Makrys Opublikowano 19 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Dokładnie jak Qashtan1.2 powiedział nix na siłę. W zestawie miałem narzędzie plastikowe do ściągania tapicerki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 19 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Do mojego zestawu pan my friend dorzucił nawet oprócz takiego plastikowego łomu jeszcze śrubowykręt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Rzeczywiście zmiana nie nastręczyła kłopotów. Delikatność jest podstawą. Zrobiłem przejściówkę ze starych przewodów z rozebranej wtyczki i działa. I ciekawostka, którą zauważyłem dopiero teraz - czy wiecie,że przy włączonych awaryjnych gasną ledy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zamontowałem i ja. Zdziwiłem się że przesyłka dotarła już po tygodniu. Wtyczki (obie żeńskie) połączyłem w ten sposób że zrobiłem piny z końcówek od rezystora 1W (ma odpowiednią grubość) , włożyłem je do złącz i zaizolowałem taśmą. Co do wyjęcia lustra to trochę czasu zajęło mi wykumanie, że zatrzaski o których jest mowa na filmie trzeba odciągnąć a nie nacisnąć. Niestety ułamałem jedną końcówkę zatrzasku plastikowej obudowy lusterka, bo jest do niej bardzo kiepski dostęp. No i jest potrzebny śrubokręt z małą końcówką torx. Polecam te kierunkowskazy bo różnica w jasności i widoczności jest kolosalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 8 godzin temu, Tomi_St napisał: Zamontowałem i ja. Zdziwiłem się że przesyłka dotarła już po tygodniu. Wtyczki (obie żeńskie) połączyłem w ten sposób że zrobiłem piny z końcówek od rezystora 1W (ma odpowiednią grubość) , włożyłem je do złącz i zaizolowałem taśmą. Co do wyjęcia lustra to trochę czasu zajęło mi wykumanie, że zatrzaski o których jest mowa na filmie trzeba odciągnąć a nie nacisnąć. Niestety ułamałem jedną końcówkę zatrzasku plastikowej obudowy lusterka, bo jest do niej bardzo kiepski dostęp. No i jest potrzebny śrubokręt z małą końcówką torx. Polecam te kierunkowskazy bo różnica w jasności i widoczności jest kolosalna. No to super. Gratulacje. :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) Mam i ja . Widoczność kierunkowskazów w dzień doskonała, w nocy również, biją po oczach z daleka, nie sposób nie zauważyć, natomiast miny innych posiadaczy Kasiek bezcenne Edytowane 10 Czerwca 2019 przez tz1609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Panowie, czy komuś udało się może znaleźć przejściówkę "do kupienia" ? (jestem fanem plug and play ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 (edytowane) Niestety nie - zupełnie dwa różne gniazda. Musiałbyś wziąć oba kierunki i może w sklepie z elektroniką? Ale i tak wtyczki, które byś kupił trzeba zlutować kabelkami i jest przejściówka. Ja zrobiłem w ten sposób ale bez wtyczek. kabelki z pinami na końcach wsunięte do gniazd i zaizolowane. Edytowane 17 Czerwca 2019 przez drds 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Coraz bardziej mnie kręcą te kierunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Godzinę temu, JACKO29 napisał: Coraz bardziej mnie kręcą te kierunki Jacko29 nie zastanawiaj się tylko zakładaj. :):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek_xl Opublikowano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Witam. Męczę się w swoim autku Q j11 z żarówkami do kierunków. Chciałem założyć żarówki ledowe do przodu j11 i na tył p21 niestety nie mogę wyjąć tylnych reflektorów odkręcę 2 śruby i nie chcą wyjść, a s przednich nawet nie wiem gdzie te żarówki wsadzić w ogóle nie ma dojścia, a w instrukcji przekręcić i pociągnąć aje jak się dostać to debile nie napisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 A widzieliście to! : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 (edytowane) tak widziałem. To jest moja kolejna modyfikacja. Tylko musze wiedzieć do których przewodów podłączyć. Mam pełne ledy w przodu. 33,99 zł 33%OFF | Ceyes 2 sztuk lampy samochodowe dla samochodów LED do jazdy dziennej DRL oświetlenie samochodu akcesoria do stylizacji włącz sygnał przewodnik taśma montaż reflektorówhttps://s.click.aliexpress.com/e/bQ6xsTWs Edytowane 30 Czerwca 2019 przez Makrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Ale jak nie ma to do reflektora full led (światła dzienne idą wzdłuż całego reflektora) ? - to się chyba pakiet styl nazywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 W dniu 30.06.2019 o 13:24, Makrys napisał: tak widziałem. To jest moja kolejna modyfikacja. Tylko musze wiedzieć do których przewodów podłączyć. Mam pełne ledy w przodu. 33,99 zł 33%OFF | Ceyes 2 sztuk lampy samochodowe dla samochodów LED do jazdy dziennej DRL oświetlenie samochodu akcesoria do stylizacji włącz sygnał przewodnik taśma montaż reflektorówhttps://s.click.aliexpress.com/e/bQ6xsTWs Kupione. Czekam za dostawą. Pytanie do was: czy macie schemat połaczeń, która wtyczka , który przewód odpowiada za światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 "Pływające" ledy przyjechały. Czas na montaż. Potrzebuje od Was pomoc. Czy ktoś ma schemat jak są połączone światła. ( dotyczy świateł pełne ledy ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 (edytowane) Zrobione wykorzystałem ten film i tą instrukcję ściągniętą z filmu powyżej https://drive.google.com/file/d/1nm-k_BVp1YWKVRvw-bu_kdZMF9tRq1nN/view oraz to: https://yadi.sk/d/0IlpKR6-qEm79 Dzięki JACKO29 Edytowane 27 Lipca 2019 przez Makrys 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Zajebiaszczo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 teraz czas na kolejną modyfikacje................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 (edytowane) Wygląda to naprawdę fajnie, ale mimo takiej instrukcji miałbym pietra tnąc instalację. Wolałbym chyba nie widzieć.... Edytowane 27 Lipca 2019 przez drds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 3 minuty temu, drds napisał: Wygląda to naprawdę fajnie, ale mimo takiej instrukcji miałbym pietra tnąc instalację. Wolałbym chyba nie widzieć.... Wlutowałem się w 3 przewody ( kierunkowskazy oraz przewód + po przekręceniu kluczyka. Nie ma możliwości aby popełnić błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Mogłbyś zrobić fotki jakwyglądają te taśmy na reflektorze po otwarciu maski i jak przy zamknietej, ale z bliska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Kupilem tasme 65 cm. Jest troche za krótka. Chcialem aby dynamiczne światła rozpoczynaly sie od miejsca gdzie zaczynają się światła do jazdy dziennej. ( dół ) Jak znajde dłuższe 1m to kupie i wymienię. Zdjecia dam później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Na ali pojawiły się płynące kierunkowskazy z innym konektorem (w sensie bez kabelka) czyli wygląda na to, że już nie trzeba będzie przerabiać wtyczki https://www.aliexpress.com/item/33042649499.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.268b2e0epEPwrs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 (edytowane) Zdjęcia zrobione teledonem. Do pełni szcześcia brakuje aby tasma była dłuższa o10 15 cm. Chciałem równiez aby listwa nie wystawała poza obrys atrapy oraz pokrywy silnika. 3 godziny temu, Jacoob napisał: Na ali pojawiły się płynące kierunkowskazy z innym konektorem (w sensie bez kabelka) czyli wygląda na to, że już nie trzeba będzie przerabiać wtyczki https://www.aliexpress.com/item/33042649499.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.268b2e0epEPwrs To teraz można kupować bez obaw. Kupujcie niezdecydowani bo warto Edytowane 28 Lipca 2019 przez Makrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi