Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Działa - Radio z Androidem i kamery 360 oryginał

wmaciek86
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Anlizuje temat i wygląda na to, moduł canbus w Qashqai J10 nic nie daje bo radio nie jest połączone z żadnymi innymi funkcjami z szyny Can jak chociażby np sygnalizacja otwartych drzwi czy climatronic. 

Scanik zgadzam się choć jest jeden haczyk znaczy się w wersji lift tracimy przycisk kamera (według mnie nic nie wiele to zmienia) a w wersji przed liftem na tej ramce radia na dole są ikony o zapiętych pasach ale to już kwestia tego czy jest to dla nas takie ważne. Z oryginału tracimy jeszcze mikrofon oczywiście ten oryginalny ale sądzę że to też będzie kwestia zabawy i dojścia do tego które to są kable powiem szczerze iż zamierzam trochę z tym powalczyć i jak tylko się uda zostawić oryginalny mikrofon dam znać. Co do reszty złącz typu usb czy kamera 360 już opisywałem i podawalem linki jak je zachowac w oryginale. 

Edytowane przez wmaciek86

8 minut temu, wmaciek86 napisał:

Scanik zgadzam się choć jest jeden haczyk znaczy się w wersji lift tracimy przycisk kamera (według mnie nic nie wiele to zmienia) a w wersji przed liftem na tej ramce radia na dole są ikony o zapiętych pasach ale to już kwestia tego czy jest to dla nas takie ważne. Z oryginału tracimy jeszcze mikrofon oczywiście ten oryginalny ale sądzę że to też będzie kwestia zabawy i dojścia do tego które to są kable powiem szczerze iż zamierzam trochę z tym powalczyć i jak tylko się uda zostawić oryginalny mikrofon dam znać. Co do reszty złącz typu usb czy kamera 360 już opisywałem i podawalem linki jak je zachowac w oryginale. 

Ja rozgryzam temat ze zdjęć to mikrofon to ta szara wtyczka, planowałem wyjąć z niej piny i połączyć z wtyczka jack i wpiąć w ta dodatkowo wiązkę w radiu (problem to może być ktory jest plus a który minus) ale ze oryginalny mikrofon jest też kiepski to chyba poprowadzę kabel i w miejsce oryginału dam ten z ali.

Przycisk do przyłączania kamer niby zbędny bo przełączanie bocznych kamer mi zbędne ale nim sie tez włącza przednia kamerę i to by się jednak przydać mogło.

Czy te guziki po lewej on/off/vol itd sa podświetlane? 

Właśnie myślę żeby założyć ten mikrofon ale to jeszcze sobie przetestuję. Guziki on/of i inne są podświetlane na biało pasuje do zegarów. No tak nie włączy się przedniej kamery ale to jest jedyna strata z jaka przyjdzie nam się mierzyć. Za to poprawia sie jakoś i wielkość wyświetleń z kamer. 

• Thanks 1

10 godzin temu, scanik napisał:

Ja rozgryzam temat ze zdjęć to mikrofon to ta szara wtyczka, planowałem wyjąć z niej piny i połączyć z wtyczka jack i wpiąć w ta dodatkowo wiązkę w radiu (problem to może być ktory jest plus a który minus) ale ze oryginalny mikrofon jest też kiepski to chyba poprowadzę kabel i w miejsce oryginału dam ten z ali.

Obawiam się że z przyczyn technicznych ta adaptacja się nie uda. określenie plusów ,minusów to nie problem.

22 minuty temu, MisilYE napisał:

Obawiam się że z przyczyn technicznych ta adaptacja się nie uda. określenie plusów ,minusów to nie problem.

Przyjdzie radio to może coś więcej bede wiedział. Wydaje mi sie, ze to nie idzie przez zadna to szyne CAN, tylko z wtyczki przy radiu bezpośrednio do mikrofonu, więc wystarczy zlokalizować dwa piny we wtyczce, ktore sa pociągnięte z mikrofonu u góry a mikrofon to tak naprawdę zwykły głośnik ale zobaczę jak bede rozbierał ?

12 minut temu, MisilYE napisał:

Fabryczny mikrofon ma 3 piny

No to odjąłes mi rozmyślań i w zasadzie problemow, dzięki. W miejsce oryginalnego lub gdzieś obok wsadze ten dodatkowy. 

11 godzin temu, MisilYE napisał:

Super baza! Trochę ciężko sie szuka ale to sie przyda w wielu przypadkach! 

A czy ktoś wie jak się nazywa, gdzie znaleść pin do obudzenia wzmacniacza?

Sent from my iPhone using Tapatalk

2 godziny temu, lutek1337 napisał:

Jak sterowanie plusem to pod ten sam kabel co wzmacniacz antenowy 

5 godzin temu, lutek1337 napisał:

Napisz dokładnie o co Ci chodzi, bo jak powiem że pierwszy pni to będziesz wiedział gdzie,?

Chodzi mi o to, ze nie działa dźwięk w radiu. Wnioskuje ze kable są złe i chce znaleźć wtyczkę odpowiadająca za obudzenie wzmacniacza.

• 1 miesiąc temu...

Odświerzę trochę temat.
Co to za kabel na pod szybiu nad lusterkiem? Wyglada jak oryginał ale nie wiem do czego jest ??
a1e3c524d72d6895d49048957f0f14e1.jpg

Odświerzę trochę temat.
Co to za kabel na pod szybiu nad lusterkiem? Wyglada jak oryginał ale nie wiem do czego jest ??
a1e3c524d72d6895d49048957f0f14e1.jpg

Nad środkowym lusterkiem jest czujnik deszczu, zmierzchu lub oba z tego co mi się wydaje.

Sent from my LM-G850 using Tapatalk

Te małe coś na kabelku ma jakieś zatrzaski żeby coś większego do tego przyczepić i ma rzepy na drugiej stronie żeby przyczepić do tapicerki.
Były jakieś dodatkowe kamery czy mikrofony montowane w QQ?