elemelek49 Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Witam serdecznie. W szukajce znalazłem jeden podobny temat, ale nie rozwiązał on mojego problemu, zatem uprzejmie proszę Was o pomoc. A problem wygląda następująco: Kontrolka ABS zaświeca się podczas jazdy, ale nie zawsze podczas skręcania, czy hamowania. Zapala się np. podczas jazdy po nierównościach, a czasem zupełnie bez celu - podczas normalnej jazdy. Wystarczy zgasić silnik podczas jazdy i gaśnie, ale uwaga podczas postoju po ponownym uruchomieniu już nie zgaśnie. Czujniki ABS mam nowe z przodu, a z tyłu działają - zmierzyłem miernikiem. Pierścienie, sprawdzone. Czy to może być np. wina komputera/pompy abs? czy coś się wypina podczas wstrząsów? Próbowałem kasowania błędów, nic to nie daje. Pomóżcie, bo męczę się z tym już 2 miesiące i opadam z sił. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Godzinę temu, elemelek49 napisał: ... Kontrolka ABS zaświeca się podczas jazdy, ale nie zawsze podczas skręcania, czy hamowania. Zapala się np. podczas jazdy po nierównościach, a czasem zupełnie bez celu - podczas normalnej jazdy. Wystarczy zgasić silnik podczas jazdy i gaśnie, ale uwaga podczas postoju po ponownym uruchomieniu już nie zgaśnie. Czujniki ABS mam nowe z przodu, a z tyłu działają - zmierzyłem miernikiem. Pierścienie, sprawdzone. Sprawdzałeś i oczyściłeś masę koło pompy ABS? Sprawdzałeś błędy układu ABS? Przy sprawdzaniu błędów zamień stronami czujniki - zawęzi się pole poszukiwań> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elemelek49 Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Masa koło pompy również jest w porządku, a błedów nie za bardzo mam jak sprawdzić jest na to jakiś domowy sposób? jakieś inne pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Np. to: https://forum.nissanklub.pl/topic/85380-p11144-sprawdzanie-błędów-abs/ Tam są dwie masy i dwa zasilania (na silnik i na płytę sterowania) - musisz dokładnie to posprawdzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.