danieln Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Witam, w moim aucie, z 2003 roku, przebieg 254 tyś słychać zgrzyt przy 1500 tyś obrotów na minutę, tylko przy tej wartości słyszalny jest ten dźwięk. Rozrząd wymieniamy był ok. 25 tys. kilometrów temu . Czy to już czas na zmianę rozrządu i czy to może być przyczyna tego zgrzytu? Zgrzyt również czuć troszkę pod nogami. Co to może być? Chciałbym poczytać o przyczynach takiej przypadłości zanim zajadę do mechanika, wiadomo jak to u nich czasem bywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazdziochhh Opublikowano 3 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Mi kiedys przy pewnych obrotach, też w miare niskich cos pod samochodem dudnilo, taki mechaniczny dzwiek, okazało sie ze oslona termiczna od wydechu z jedne strony była urwana i waliła o wydech. Tak z ciekowsci ile płaciłes za rozrząd, chodzi mi o same częsci ? jakies firmy wstawiałes? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieln Opublikowano 4 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Rozrząd wymieniał poprzedni właściciel więc nie wiem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Jeśli rozrząd ma zrobione 25 tys od wymiany to jeszcze bardzo daleka droga do ponownej wymiany. Jeśli był dobrej firmy i zrobiony jak trzeba to już prędzej auto oddasz na złom niż będzie kolejna wymiana. Pytanie czy był zrobiony komplet. Rozrząd do Tinki 1,8QG z robotą kosztuje ok 1.500zł przynajmniej w Krakowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazdziochhh Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Jakiej firmy rozrząd polecacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Ja wciąż zwlekam z moim a mam ok. 180 tys. ale raczej wszystko działa, obroty nie pływają moc jest OK. Ufam mojemu mechanikowi, założy co potrzeba wie że dbam o auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.