Next Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 (edytowane) w mojej QQJ11 przednie spryskiwacze nie podają płynu (tylny działa poprawnie). Skoro silniczek nie buczy, to czy może to być np. jakiś przepalony bezpiecznik czy tez przyczyna jest inna? Edytowane 30 Października 2019 przez Thunder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Chyba najprościej sprawdzić swoją myśl?Co nie? Oczywiwcie nie wiadomo który odpowiada za silniczek.Pewnie ten od wycieraczek.A bezpieczniki podstawowe masz nad lewą nogą. A jak masz gwarancję to jeszcze prościej .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Next Opublikowano 30 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 dzięki; gwarancja jeszcze rok ale u nas w LU serwis zamknęli! Z taką chyba pierdółka trzeba gnać do Wa-wy 180 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Sezon kiepski. Żeby się zgrać z przegladem.A do Kielc ?Eee. Też podobno zamknęli czytam.To Rzeszów.Trasa fajniejsza niż do Wawy.A czasowo pewnie lepiej wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Next Opublikowano 31 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Mówisz Rzeszów..........raz tam byłem i nie mam pozytywnego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 W Twoim aucie pompka spryskiwacza jest dwudrożna czyli jedna pompka podaje na przednie szyby i na tylne zarazem w zależności jak ustawisz manetkę silniczek pompki kręci albo w prawo albo w lewo a co za tym idzie skoro tył działa poprawnie a przód nie to nie jest wina bezpiecznika a albo styku w manetce albo przewodu doprowadzającego napięcie do pompki i styku tego przewodu z nią właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 12 godzin temu, Next napisał: ... w mojej QQJ11 przednie spryskiwacze nie podają płynu (tylny działa poprawnie). Skoro silniczek nie buczy, to czy może to być np. jakiś przepalony bezpiecznik czy tez przyczyna jest inna? Silniczek jest jeden na obie szyby (przednią i tylną). Jeśli podaje płyn na tylną szybę, problemem jest przytkany wężyk podający płyn na spryskiwacze przedniej szyby. https://forum.nissanklub.pl/topic/112788-j11problem-ze-spryskiwaczem-szyby/ Przy demontażu przewodu z silniczka czy też spryskiwaczy, w celu uniknięcia połamania plastikowych króćców, warto podgrzać końce wężyków suszarką lub ostrożnie opalarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Next Opublikowano 31 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Witam wyłączyłem wszystkie hałasy; włączam spryskiwacze-silniczek pracuje a płynu nie podaje; zacząłem więc oglądać instalację...... i co? ano przegryziony gumowy przewód doprowadzający płyn.Wstawiłem złączkę i gitara. Dzięki za pomoc ale strzeżcie się gryzoni tzn. kun domowych i/ lub szczurów; pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Załóż kostkę WC,sierść jakiegoś sierściucha,może na początek wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 6 godzin temu, JACKO29 napisał: Załóż kostkę WC,sierść jakiegoś sierściucha,może na początek wystarczy. Wszystko to pomagało na krótko, po jakimś czasie czy to kot czy to kuna wchodził z powrotem.Dopiero zamontowanie tego dało święty spokój. https://allegro.pl/oferta/odstraszacz-samochodowy-kun-kotow-gryzoni-myszy-8619161355?snapshot=MjAxOS0xMC0yN1QyMjowNToxNy4xNzNaO2J1eWVyO2IzOWM2NGM2YjI5MjNlZDBlNmQ5NjhmYmUwZjY3NzE1MDFkYjlkZTc3Zjk3OWVkM2EwN2Q0YzU0Y2Q1MjhhZDE%3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 PrZed kunami nie znalazłem sposobu jeszcze.Dalej mam bułki i kolaczyki pod maską.Na szczęście chyba u mnie tylko legowisko W poprzednim aucie wytargaly cała mate wygłuszającą.A co do spryskiwacza gdy kiedyś spadł wężyk z dyszy miałem mokro pod samochodem . Płyn uciekał na podłogę a nie na szyby.Też to w takim Przypadku powinieneś wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Gdy miałem Scenica było to w ten sam sposób rozwiązane: tzn. jedna pompka na przód i tył. Kierunek (przód, tył) był realizowany obrotami silniczka i przesuwająca się tulejką z gumowym wnętrzem (taki tłoczek). Na forum Scenica nagminny były posty, że nie pryskało na tył lub przód. Problemem była napęczniała guma, która blokowała tłoczek, nie mógł się przesuwać swobodnie. Naprawa była banalnie prosta - wystarczyło ostrugać nadmiar gumy i już. Działał jak nowy. Po tych doświadczeniach (u siebie robiłem dwa razy) - od tego bym zaczął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi