Jakub.S83 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Witajcie, Zastanawiam się nad montażem czujników parkowania w swoim Murano. Myślę nad zestawem na przód i tył pojazdu. Mam pytanie do osób, które montowały w swoich Murano czujniki parkowania, gdzie najlepiej podłączyć się w światło cofania? Potrzebne sygnały to ACC, hamulec i światło cofania (można też wyciszyć radio podczas manewru parkowania). Takie opcje oferuje np. Valeo, Steelmate. Jakie Wy montowaliście i jak rozlokowaliście czujniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub.S83 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Ponieważ ja nie otrzymałem odpowiedzi w temacie postanowiłem podzielić się doświadczeniem. Zamontowane czujniki to nowy typ czujników valeo o oznaczeniu VAL632200. Zestaw można konfigurować i nadaje się zarówno na przód jak i na tył. Wiązka wystarcza, aby centralkę z przednich czujników umieścić pod deską. Plus świateł cofania znajdziemy z tyłu po lewej stronie (za lampą) - cieńszy czerwony przewód. Tak to wygląda u mnie po zamontowaniu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.