Tomaszwi Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) 23 godziny temu, Jacoob napisał: Na ali pojawiły się płynące kierunkowskazy z innym konektorem (w sensie bez kabelka) czyli wygląda na to, że już nie trzeba będzie przerabiać wtyczki https://www.aliexpress.com/item/33042649499.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.268b2e0epEPwrs Tylko dostępności brak , sprzedawca też nie odpowiada kiedy będą. Czekamy i obserwujemy. --------------EDIT---------------------- Już są, na razie w wersji z ciemnym szkłem. https://pl.aliexpress.com/item/33039393161.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.90a45c0fDkzumI Kupione i oczekuje dostawy. Edytowane 29 Lipca 2019 przez Tomaszwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Szkoda,że nie było z ciemnym szkłem wtedy jak ja kupowałem,do czarnego lepiej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Rozumiem, że to chodzi o ten kawałek kabelka niebiesko - zielonego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 W dniu 27.07.2019 o 20:42, Makrys napisał: Wlutowałem się w 3 przewody ( kierunkowskazy oraz przewód + po przekręceniu kluczyka. Nie ma możliwości aby popełnić błąd. Masz zdjęcia w które konkretne przewody się wlutowałeś? Zamówiłem też takie ledy i nie ukrywam,że łatwiej byłoby gdybyś pokazał jak jest u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 19 minut temu, tz1609 napisał: Masz zdjęcia w które konkretne przewody się wlutowałeś? Zamówiłem też takie ledy i nie ukrywam,że łatwiej byłoby gdybyś pokazał jak jest u Ciebie Jestem teraz w drodze. Zobacz tą instrukcje w pdt. Sa tam przewody od migaczy prawy i lewy. Nastepnie miernikiem w tej samej skrzynce szukałem przewodu + po przekreceniu kluczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 39 minut temu, Makrys napisał: Jestem teraz w drodze. Zobacz tą instrukcje w pdt. Sa tam przewody od migaczy prawy i lewy. Nastepnie miernikiem w tej samej skrzynce szukałem przewodu + po przekreceniu kluczyka. Ok,popatrzę na to,dzisiaj dopiero zamówiłem,będę się martwił dopiero jak przyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 39 minut temu, tz1609 napisał: Ok,popatrzę na to,dzisiaj dopiero zamówiłem,będę się martwił dopiero jak przyjdą Mala poprawka. Po prawej stronie komory silnika masz 2 tzw pudełka . W większym ( górne) w nim szukałem +.a mniejsze dolne tam sa przewody ( kostka ) od kierunkowskazów. proponuje abyś zdemontował filtr powietrza oraz odłaczyl akumulator ( podczas podłaczania i lutowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahtew Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 13 godzin temu, buba1982 napisał: Rozumiem, że to chodzi o ten kawałek kabelka niebiesko - zielonego ? nie chcę rozbierać lusterka dlatego pytam się tutaj. czy wersja B będzie 'P&P' dla wersji po FL? bo jeżeli tak to super informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 (edytowane) W dniu 30.07.2019 o 10:01, mahtew napisał: nie chcę rozbierać lusterka dlatego pytam się tutaj. czy wersja B będzie 'P&P' dla wersji po FL? bo jeżeli tak to super informacja z tego co porównałem z filmiku gdzie Pan montuje to wygląda na to, że złącza są takie same i byłaby to wersja plug&play. Czy ktoś kto montował może potwierdzić? EDIT: Taką informację dostałem od chińczyka: Edytowane 31 Lipca 2019 przez Jacoob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 To i ja zrobiłem modyfikację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Panowie,dajecie czadu...na pohybel Reni,Nissan byłby z Was dumny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 7 minut temu, Makrys napisał: super Makrys, dziękuję za pomoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afrance Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Rzeczywiście fajna sprawa. Ciekawe czy da się też zrobić w lampach tylnich wtedy by był Full wypas. Raczej bez wymiany lamp się nie obejdzie.Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 5 godzin temu, Afrance napisał: Rzeczywiście fajna sprawa. Ciekawe czy da się też zrobić w lampach tylnich wtedy by był Full wypas. Raczej bez wymiany lamp się nie obejdzie. Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Może coś takiego : https://pl.aliexpress.com/item/32944049087.html?spm=a2g0o.detail.1000014.1.63a256e3eh4me1&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.142407.0&scm_id=1007.13338.142407.0&scm-url=1007.13338.142407.0&pvid=ef763702-0117-46c2-bf2f-51d1829dc772 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 I pierwsze dojechanie do skrzyzowania i masz klienta na zadku :D...zapatrzył się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Na coś takiego ja już się nie piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Może się czepiam, a może to z zazdrości ale wg mnie coś nie tak jest z synchronizacją kierunkowskazów lusterek, a lamp przednich, przez co nie wygląda to do końca tak super. Lepiej by było moim zdaniem zrobić tylko jedno lub tylko drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Może tak się wydaje przez to, że kierunki w lusterkach są krótsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 20 minut temu, tz1609 napisał: Może tak się wydaje przez to, że kierunki w lusterkach są krótsze. Oraz kierunki w lusterkach są wg mnie jaśniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgadza się, są jaśniejsze ale o to właśnie chodziło żeby były widoczne, te fabryczne widać praktycznie dopiero jak się ściemni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszwi Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zamontowane, i mam pytanie czy u was tez delikatnie obudowa lusterka się rozchodzi na samym rogu? Jutro będzie zakładał prawy i myśle gdzie tu podszlifować by było idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Jak złożyłem lusterka, to rzeczywiście lewe jakby się rozchodziło ale prawe nie, wobec tego ponownie rozebrałem lewe i złożyłem jeszcze raz. Niby wszystko tak samo zrobiłem, ale jest lepiej. Nadal nie ideał, ale nie chciało mi się tego robić po raz trzeci. Zresztą nie ma żadnej gwarancji, że będzie lepiej. Chyba powodem są naprężenia plastiku na zatrzaskach, albo może kolejność zatrzaskiwania, a może równomierność zatrzaskiwania??? Zastanawiam się czy do przednich kierunków nie założyć żarówek led, tylko nie za bardzo widzę jak się do tego zabrać.Muszę zobaczyć do instrukcji jak wymienić żarówki, a może tam są ledy??? Ale chyba nie. Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez drds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 U mnie też obudowa delikatnie rozchodzi się na rogach.Z początku myślałem,żeby to poprawiać ale mi przeszło , nie przeszkadza mi to. Żarówki w przednich kierunkach są zwykłe,tzn nie za bardzo zwykłe bo pierwszy raz coś takiego widziałem,pięć razy większe od W5W https://allegro.pl/oferta/zarowka-kierunkowskazu-philips-vw-ford-opel-8052373512?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_pla_czesci-samochodowe&ev_adgr=Części+samochodowe&gclid=Cj0KCQjw753rBRCVARIsANe3o47_MVTCrOYds7lyi-AOnwMUstoN1ftLNscQyxYapw-hhCfot_J7VrgaAsWQEALw_wcB Wymiana jest prosta,jest taki kawałek plastiku wystający z lampy,(ten zaznaczony na zdjęciu)trzeba go przekręcić w lewo i wychodzi gniazdo z żarówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahtew Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Można już kupić wersję dla EU (podobno bez dodatkowych przeróbek). Trzeba wcześniej skontaktować się ze sprzedawca. Mnie wyszło 40.5usd. Warto kupić dwie (kod+ kupon wyjdzie 35usd sztuka:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi