exopel Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia (edytowane) wczoraj przełożyłem kierunkowskazy w lusterkach na dynamiczne. koszt u "chińczyka" 50 pln, choć widziałem tańsze. na dzień dzisiejszy kierunkowskazy są bez jakichkolwiek wtyczek czy kabelków. podłącza się oryginalne zasilanie, którego wtyczka dokładnie pasuje. samo przekładanie banalnie proste, jedynie wypięcie szkła lusterka jest nieco stresujące w zakupionym zestawie oprócz kluczyka do wkrętów ( warto mieć swojego troxa w wiertarce) jest plastikowa "łycha" do wypinania lusterka. na koniec taka rada. jeżeli wkręty wkręcamy ręcznie, warto na sucho, wkręcić je w otwory w nowych kierunkowskazach. później o wiele łatwiej wkręcają się przy montażu. Edytowane 19 Kwietnia przez exopel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K2o Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) Dobrze są dopasowane? Mógłbyś dać linka do sklepu, w którym je kupiłeś? Edytowane 27 Kwietnia przez K2o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exopel Opublikowano 3 Maja Udostępnij Opublikowano 3 Maja W dniu 27.04.2024 o 10:15, K2o napisał: Dobrze są dopasowane? Mógłbyś dać linka do sklepu, w którym je kupiłeś? jeżeli chodzi o gabaryty i dopasowanie nie widzę żadnej różnicy z oryginałami. kupowałem u tego gościa - https://pl.aliexpress.com/item/1005004829861362.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.41.6ba91c24z0qzVc&gatewayAdapt=glo2pol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K2o Opublikowano 4 Maja Udostępnij Opublikowano 4 Maja Dzięki. Kupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K2o Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja exopel orginalne kieunkowskazy mają taką cieńką, jakby uszczelkę, hińskie jej nie posiadają. Założyłeś bez tej uszcelki, czy może w jakiś sposób ją przełożyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exopel Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja Godzinę temu, K2o napisał: exopel orginalne kieunkowskazy mają taką cieńką, jakby uszczelkę, hińskie jej nie posiadają. Założyłeś bez tej uszcelki, czy może w jakiś sposób ją przełożyłeś? założyłem takie jaki były w opakowaniu. szczerze mówiąc nie zwróciłem uwagi na uszczelkę przy oryginałach. tutaj uwaga - w moim przypadku chińczyki "zapadały się" ok 1-1,5 mm do wnętrza obudowy od strony samochodu. zapewne wynika to z tego, że rurka w którą wkręca się wkręt jest ciut za krótka. żeby kierunkowskazy ładnie i równo leżały w otworze obudowy, pod ową rurkę podłożyłem cieniutką podkładkę i tak skręciłem. (możn jutro zrobię zdjęcie i wrzucę dla jasności) i tutaj uwaga. przy kierunkowskazie jest taki zatrzask "na ząbek", który zapewne ma za zadanie usztywnienie mocowania ( szczerze mówiąc nie wiem po co skoro skręcamy na dwa wkręty, no ale..) po podłożeniu podkładki ząbek nie zaskakuje gdyż zwiększa się dystans. jak dla mnie nie ma to żadnego znaczenia, bo mocowanie na wkręty jest dokładne, sztywne i pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K2o Opublikowano 17 Maja Udostępnij Opublikowano 17 Maja Jeden założony. Wczoraj już nie miałem czasu, a dzisiaj deszcz pada. Może jutro skończę. W moim ta rurka pasuje. Kierunkowskaz siedzi dobrze i na razie działa. Problem miałem z wtyczką. Gumka do końca nie weszła w gniazdo. Minimalnie wystaje. Mam nadzieję, że będzie szczelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exopel Opublikowano 17 Maja Udostępnij Opublikowano 17 Maja 3 godziny temu, K2o napisał: Jeden założony. Wczoraj już nie miałem czasu, a dzisiaj deszcz pada. Może jutro skończę. W moim ta rurka pasuje. Kierunkowskaz siedzi dobrze i na razie działa. Problem miałem z wtyczką. Gumka do końca nie weszła w gniazdo. Minimalnie wystaje. Mam nadzieję, że będzie szczelna. u mnie tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K2o Opublikowano 17 Maja Udostępnij Opublikowano 17 Maja Wgląda fajnie. Jak dobrze pójdzie, to jutro wrzucę fotkę swoich kierunkowskazów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi