Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Stacja multimedialna Nissan qq j10 nagłośnienie BOSE problemy z dzwiwkiem

lukmen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie odnośnie stacji multimedialnej do QQ j10 z Aliexspres.Po montażu nie miałem dźwięku w głośnikach okazało się ze mam oryginalne nagłośnienie BOSE i musiałem na kostce na 1 pinie podać +12 na wzmacniacz.Tak zrobiłem i mam dźwięk.Jednak siła minimalnego dźwięku na radiu jest zbyt głośna i nie mogę jej zmniejszyć.Poza tym ustawienia głośników przod-tył itd tez na radiu nie działa.Dzwiek gdy łącze się z telefonem czy przenośnymi nośnikami mogę precyzyjnie regulować,sterowanie na kier działa również jak i tony basy itd.Problem jest na słuchaniu radia.Czy miał ktoś coś takiego i może podpowiedzieć jak to rozwiązał...

• 1 rok później...

Masz tak ponieważ podłączyłeś przewody głośnikowe idące bezpośrednio z kostki ISO, a tam są przewody audio-out wysokiej częstotliwości. Na wzmacniacz BOSE musisz podać sygnał audio-out niskiej częstotliwości, czyli możesz to zrobić na 2 sposoby:

#1 >> jeżeli z tyłu radio masz wyjścia na RCA audio-out, to podłącz przewody chinch pod przewody głośnikowe w kostce ISO

#2 >> jeżeli z tyłu radio nie masz wyjścia na RCA, to musisz wstawić konwerter sygnału "hi to low" pomiędzy radio a kostkę ISO

Daj znać jaki typ przewodów masz to mogę Ci podesłać zdjęcia jak to zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...