Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nowe sprzegło J11 (1.6 dig-t) - brak na rynku

JasiQ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak się powinno wymieniać to ja wiem, pytałem jak wymieniali inni których ślizgające się sprzęgło już dopadło.
Zresztą części już kupiłem.
Tarcza i docisk z Aisin oraz wysprzęglik i łożysko z Luk'a.
Dwumasa ponoć jest w tym silniku wytrzymała i nie warto poniżej 100kkm jej wymieniać.

Wysłane z mojego 2201116PG przy użyciu Tapatalka

W tym silniku problemem jest fabryczne sprzęgło, dwumasa podobno hula spokojnie po 200kkm i więcej.
Więc wymienię ją razem z następnym sprzęgłem, za 6 lat.

Oby!

Tarcza i docisk z Aisin'a, wysprzęglik i łożysko z Luk'a.
Razem 1300zł.
Robocizna się dopierdo okaże.

EDIT.

Tarcza, docisk i wysprzęglik z Asain.
Łożysko i regenerowana dwumasa z Luka. 3300zł.

• 4 tygodnie później...

hmmm czyli jednak dwumasa . Ja "nie musiałem" ale problem mnie dopadł jeszcze szybciej. Czyli finalnie z robocizną wyszło 3300z? coś czuje , że następnym razem czeka mnie cały komplet i to będzie szybciej niż mi się wydaje :)

A orientujecie się co tam dawali fabrycznie za sprzęgło ?

Bez robocizny, to koszt samych części.
Dwumasa regenerowana bo nowa była niedostępna od ręki a przy okazji wyszło taniej.

Wysłane z mojego 2201116PG przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...

Witam w czerwcu przy powrocie z wakacji padł wysprzęglik sprzęgła, czyli powrót do domu 300 km na lawecie. Przy negocjacjach z warsztatem padło na sprzęgło Valeo wraz z wysprzęglikiem i dwumasą koszt najtańszego kompletu 2450 zł ale warsztat upierał się że jak kupię osobiście to nie zarobią na częściach więc stanęło ostatecznie na 2600 za komplet. Z wymianą zapłaciłem 3500 więc myślę że cena dobra. Wymiana po 164 tyś. więc nie ma się co dziwić że padł.

Myślę że drajwerem byłeś solidnym skoro sprzęgło wytrzymało 164 tys.Tylko że my tu mówimy o benzynie 1.6 Dig-t :D Ale wynik dobry.