ZSWMarcin Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Cześć, od kilku dni borykam się z problemem w swojej Zeci. Jest to auto z USA z 2004 roku. Od kiedy kupiłem samochód auto zamykało się normalnie i normalnie otwierało z pilota (otwieranie bagażnika z pilota nie działało). Aby zamknąć samochód wystarczyło przycisnąć i puścić lecz żeby auto otworzyć trzeba przycisnąć i trzymać przez 3 sekundy przycisk otwierania (Tak powinno być?). Dodam również, że samochód przy zamykaniu/otwieraniu nie wydaje żadnego dźwięku, nie włącza kierunkowskazów czy świateł (Jak jest cicho lub siedzi się w środku to słychać pracujące zamki w drzwiach). Próbowałem razem z filmikami na youtube przejść w tryb głośny (klakson przy zamykaniu lub otwieraniu) przyciskając dwa przyciski jednocześnie ale nic się nie zmieniało to dałem sobie spokój. Teraz jednak problem mam poważniejszy. Auta nie można zamknąć z pilota, stojąc obok lub siedząc w środku słychać po naciśnięciu przycisku na pilocie dźwięk drzwi jakby coś się tam działo jednak nic się nie dzieje. Żeby zamknąć auto muszę wcisnąć przycisk w środku auta i zatrzasnąć drzwi. Otworzyć mogę normalnie z wciskając przez 3 sekundy przycisk na pilocie. Próbowałem na nowo programować poprzez wkładanie i wyjmowanie kluczyka 8 razy (do zapalenia się awaryjnych) i wciśnięciu przycisku na pilocie (powinny zapalić się awaryjne znów) ale nic się nie dzieje. W internecie również widziałem multum różnych pilotów do nissana 350z. Są wersje, które mają przyciski w kluczyku, osobny pilot z 3 przyciskami oraz również osobny ale tylko z dwoma przyciskami. Także pytania następujące: Co mogło się stać, że auto nie zamyka się z pilota i jak to naprawić? Jak sprawić aby auto dawało znak, że zostało otwarte/zamknięte? Czy otwieranie u Was też wymaga trzymania przycisku przez 3 sekundy? Jeszcze ostatnim zdaniem napomnę, że auto jeśli zamykałem z pilota lub teraz "zatrzaskując" i otworzę z kluczyka to zaczyna wyć alarm do czasu aż nie użyję pilota (Jak włożę kluczyk w stacyjkę to nie dość, że wyje głośniej to zaczyna mrugać długimi ) Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Odp na pt nr 3 - by otworzyć auto wystarczy nacisnąć guzik - wówczas otwierają się drzwi kierowcy. By otworzyć drzwi pasażera trzeba nacisnąć drugi raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZSWMarcin Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 @Łukasz83 Też widziałem coś takiego. U mnie to nie działa. Otwiera się jedna i druga stroną lub wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.