Mariusz_Rynkiewicz Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Witam po raz pierwszy forumowiczów. Jeszcze nie jestem obyty w forum. Korzystałem z opcji "szukaj", ale nic nie znaleziono. Problem dotyczy zaworu EGR. Raz na jakiś czas wywala kontrol "check engine", czasami błąd zanika, a nie raz dopiero po wizycie u mechanika. Samochód nie wariuje, na szczęście nic mu się nie dzieje i nie traci mocy. Co zrobiliście z tym fantem? Wymiana, regeneracja czy jeszcze coś innego? U jednego mechanika policzyli mi to za samą część 1400! zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki266 Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Zaślepka za 60 złotych i generalnie po problemie. Przynajmniej u mnie temat tak rozwiązałem. Wysłane z mojego SM-J600FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_Rynkiewicz Opublikowano 30 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 A czy wtedy komputer nie czyta tego jako błędu? Nie wywala checka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki266 Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 U mnie nie miałem problemu. Może w nowszych się zdarza. Wysłane z mojego SM-J600FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczko Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Dzień dobry Egr trzeba będzie wyczyścić aby prawidłowo pracował. Po założeniu zaślepki błąd zniknie. Pozdrawiamy serdecznie Ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ron5 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 miałem to samo. check engine sie zapalał i gasł co jakiś czas. praktycznie bez objawów ale 2 x w ciągu 2 lat po odpaleniu nie chciał wchodzić na wysokie obroty co znikało po ponownym odpaleniu. wymieniłem jakieś czujniki turbiny egr nie bo komp u diagnosty pokazywał jego prawidłową pracę. i dalej sie zapalała ta lampka. a teraz zgasła i nic sie nie dzieje. dosyć to ciekawe przyznam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczko Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Egr się przycina i wywala błąd. Jak zaczyna normalnie pracować to błąd znika. Jeśli nie chcesz wydawać kasy, najpierw obejrzyj sobie egr, wyczyść dokładnie wraz z odlotem i taką rurką będącą w środku przy egr. Co do zamienników to zazwyczaj jest wywalenie pieniędzy w błoto. Szybko odmawia posłuszeństwa. Pozdrawiamy serdecznie Ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ron5 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 sa egry oryginalne 1500 pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczko Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 W dniu 1.08.2019 o 09:43, ron5 napisał: sa egry oryginalne 1500 pln Dlatego też zainwestowałem 60 zł, dodatkowo wyczyścilem egr i teraz wszystko działa jak należy. Pozdrawiamy serdecznie Ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.