JJacek Opublikowano 16 Stycznia Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 46 minut temu, Smakor napisał: Trochę więcej ale bez "przepaści"... biorąc pod uwagę dodatkowe kg .... Ujmę to tak imponujące raczej to ten samochód nie miał 160hp no i odwaga kierowcy 240 na godz. Znam przypadki ze taka kija jak moja 177Km na hamowni wypluła 200Km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 16 Stycznia Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 11 minut temu, JJacek napisał: Ujmę to tak imponujące raczej to ten samochód nie miał 160hp no i odwaga kierowcy 240 na godz. Znam przypadki ze taka kija jak moja 177Km na hamowni wypluła 200Km. Jak założę opony o mniejszej srednicy plus przekłamanie licznika to prędkością faktyczną bedzie 200 przy 240 na liczniku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeks Opublikowano 16 Stycznia Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 1 godzinę temu, JackSet napisał: Jak założę opony o mniejszej srednicy plus przekłamanie licznika to prędkością faktyczną bedzie 200 przy 240 na liczniku. A jakie opony byś chciał założyć ? Silnik 1,3 jest po prostu bardzo dobry i nic tego nie zmieni. Zastosowano sporo nowych technologii. Przejedź się 1.3 160KM z DCT (to świetne zestawienie) a sam się przekonasz że ta "kosiarka" naprawdę jest szybka nie tylko na autostradzie... Mam przejechane co prawda tylko 30 kkm, ale .... no nie żałuje wyboru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 16 Stycznia Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 7 godzin temu, romeks napisał: Obejrzyj sobie to Matko... z jakiej górki on go rozpędzał... Bałbym się jechać taką budą 200km/h... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 16 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2 godziny temu, JackSet napisał: Czyli do papierów wpisali bzdury. Ok. No nie no ma obiektywnie 5% większy moment obrotowy... Bolid f1 wygrałby mistrzostwo w cuglach mając taką przewagę... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal84 Opublikowano 17 Stycznia Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Dzwoniłem dzisiaj do centrali Nissan Polska zapytać o pakiet przeglądów serwisowych. Niestety nie wiedzą kiedy to wróci i czy będzie możliwość kupienia pakietu.Trochę zaczyna to słabo wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 17 Stycznia Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 3 godziny temu, Rafal84 napisał: Dzwoniłem dzisiaj do centrali Nissan Polska zapytać o pakiet przeglądów serwisowych. Niestety nie wiedzą kiedy to wróci i czy będzie możliwość kupienia pakietu.Trochę zaczyna to słabo wyglądać. To już nie jest Nissan Polska tylko Astara..prywatny importer wiec nie mają tego co kiedyś jak była to cześć Nissan Europa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 17 Stycznia Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia ja się bujam z Astarą pod względem reklamacji naprawy w aso. . Aso odbija piłeczkę bo nie może się dogadać z astarą. A astara od listopada mnie przeprasza. Pracują tam na infolinii mam wrażenie ( przepraszam) małolaty, żółtodziubki co nicniemogą.... tylko piszą maile .... z przeprosinami. Nie zazdroszczę wam. Ja po mam nadzieję doprowadzeniu sprawy do końca - kończę z aso nissana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 17 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) Słabe to strasznie... Dawno nie korzystałem z nikogo innego poza Nissanem ale faktycznie podejście ASO jest pożal się boże. Czyli pewnie polityka importera, że nie chce za nic płacić. ASO nie chce się użerać. Lepiej poczekać jak gwarancja minie wtedy klient "wszystko łyknie" Jak miałem Fiata, ASO to się starało, rozwiązywali nawet takie problemy jakich nie musieli w zasadzie. PS. Znajomy napisał negatywną opinię o ASO w google (ignorancja ASO spowodowała awarię i wymianę skrzyni biegów - nie sprawdzali poziomu oleju choć tak wynikało z instrukcji i za to teoretycznie płacił) to dostał wezwanie do usunięcia albo pozew. Oczywiście ma ich w D ? i przepychanka trwa... Edytowane 17 Stycznia przez Smakor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarchos Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia W dniu 16.01.2024 o 07:35, JackSet napisał: Tylko, że Cytuję: "" X-Trail 1.3 automat waży ok. 1500 kg i przyspiesza do setki w 11,5 sekundy. To poziom przeciętnych, małych aut miejskich. – przy 140 km/h auto zużywa ok. 8,5 l benzyny na 100 km, a w mieście zadowala się litrem mniej, co jest rzadko spotykaną sytuacją. Na drogach krajowych można "wyciągnąć" ok. 6,5 l/100 km. "" Dziadkowóz jednym słowem. 1.3 tylko fwd, nie bylo awd. No właśnie i przecież jeden z większych plusów X-Traila ePower e-4orce jest elektryczny napęd 4x4 z niezależnymi silnikami i super trakcją w każdych warunkach. Tam gdzie FWD rozpędzony nie może podjechać, ślizga się i w końcu zsuwa, ja mogłem się zatrzymać na oblodzeniu pod górkę i ruszyć z miejsca. W dniu 16.01.2024 o 14:12, romeks napisał: Obejrzyj sobie to Przecież to Qashqai a tu piszemy o X-Trailu ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia W dniu 3.01.2024 o 20:19, JJacek napisał: Dalej stoi w porcie? Info na dzis. Juz zwolniony z cla. Przewieziony na parking pod Warszawą. Odbiór w ciagu 2 tygodni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Ciekawe rabaty się pojawiły 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 19 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 172 za podstawową wersję to już coś lepszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Zakładam, że dużo osób zrezygnowało ze względu na czas oczekiwania, a to oznacza, że auta zostaną na placu. Spodziewam się sporej wyprzedaży rocznika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Też bym tak podejrzewal. Może nawet nie rezygnowali ale są zamówienia dilerskie nie sprzedane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaNo Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) A ja wciąż szukam odpowiedzi na pytanie co to jest to całe menu "Pomoc w obsłudze" ("Operation Guidance") w konfiguracji X-Traila? W instrukcji jest o tym tylko tyle, gdzie każda z opcji ma tylko ON i OFF: Quote (źródło: https://www.nissan.pl/dla-wlasciciela/instrukcje-obslugi/instruktionsboger/iom/xtrail/0t33/e1/2023/ustaw-wywietlacza-1.shtml) Edytowane 19 Stycznia przez RaNo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Nie posiadam nowego X/Q, ale moim zdaniem włączenie opcji spowoduje wyświetlanie dodatkowych podpowiedzi przy załączaniu np. świateł, wycieraczek. Na 100% jak dasz na ON to samochód nie wybuchnie ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2 godziny temu, Brzyk napisał: Też bym tak podejrzewal. Może nawet nie rezygnowali ale są zamówienia dilerskie nie sprzedane Z tego co wiem od mojego dilera to faktycznie byly rezygnacje. Z 3 szt X które na cle 3 miesiące czekały jeden klient zrezygnował. Ale od razu znalazł się nowy. Ja szukałem ale mojej wersji i koloru nie było. Ale się doczekałem i w ciągu 2 tyg mam odebrać. Dostałem rabat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) 9 godzin temu, JackSet napisał: Z tego co wiem od mojego dilera to faktycznie byly rezygnacje. Z 3 szt X które na cle 3 miesiące czekały jeden klient zrezygnował. Ale od razu znalazł się nowy. Ja szukałem ale mojej wersji i koloru nie było. Ale się doczekałem i w ciągu 2 tyg mam odebrać. Dostałem rabat. Ja tez dostałem, bez rabatu nawet nie gadaj, należy Ci się za szkody moralne. ? A to mój po foliowaniu, ceramika na szyby z przodu i felgi, i zabezpieczone siedzenia. a najlepsze ze to tez mój tylko na dworze. Edytowane 19 Stycznia przez JJacek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia IKlE takie oposazenie ? Ok 10k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 19 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 12 minut temu, Brzyk napisał: IKlE takie oposazenie ? Ok 10k? Całe auto to chyba lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) 4 minuty temu, Smakor napisał: Całe auto to chyba lepiej... Lepiej oj lepiej, ale mam nadzieje ze się opłaci, ta ceramika na szybie to już mi się spodobała bo dzisiaj z nissana zmiotłem zawróć śniegu i lodu z szyby a w KIa która stoi obok to sobie trochę śniegu zmiotłem a reszta został w zasadzie do skrobania albo grzania ?. Chciałem tylko przód zrobić ale to auto ma najmniej 67 mikronów lakieru i to sporej ilości miejsc np. maska. Edytowane 19 Stycznia przez JJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia A czy to mierzą i ci pokazują ile jest w oryginale? Nie wiem jak malowali samochody 6 lat temu ale mój qq nie wygląda źle:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) 5 minut temu, Brzyk napisał: A czy to mierzą i ci pokazują ile jest w oryginale? Nie wiem jak malowali samochody 6 lat temu ale mój qq nie wygląda źle:). Pożyczyli mi mirnik w studiu detlingowym i sam mierzyłem jak robili przegląd zerowy u dealera na serwisie. Folia ma ponad 200 mikronów. Edytowane 19 Stycznia przez JJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 19 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 44 minuty temu, Brzyk napisał: A czy to mierzą i ci pokazują ile jest w oryginale? Nie wiem jak malowali samochody 6 lat temu ale mój qq nie wygląda źle:). Japońce doszli do perfekcji w nano warstwach lakieru ;/ Kiedyś jak na podwórku walnąłeś taczką w auto to taczka miała pecha... dzisiaj auto do kasacji ;/ Teraz, Smakor napisał: Japońce doszli do perfekcji w nano warstwach lakieru ;/ Kiedyś jak na podwórku walnąłeś taczką w auto to taczka miała pecha... dzisiaj auto do kasacji ;/ BTW Znajomy w Toyocie za same boczki zderzaków, klamki i coś tam jeszcze zapłacił 3kzł za folię to całe auto i z fotelami i ceramiką - tej wielkości to obstawiam z 30 Ta folia jest taka, że jak się uszkodzi sama sie naprawia? Widziałem kiedyś jak druciakiem rezali po ferrari a potem opalarka i jak nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi