mirgaj Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Jestem w Norwegii. Mam olbrzymi problem z moim x trail 2009r. Pali mi bezpieczniki kluczyka inteligintnego. Kierownica zablokowana, manualnie kluczyka nie mogę przekręcić. Proszę o pomoc jestem bezradny do najbliższego ser wisu mam ponad 100km. jak wezme lawete i zapłace za usługę w Norwegi to może przekroczyć wartość auta Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkowal Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Na priva wysłałem Ci kawałek instrukcji serwisowej o nazwie SECURITY CONTROL SYSTEM. Niestety większość diagnozy opiera się o CONSULT'a, ale może da się coś wywnioskować. Jak już się uporasz do daj kiedyś zwrotne info z opisem rozwiązania problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekft Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Widziałem jak w Szwecji czyszczą styki w kierze w autach z kluczem inteligentnym i mercach z samostartem tam jest wilgotno na stykach zbierał się kurz i robił zwarcia zobacz może tobie pomoże zdjąć górną osłonę i spróbuj wydmuchać oczyścić wtyczki tylko odłącz aku niby głupie ale na prawdę w większości aut dawało to efekt plus psikali sprayem do połączeń elektrycznych albo masz co kolega w tym poście Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirgaj Posted May 5, 2019 Author Share Posted May 5, 2019 narazie poluzowałem obudowe stacyjki i odblokowałem kierownice. Niestety kluczyka nadal nie mogę przekręcić . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirgaj Posted May 6, 2019 Author Share Posted May 6, 2019 narazie poluzowałem obudowe stacyjki i odblokowałem kierownice. Niestety kluczyka nadal nie mogę przekręcić . wypiołem kostkę z sterownika centralnego zamka i nie pali bezpieczników. Kluczyka w stacyjce nadal nie mogę obrócić. Może ktoś wie co dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielon Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 ludzie pisali o czujnika pod pedałem hamulca, które odblokowuje stacyjkę, powciska kilka razy hamulec, sprawdź ten czujnik może ? U mnie blokował się właśnie przy momencie, gdy padł rozrusznik.. - zbieg okoliczności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.