tomkek1912 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Jakiś drobny sukcesik jest. Działające radio. Teraz przeróbka instalacji, bezinwazyjna. Zobaczymy co dalej. Tak na marginesie, jak komuś przyjdzie kiedyś kupić takie radio, z powodu awarii swojego, tobpodstawowy test żeby sprawdzić czy w ogóle reaguje przed wpięciem do auta to podpięcie zasilania stałego i masy - wtedy jak pisałem wciąga płytę i wysuwa po wciśnięciu eject. Ciekawa sytuacja. Radio jest niby zablokowane, a sparowałem z nim telefon. Może chodzi o poziom zablokowania, nie znam się na tym, ale ja mam zielony. A czytałem, że jeszcze jest blokada poziomu czerwonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irutek11 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 W dniu 2.09.2022 o 21:08, tomkek1912 napisał: Jakiś drobny sukcesik jest. Działające radio. Teraz przeróbka instalacji, bezinwazyjna. Zobaczymy co dalej. Tak na marginesie, jak komuś przyjdzie kiedyś kupić takie radio, z powodu awarii swojego, tobpodstawowy test żeby sprawdzić czy w ogóle reaguje przed wpięciem do auta to podpięcie zasilania stałego i masy - wtedy jak pisałem wciąga płytę i wysuwa po wciśnięciu eject. Ciekawa sytuacja. Radio jest niby zablokowane, a sparowałem z nim telefon. Może chodzi o poziom zablokowania, nie znam się na tym, ale ja mam zielony. A czytałem, że jeszcze jest blokada poziomu czerwonego. Mam ten sam problem czy mógłbym prosić o pomoc connect 2 tylko działa 15 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Połączenia na kostkach: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.noteownersclub.co.uk/attachments/manual-lcn2-0-pdf.1283/&ved=2ahUKEwiM6frLme_8AhVk_SoKHU1WBxQQFnoECAgQAQ&usg=AOvVaw26jk-NdRoBtd7iscGi515h A emulator tu: https://zelemar.eu/product/nissan-can-filter-security-emulator/ A jak nie emulator to elektronik co jest w stanie to ogarnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekq Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 (edytowane) Mały/duży update podłączenia radia: Uruchomienie sterowania z kierownicy w radiach z Chin .... po CanBusie : Do poprawnego działania sterowania z kierownicy: tel/"i"/głośność"/SOURCE itd należy wpiąć 3 przewody w kostkę 1/ w wiązce dołączonej do radia z modułem CANBUS sa dwa zaślepione przewody: KEY1 i KEY2 ( kolory nie maja znaczenia ) - muszą być DWA jeśli jest 1 może nie zadziałać 2/ do obu dolutować pin męski z jakiejś kostki ( jest kilka wolnych wiec można wyjąć ) pin 0,68 mm cieniutkie ? 3/ przewód KEY1 (dowolny) wsadzić w kostkę miejsce nr 6 - przeciwnie powinien być przewód damski szary 4/ przewód KEY2 wsadzić w kostkę w miejsce nr 16 - przeciwnie powinien być damski czerwony 5/ z kostki chińskiej CANBUS wyjąć wolny CZARNY ( jest ich kilka i łącza sie ze sobą i ) lub dołączyć i wpiąć w miejsce nr 15 - przeciwnie jest fioletowy W menu radia przejść do ustawień klawiszy kierownicy, naciskać pojedyńczo i dodawać odpowiednie funkcje zatwierdzając OK dla każdego klawisza oddzielnie Grafika poniżej: radio1.pdf Edytowane 19 Lutego 2023 przez maciekq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefaner Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2024 W dniu 21.08.2020 o 20:28, MisilYE napisał: czy ja moglbym prosic ten opis kostek w lepszej rozdzielczosci bo tutaj mam wszystko rozmazane, moze byc bezposrednio na moj email stefaner@o2.pl Mam nissana note e12 z 2015 i chce wymienic to radio bosch oryginalne na radio z androidem, ktore mam ale jest na 2xISO i dodatkowa kostka na podlaczenie funkcji (kamera tyl, kierownica 1, kierownica 2, front kamera, itp) niestety nie wiem gdzie podlaczyc te kabelki. Znalazlem tylko kostke do podlaczenia USB zewnetrznego, nie mam tez pojecia co tam sa za gniazda okragle czy to moze antena gps bo jedno jest niebieskie a drugie brazowe i domyslam sie ze to prostokatne to antena FM. A moze ktos mi doradzi gdzie kupic takie oryginalne kostki albo chociaz same kostki z pinami to sam sobie podlacze. Mam tez pytanie czy ktos mi doradzi skad wziac ramke do radia 7" bo dziure mam 200x100 a ekran radia 170x96, pewnie sie za bardzo nie dopasuje ale moze chociaz zblizone wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekq Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2024 10 godzin temu, stefaner napisał: czy ja moglbym prosic ten opis kostek w lepszej rozdzielczosci bo tutaj mam wszystko rozmazane, moze byc bezposrednio na moj email stefaner@o2.pl Mam nissana note e12 z 2015 i chce wymienic to radio bosch oryginalne na radio z androidem, ktore mam ale jest na 2xISO i dodatkowa kostka na podlaczenie funkcji (kamera tyl, kierownica 1, kierownica 2, front kamera, itp) niestety nie wiem gdzie podlaczyc te kabelki. Znalazlem tylko kostke do podlaczenia USB zewnetrznego, nie mam tez pojecia co tam sa za gniazda okragle czy to moze antena gps bo jedno jest niebieskie a drugie brazowe i domyslam sie ze to prostokatne to antena FM. A moze ktos mi doradzi gdzie kupic takie oryginalne kostki albo chociaz same kostki z pinami to sam sobie podlacze. Mam tez pytanie czy ktos mi doradzi skad wziac ramke do radia 7" bo dziure mam 200x100 a ekran radia 170x96, pewnie sie za bardzo nie dopasuje ale moze chociaz zblizone wymiary. niestety nie mam lepszej jakosci ....... kup przejsciówkę czyli całą wiązkę z twojego radia do kostek w samochodzie na Aliexpress - działają bez problemu, tam tez znajdziesz różne kostki, wtyczki i piny jesli chcesz sie bawic w przepinake reczna choć to kłopot bo musisz mieć schemat zarówno radia jak i instalacji w aucie. ew. kup dedykowane radio na Ali do twojego auta (działa wszytsko łacznie z kamerami 360 tylko trzeba ustawić w menu ) + zmień soft na SUPERMOD z forum XDA !!!! - soft dobierasz pod chipa który masz w chińskim radiu, koszt ok 8-20 dolców - i naprawde warto bo radia działają błyskawicznie bez lagowania, robiłem to kilkanaście razy - bajka ! jedyny kłopot jaki miałem to połączenie sterowania z kierownicy w sumie 3 przewody wpinałem USB - do tego podepniesz tylko AUX ( pendrive ) i mikro modem pod karte SIM M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 23 godziny temu, stefaner napisał: czy ja moglbym prosic ten opis kostek w lepszej rozdzielczosci bo tutaj mam wszystko rozmazane, moze byc bezposrednio na moj email stefaner@o2.pl Mam nissana note e12 z 2015 i chce wymienic to radio bosch oryginalne na radio z androidem, ktore mam ale jest na 2xISO i dodatkowa kostka na podlaczenie funkcji (kamera tyl, kierownica 1, kierownica 2, front kamera, itp) niestety nie wiem gdzie podlaczyc te kabelki. Znalazlem tylko kostke do podlaczenia USB zewnetrznego, nie mam tez pojecia co tam sa za gniazda okragle czy to moze antena gps bo jedno jest niebieskie a drugie brazowe i domyslam sie ze to prostokatne to antena FM. A moze ktos mi doradzi gdzie kupic takie oryginalne kostki albo chociaz same kostki z pinami to sam sobie podlacze. Mam tez pytanie czy ktos mi doradzi skad wziac ramke do radia 7" bo dziure mam 200x100 a ekran radia 170x96, pewnie sie za bardzo nie dopasuje ale moze chociaz zblizone wymiary. Spróbuj ten schemat otworzyć na komputerze w Pancie albo innym graficznym programie. Kostka do radia chyba taka: https://allegro.pl/oferta/przejsciowka-iso-nissan-od-2004-zlacze-adaptor-14260494765?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=17966335598&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw57exBhAsEiwAaIxaZqnb7yzck6xLGlet4umkzoAJdqcfuVTzs4sAloxz4reoOSDanNg1aRoCFkIQAvD_BwE Ramka do radia zdaje się taką ( sprawdź) https://allegro.pl/oferta/ramka-radiowa-2-din-nissan-qashqai-j10-02-2007-14125100600?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_pla_pmax&ev_campaign_id=17966335829&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw57exBhAsEiwAaIxaZlw_K3NSzuZXdWw2jOTu7MU8nituyI6pRcvWdCsIJGBXu07fLOKd9xoCGZIQAvD_BwE I jeszcze chyba przejściówka do anteny Szczelam w ciemno bo nie mam zdjęcia kabli od Twojego nowego radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefaner Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 9 godzin temu, MisilYE napisał: Spróbuj ten schemat otworzyć na komputerze w Pancie albo innym graficznym programie. Kostka do radia chyba taka: https://allegro.pl/oferta/przejsciowka-iso-nissan-od-2004-zlacze-adaptor-14260494765?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=17966335598&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw57exBhAsEiwAaIxaZqnb7yzck6xLGlet4umkzoAJdqcfuVTzs4sAloxz4reoOSDanNg1aRoCFkIQAvD_BwE Ramka do radia zdaje się taką ( sprawdź) https://allegro.pl/oferta/ramka-radiowa-2-din-nissan-qashqai-j10-02-2007-14125100600?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_pla_pmax&ev_campaign_id=17966335829&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw57exBhAsEiwAaIxaZlw_K3NSzuZXdWw2jOTu7MU8nituyI6pRcvWdCsIJGBXu07fLOKd9xoCGZIQAvD_BwE I jeszcze chyba przejściówka do anteny Szczelam w ciemno bo nie mam zdjęcia kabli od Twojego nowego radia dziekuje, ale to do Qashqaja ja mam Note E12 z 2015 i dwie kostki jedna 18pin+2boczne a druga 24pin natomiast do anteny jest prostokatna i sa jeszcze 2 wtyczni FAKRA jedna brazowa i druga niebieska (chyba do anteny GPS) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Jedna wtyczka jest od GPS drugą od Dab .zrób foto wtyczek przy jednym i przy drugim radiu to łatwiej będzie coś dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefaner Opublikowano 3 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Witam ponownie temat montazu radia zakonczony pomyslnie dzieki pomocy z tej strony a szczegolnie dzieki opisowi kostek. Polaczenia wykonalem sobie sam majac potrzebne kostki i piny(niestety nie wszystko podlaczone bo brak wiedzy na temat CAN, ale to osobny temat) a ramke kupilem na allegro ( po wielkich poszukiwaniach bo w opisie jest "do Micra" a jest ten sam panel co w note), niestety drogo bo niemiecka ze sklepu ACV. Wrzucam fotke jak sie to prezentuje, oraz fotki ustawien co do ktorych mam watpliwosci lub nie wiem co ustawic. 1. TV typ - jest ustawiony na DVB-T czy ma byc cos innego bo wyskakuje informacja po wlaczeniu aplikacji TV ze brak sygnalu ? 2. Activation - po kliknieciu wyskakuje informacja - ze nie zainstalowano aplikacji - co za aplikacja powinna byc i co to aktywuje ? 3. Aktualizacja MCU - skad wziac plik aktualizacyjny, jak sprawdzic jaki mam ? 4. Wybor home launcher - jest ustawiony UI04 - czy ma byc cos innego i co to jest, co to zmienia ? 5. Reverse power supply - co to za ustawienie i co zmienia, fabrycznie jest OFF ? 6. Set Light Enable - co to zmienia, fabrycznie jest na ON ? 7. Antena normalnie wlaczona - co to zmienia, bo ustawione jest OFF i po kazdej zmianie wraca z powrotem do OFF ? 8. HD reversing format - co to jest bo ustawiony jest na AHD a moze cos innego powinno byc ? 9. Wybor modelu - i po wejsciu otwiera sie tabelka i jakis protocol trzeba wybrac, u mnie jest NULL, nic nie wybrane a moze cos trzeba , no i co to robi ? 10. Uaktualnienie CAN-BOX i Protocol Upgrade - skad to wziac i co to zrobi ? Zadaje te pytania bo nie ma nic w instrukcji a producent nie udziela zadnych informacji a wlasciwie dostep do serwisu jest blokowany i nie ma zadnego kontaktu pomimo ze to polski producent a fabryke ma w Chinach. Bardzo nie polecam tej firmy bo naciagaja tylko na coraz to nowszy sprzet a pozniej maja w nosie klienta. Tak ja dalem sie nabrac 3 lata temu to byl najwyzszy model, rzekomo taki ktory mozna aktualizowac, niestety dzis wiem ze nic nie mozna, ale tak wciskali zebym go kupil. Radio dziala ale nie mozna sie doprosic o jakies szczegoly ustawien, absolutnie nic i zbywaja krotka informacja ze wszystko jest w instrukcji obslugi - tak, ktora ma tylko pare stron glownych informacji. Bardzo chamskie traktowanie kllienta zwlaszcza po gwarancji. Jesli ktos moze mi pomoc w tych pytaniach to bede wdzieczny za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi