Mark79 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Witam. Chciałem założyć do Pathfindera namiot dachowy mocowany do relingów. Problem z tym, że ten Pan w jednym z materiałów filmowych Terenwizji wypowiedział się, że na Navarze nie da się zamontować namiotu dachowego na relingach bo dach jest za miękki. Kontaktowałem się z nimi czy Pathfinder będzie miał ten sam problem ale nie potrafił odpowiedzieć. Czy ktoś z was wie czy Pathfinder ma wzmocniony dach w miejscu mocowania relingów, cz ktoś zdejmował podsufitówkę i wie jak wyglada dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczko Opublikowano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Cześć Reling (dach) ma nośność 100kg. Na postoju pewnie uniesie więcej. Pozdrawiamy serdecznie Ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark79 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Dzięki. Patrzyłem na mojego Pathfindera i Navare. Faktycznie przy Nawarze reling z przodu (przy szybie przedniej) wyglada jakby był przykręcony na wkręty do dachu. Próbowałem szarpać relingiem przy Pathfinderze i ani drgnie, ale tu reling mocowany jest na wysokości słupka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczko Opublikowano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Nyska ma 65kg na relingu. Według mnie to taki bajer a nie przydatny element wyposażenia samochodu. Pozdrawiamy serdecznie Ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 w patku można mieć fajne widoki i bez namiotu na dachu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DW4GE28 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 https://beauty-pl.htgetrid.com/palatki/na-kryshu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczko Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 5 godzin temu, camo napisał: w patku można mieć fajne widoki i bez namiotu na dachu : Ale szyby szybko będą parować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 jak jest ciepło nie parują, do tego można zostawić otwarty szyber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruch Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Kupiłem miesiąc temu namiot na dach o wadze 60 kg. Zamontowałem po swojemu bo dali za krótkie śruby. Wypróbowałem już kilka razy w dwie osoby. Jechałem z namiotem max 140km/h i jak na razie bez najmniejszych problemów. Myślę, że na dach Pathfindera można ładować sporo więcej niż podawane przez serwis 100kg. Jak zgram z telefonu to spróbuję wrzucić zdjęcia z wyjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark79 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Będę zobowiązany. A ile osobowy jest namiot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruch Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Namiot jest do 5 osób max. Myślę, że swobodnie mogą spać trzy dorosłe osoby a jeśli chodzi o dzieci to 5. Polecam. Poza tym właśnie zamówiłem przedsionek dopinany do tego modelu (kolorado) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark79 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Ładny. Można wiedzieć ile dałeś i gdzie kupiłeś ? Mocowałeś do relingów czy w jakiś inny sposób. Rozumiem, że śpi się w poprzek auta. Czy twoim zdaniem można zamontować jeszcze większy namiot ( na większa ilość osób - w sensie dwóch dorosłych i trójka dzieci). Pathfinder ma relingi nie na całej długości dachu wiec chyba większego namiotu niż ty masz nie da się zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruch Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Kupiłem od polskiego Wild Campa. Według mnie pełna profeska. Ja spałem z żoną w poprzek jak na łożu królewskim ale myślę, że da się wzdłuż. Wtedy wejdzie więcej osób (może nawet 5) bo powierzchnia spania to 180/240. To 180 to długość namiotu tyle co relingi. Pasuje idealnie i nie zakrywa całego szyberdachu. Jutro będę robił nowe mocowanie. Jak zrobię to wrzucę foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marraf Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 to ja nieświadom byłem i na dachu woziłem dobre 200-220kg drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi