Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Działa - Radio z Androidem i kamery 360 oryginał

wmaciek86
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

https://drive.google.com/file/d/15gTVSX_9pc0GDTt4SK2SxkEfE9F4aS64/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/15e85PUO8Kiu0LL9nQInZ9NbjwW9bKTPk/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/15Zg3tPHCXhez3wz4vJyb51XWY0Im2AiD/view?usp=drivesdk

Witam odkopię troche mam pytanie zakupiłem oraz założyłem androida oraz dokupiłem adapter do komery cofania tylko mam dodatkowy przewód i nie wiem jak je tu podłączyć 

• 1 miesiąc temu...

Pojawiła mi się na radiu biała kropka, działa jak skrócone menu ale mnie denerwuje, miał ktoś coś takiego i wie jak wyłączyć? U mnie ktoś bawił się radiem i podejrzewam że coś naklikał.

IMG20241126184632.jpg

Jest opcja jakiś protokołów gdzie ta kropka zmienia się np na sterowanie klimatyzacją, ale w tym momencie wszystkie protokoły są wyłączone a ta kropka nie znika. Przegrzebałem już chyba wszystko i nie mogę tego wyłączyć.

Edit:

Udało się, temat rozwiązany. Przyczyną był asystent dotyku.

Edytowane przez OgOn

• 3 miesiące temu...

Hej, odświeżę temat.

Chciałbym przerobić w swoim Qashqaiu radio. Mam cam 360 + Bose.

Sprawdźcie proszę czy dobrze zrozumiałem, aby to wszystko co jest wyżej zagrało, powinienem zakupić:

1) Radio - mam wersję B, więc:

Junsun V1 AI Voice Wireless CarPlay Android Auto Radio dla Nissan Qashqai J10 2006 2007 2008-2013 4G Car Multimedia GPS 2din - AliExpress 34

Mały brat ze wschodu napisał w specyfikacji radia: ,,Jeśli twoje oryginalne radio z dużym ekranem i jest wyposażone w nawigator, wzmacniacze, kamery cofania itp., Wybierz wersję "B", która jest dostarczana z innym kablem zasilającym i Canbus"

Czy w takim razie muszę dokupować to?:

2) Interfejs do oryginalnej kamery cofania – car-tronic.pl | CAR-TRONIC

3) Ze względu na kiepski mikrofon w radiu kupuję to:

Junsun Radio samochodowe Stereo wyjście RCA przewód aux-in kabel Adapter akcesoria samochodowe - AliExpress 34

4) A żeby działało oryginalne usb w schowku kupuję to:

ADAPTER USB NISSAN QASHQAI JUKE NAVARA NOTE 4+4PIN - porównaj ceny - Allegro.pl

Jakimś cudem to wszystko spinam i działają kamery 360, bose, oryginalne usb oraz mam w miarę dobry mikrofon.

Poproszę o uwagi do powyższego i  z góry dziękuję.

Cześć Czołgu

Nie będę tutaj się rozpisywać na poszczególne podpunkty, montowałem takie radia we wszyskich moich samochodach, w tym w QQ j10 i J11a. 
problem jest taki że przyjaciele ze wschodu czasem piszą wszystko co chcesz usłyszeć ale nie do końca działa to. W maździe nie działał system bose i musiałem kombinować nowe wiązki. 
w j10 nie było dźwięku, dostałem nowe wiązki i nie było kamer. Dokupiłem adapter/ redukcję, starowanie z kierownicy zniknęło. 
w j11 kamery działają ale już asystent parkowania nie. Jakość obrazu jest bardzo niska, pikseloza totalna. Prąd zasilający też musiałem samemu przekładać w kostce. 
w golfie musiałem kupić radio na Allegro i prosić sprzedawcę o wysłanie tylko kabli a radio sobie może zachować. Na szczęście zszedł trochę z ceny. 

więc puki ni kupisz i nie otworzysz to nie wiesz do końca co dostaniesz. A to wyżej wymienione było zawsze koordynowane ze sprzedawcą żeby pasowało do opisu auta, modelu, zdjęcia dla potwierdzenia itp. 

Cześć,

zakupy poczynione, więc pewnie niebawem odezwę się z problemami :)

Dzięki za odpowiedź.