Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana wahaczy tył - co kupić?

Wlochaty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. W najbliższym czasie czeka mnie wymiana wahaczy z tyłu. Wiem że część z Was ma już to za sobą. Zastanawiam się jakiej firmy kupić. Chciałem zapytać osób, które już wymieniły wahacze, jakiej firmy kupiły, czy pasowały bez problemów i jak się sprawdzają. Czy oprócz tych dolnych dużych wahaczy wymienialiście tez te aluminiowe albo te stalowe drążki. Co jeszcze przy takiej naprawie pasowałoby wymienić.  Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Raczej dużego wyboru nie ma , jest tylko zamiennik NTY albo orginalny. https://allegro.pl/oferta/wahacz-tyl-lewy-prawy-wzdluzny-nissan-qashqai-07-8441218236 . Osobiście nie miałem styczności z tą firmą.

Co do tych drążków to wydają się być niezniszczalne , aczkolwiek mogę się mylić . Na pewno wypadałoby zrobić geometrię kół  . Jeżeli posiadasz FB  to jest fajna grupa posiadaczy Qashqai ?, tam sporo ludzi wymienia się doświadczeniami .

Jeśli chodzi o nty to ja wymieniałem i jak narazie wszystko jest ok .po wymianie nie było problemu z geometria także mogę polecić,a ile wytrzymają to czas pokaże jak narazie jakiś nalot jest rdzawy.

To wszystko zależy od budżetu jaki chcesz przeznaczyć bo z nty to koszt 800-900 za 2 strony reszta pewnie 2 razy droższa plus do tego wymiana i ustawienie geometrii

Od dłuższego czasu się do tego zabieram i obserwuję co można kupić. Do niedawna z zamienników byl tylko NTY ale teraz w podobnej cenie jest też SRT, PETER STEINER oraz NOVI które reklamuje się 5 letnią gwarancją. Trochę droższe jest jeszcze YAMATO. Kupić NTY czy któraś z tych firm jest lepsza? Wymieniał ktoś wahacz na cos innego niż NTY? Wszystkie one w opisie mają że pasują też do Kadjara.

• 2 tygodnie później...

Żeby cokolwiek Ci doradzić, trzeba by je wszystkie obejrzeć . Ja osobiście kupiłem używane dwie sztuki , stary przegnił tak  że koło stanęło bokiem . Cokolwiek byś kupil to zapewne będzie lepszy od Twojego , tylko zabezpiecz go czymś. Wymieniałem to sam , bo większość mechaników chciali to robic w przyszłym tygodniu itd . A auto mi służy do jazdy do pracy. Pozdrawiam

IMG_20200221_160543.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...