ boll strukturalny / podkład do plastików +akryl /podkład do plastików+farba do plastików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 No to jeżeli budżet masz w okolicach 50zł i jak rozumiem są to małe elementy, to nie poszalejesz i raczej w grę wchodzi flokowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzikrobert Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Najtaniej wyszło mi oklejanie , za 10zl wyszło 127 z50cm więc bez obaw się udało okleic Edytowane 25 Lutego 2018 przez Dzikrobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody98 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Szczerze? Mogłeś chociaż dać szczotkowane aluminium albo coś w bardziej stonowanych kolorach a nie taki oczojebny czerwony o_O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzikrobert Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Szczerze? Mogłeś chociaż dać szczotkowane aluminium albo coś w bardziej stonowanych kolorach a nie taki oczojebny czerwony o_O ale jednak dość to wygląda w połączeniu z radiem z elementami i podświetleniem czerwonym oraz z nowym ( czerwonym) podświetleniem zegarów chodziło o wtłoczenie czegoś co nada "życia" wnętrzu bo nie da się ukryć ze 100% szarego plastiku szału nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rethempthoor Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 A mi się podoba, brawo Ty! Fajny soczysty kolor, na pewno ożywił wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Jak dla mnie też na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykk Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 U mnie problemem jest dosyć szybko wysychający plastik na kokpicie. Używałem paq, ale trochę niedomaga. Możecie polecić coś w tym zakresie? W sensie jakiś dobry środek do pielęgnacji plastików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi