krzysrob Opublikowano 24 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Popieram. Sprzęgło wymienia się w komplecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekCC Opublikowano 25 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Jak się powinno wymieniać to ja wiem, pytałem jak wymieniali inni których ślizgające się sprzęgło już dopadło.Zresztą części już kupiłem.Tarcza i docisk z Aisin oraz wysprzęglik i łożysko z Luk'a.Dwumasa ponoć jest w tym silniku wytrzymała i nie warto poniżej 100kkm jej wymieniać.Wysłane z mojego 2201116PG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 25 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 No dobra, ale ty masz 84k.Czyli za rok będziesz miał powyżej 100k A sprzęgło ma wytrzymać z 6 lat.Jeszcze napisz cennik.Materiału i orienatcujnej wyceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekCC Opublikowano 25 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 W tym silniku problemem jest fabryczne sprzęgło, dwumasa podobno hula spokojnie po 200kkm i więcej.Więc wymienię ją razem z następnym sprzęgłem, za 6 lat.Oby!Tarcza i docisk z Aisin'a, wysprzęglik i łożysko z Luk'a.Razem 1300zł.Robocizna się dopierdo okaże.EDIT.Tarcza, docisk i wysprzęglik z Asain.Łożysko i regenerowana dwumasa z Luka. 3300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 18 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 hmmm czyli jednak dwumasa . Ja "nie musiałem" ale problem mnie dopadł jeszcze szybciej. Czyli finalnie z robocizną wyszło 3300z? coś czuje , że następnym razem czeka mnie cały komplet i to będzie szybciej niż mi się wydaje A orientujecie się co tam dawali fabrycznie za sprzęgło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekCC Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Bez robocizny, to koszt samych części.Dwumasa regenerowana bo nowa była niedostępna od ręki a przy okazji wyszło taniej.Wysłane z mojego 2201116PG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tombik0012 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 Witam w czerwcu przy powrocie z wakacji padł wysprzęglik sprzęgła, czyli powrót do domu 300 km na lawecie. Przy negocjacjach z warsztatem padło na sprzęgło Valeo wraz z wysprzęglikiem i dwumasą koszt najtańszego kompletu 2450 zł ale warsztat upierał się że jak kupię osobiście to nie zarobią na częściach więc stanęło ostatecznie na 2600 za komplet. Z wymianą zapłaciłem 3500 więc myślę że cena dobra. Wymiana po 164 tyś. więc nie ma się co dziwić że padł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Myślę że drajwerem byłeś solidnym skoro sprzęgło wytrzymało 164 tys.Tylko że my tu mówimy o benzynie 1.6 Dig-t Ale wynik dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi