Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czy warto kupić?

KrzysztofGol
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Środa 19.06.2019 godz.15.15 – qashgai DIG-T 1,6 bezyna 163KM (kupiony tydzień wcześniej od dealera w Częstochowie, 2018r, 35 tys. gwarancja 5 lat, licznik paliwa do tankowania wskazuje 92 km) gaśnie na środku asfaltowej drogi na peryferiach miasta. Brak możliwości uruchomienia samochodu jak i jego zamknięcia. Przez godzinę brak możliwości dodzwonienia się do Nissan Asistance (pomoc drogowa) – połączenia są przerywane przez teleodbiorcę. Przy pomocy serwisu Nissan w Częstochowie wreszcie udaje się dodzwonić. Pani skrupulatnie (długo, chyba wysyłając zapytanie pocztą do CEPiK-u) sprawdza w bazie danych nr VIN. Wreszcie po 1,5 godziny wyraża zgodę na kurs lawetą do Nissan Częstochowa i udostępnienie samochodu zastępczego. Tylko cóż z tego skoro Pani (b.uprzejma) z serwisu w Częstochowie twierdzi, że po godz.16-tej w serwisie brak elektryka (!!!) a awaria dotyczy zapewne elektroniki (sygnalizacja kontrolki o zderzeniu).
Po przyjeżdzie lawetą do serwisu Nissana ok. godz.18.00 inna Pani potwierdza te informacje i dodaje, że po Bożym Ciele (czyli w dzień roboczy - piątek 21.06.2019 serwis czynny jest tylko do godz.15.00 (!!!) więc szanse na naprawę są niewielkie tym bardziej, że w kolejce oczekuje ok.15 innych nissanów (qashgai ?). Już targikomicznym uśmiechem skwitowałem pytanie – czy posiadam ze sobą „podstawowy dokument do jazdy Nissanem Qashqai”, czyli książkę serwisową – gdyż bez niej nikt w serwisie palcem nie ruszy (!!!).
Poza tym w serwisie głucha cisza (powtarzam – dzień roboczy, godz.18.00). Fatalizm Nissana dopełnia fakt, że dostawca tzw. auta zastępczego żąda by po maks. 4 dniach (a termin wypada w niedzielę) oddać samochód zatankowany (co zrozumiale) ale i umyte !!!!!!
Ostanie 16 lat spędziłem w INNEJ MARCE i to co powyżej nigdy nie miało miejsca (asistance całodobowo bez problemu, seriws w każdy dzień roboczy czynny do g.20.00 wlącznie z elektrykiem, samochód zastępczy bez warunku umycia, itd...). Nie wiem co mnie podkusiło by zmienić markę, choć w tej samej cenie moglem mieć np. Kugę o podobnych parametrach.
Co będzie dalej, nie wiem. Jak długo będę musiał czekać na naprawę – strach pomyśleć z racji godzin pracy elektryków w Nissanie.
Zastanówcie się 1000 razy zanim wybierzecie Nissana (albo podobnych,  z serwisami bez elektryków po godz.16.00). C.d.n.

Pamietaj że Nissan to taki francuski Polonez, nic mnie u nich już nie zaskoczy...

Nie wiedziałeś , że nissan to najgorszy japończyk ? , A w dodatku QQ , który jest totalnie przereklamowany.  Przyznaj się pewnie gnałes jak szalony WRC , potem hopka ,  bum spodem i sensor się wstrząsnął .....

i zarejestrowałeś się tylko po to aby się wypłakać :D  w każdej marce zdarzają się takie akcje i jak to mówię, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :D

Hmmm...

Pozdrawiam z Macedonii!

Mam nadzieję, że jakoś "dokulam się" do domu te 1600 kilometrów ;-) bo nie zabrałem ze sobą książeczki serwisowej...

Sorry za off topic

Screenshot_20190617-200313.jpg

• Haha 1

i Ty swoim QQ wybrałeś się w taką trasę bez książeczki serwisowej :D i aż tak daleko się zapuściłeś?? szacun kolego za odwagę :D 

• Like 1

Koleguniu nie dziw się że nie można się dodzwonić do Nissana gdyż po ostatniej akcji z hasłem że nowy samochód w salonie może być bity klepany ważne że w ASO i klienta nie trzeba o tym informować  teraz nie ma kto pracować

Chyba miałeś wyjątkowego pecha - ja korzystałem raz z Assistance Nissana - dodzwoniłem się za 1. razem w dzień roboczy ok godziny 17.
Rozmowa trwała bardzo krótko, po 47 minutach przyjechała laweta. Do serwisu dojechaliśmy tuż przed zamknięciem ale nie było żadnego problemu by przyjąć i wstępnie sprawdzić samochód.
Niestety od razu nie udało się rozwiązać usterki więc dostałem samochód zastępczy i nikt nie kazał mi go myć :)i nie miałem też przy sobie książki serwisowej - przywiozłem ją przy odbiorze.
Z mojego punktu widzenia obsługa idealna. Jedyne do czego mogę się przyczepić to to, że połączenie do Nissan Assistance jest płatne hahaha :D

Że niby używki się psują, a nowe nie?  Szczęśliwy egzemplarz też ma znaczenie. 

15 godzin temu, DINO napisał:

i Ty swoim QQ wybrałeś się w taką trasę bez książeczki serwisowej :D i aż tak daleko się zapuściłeś?? szacun kolego za odwagę :D 

Wybacz mi moją naiwność, ale sam nie wpadłbym na to, żeby jeździć na wakacje z książeczką serwisową.... :-)

Książka serwisowa powinna być tam gdzie jej miejsce, czyli w schowku auta i nic tu nie ma do rzeczy marka auta.

To tak, jakby ktoś trzymał zapasowe koło czy żarówki w... domu.

46 minut temu, manix napisał:

Książka serwisowa powinna być tam gdzie jej miejsce, czyli w schowku auta

aha, a DR za oslona przeciwsloneczna kierowcy...

jaki cel ma wymog posiadanie ksiazki serwisowej? przynajmniej w chwili dostarczenia auta do ASO?
jesli to jakas kolejna fanaberia przedstawicieli, majaca na celu utrudnienie dostepu do uslug wynikajacych z gwarancji to gratuluje kreatywnosci 

8 hours ago, borge said:

jesli to jakas kolejna fanaberia przedstawicieli, majaca na celu utrudnienie dostepu do uslug wynikajacych z gwarancji to gratuluje kreatywnosci 

Myślę, że fanaberia konkretnego serwisu...Ja ostatnio wpadłem do swego serwisu z tematem "wadliwego czujnika powietrza w kole". Po słowie "dzień dobry" powiedziałem że potrzebuję gwarancyjnej pomocy w temacie .... Odpowiedź była ..."proszę podjechać pod wjazd do stanowiska". Usterka wyeliminowana od ręki w 3min, bez podawania nazwisk, nr rej czy innych książek gwarancyjnych. Zadowolenie moje na "bdb" i chyba o to w tym chodzi.