Coobcio Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 Rezultatem 201 koni i 274Nm uturbianie Primy zostało zakończone teraz czas na kolejne zamiany a więce do roboty Większy IC już został zamontowany teraz pozostaje kwestja przerobienia jego wylotu na więszy i oraz wejścia rury tłoczący na powięszoną do 2,5" średnice. - Większa turbina to prawdopodobnie będzie GARRETT z tej samej rodziny T3 ale większy, strona wydechowa AR .63 a tłocząca AR .60 - Wydech łącznie z DP będzie mieć Średnicę 76mm - Przepływomierz powietrza o przelocie wewnętrznym fi90mm - rura doprowadzająca poweitrze du turbiny zastępiona rurą o średnicy 76mm - z głowicy zostanie wybrane troche materjału żęby powięszyć komory spalania (planowanie uzskanie kopresji 9:1) - elektorozaworek N75 (na II mapie doładowanie ok 1 bar) - Prawdopodobnie zmiana wałkó rozrządu - odchudzone koło zamachowe o ok. 30-40% - Tarcza czteroSpiekowa Do maja powininem się z tym wyrobić, udało mi się sprzedać starą turbinę więc jest za co kupioćna nową - większą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sami Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 nooo, czekamy czekamy.... tylko masz sie wyrobic do 1 maja!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 No proste, choć z moim szkolnym budrzetem to takie łatwe nie będzię ale musze tego dokonać !! ponizej 14 sek tak sobie po cichu wymarzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 znam ten bol, plany ambitne i wierze ze uda sie je zrealizowac jeszcze przed sezonem 2006, powodzenia :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 ja wlasnie zaczolem sie szczerze zastanawiac czy mojej cholery nie uturbic. troche poczytalem o turbinach w maximie i teraz spac nie moge. wszystko byloby pieknie i ladnie tylko ze ta kasa zasrana :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 Stary w PL to zrób !! Cale orurowanie zrobisz u nas ale trzeba mieć twoje auto ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Turbina stara sprzedana a terez powoli przygotowywujemy miejsce na nowe graty, oto widok na dzień dzisiejszy: Do usunięcia jeszcze cały wydech i kolektor wydechowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akarczma Opublikowano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 Coobcio jak to robisz ze ze szkolnym budzetem obrabiasz bude?ja nawet do szkoly juz nie chodze:-) i nie daje rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 Slicznie flexem oderzniety wydech Ahhh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 15 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 Fleksem gdzie się dało tam podlazlem reszte musialem ręką rwać silowalem się dobre 5 minut... Szkolny budżet hehe nie no troszke na boczku dorabiam ale absolutnie calą kase pakuje w nyse, pizze 3 razy w tygodniu i na wyjazdy do Kazimeirza do mojej Pani Ps. chyba trzeba napisać ogłoszenie na częśc mojej Turbo instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 Ehhh... jak ja chcialbym pakowac cala zarobiona kasiore w swoja bryke... bylaby chyba ze zlota wtedy rodzina... niestety :/ inne potrzeby te sprawy.. ale to tez sprawai satysfakcje na swoj sposob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Koniec plotowania Turbina zamowionona lada dzień będzie do mnie płynąć tak się ona prezentuje: Pochodzi z Forda Mustanga SVO 2,3 wersja manual, jej potencjał to pewne 300 whp na silniku SR20DE przy doładowaniu 1,5 bara... Mam nadzieje żę nie będzie takiego laga jak w tym Lancerze z dzialu filmy i zdjęcia :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Koniec plotowania Turbina zamowionona lada dzień będzie do mnie płynąć tak się ona prezentuje: Pochodzi z Forda Mustanga SVO 2,3 wersja manual, jej potencjał to pewne 300 whp na silniku SR20DE przy doładowaniu 1,5 bara... Mam nadzieje żę nie będzie takiego laga jak w tym Lancerze z dzialu filmy i zdjęcia :wink: a gdzies ty taka wielka qrwe dorwal?? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pio@ridaz-unit.pl Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Ja bym zmienił kolektor... najlepiej na wzor takiego jak był przed wypadkiem pamiętnym :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Taki kolektor jak wtedy to owszem podniesie moc o jakieś 10% bez ruszania dołądowania ale tak wpłynie na laga i reakcje na gaz że zapomnij... Różnica miedzy nowym prsotym kolektorem a starym była ok. 1000obr.min na niekozyść tego rownodległościowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOSA Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Koniec plotowania Turbina zamowionona lada dzień będzie do mnie płynąć tak się ona prezentuje: Pochodzi z Forda Mustanga SVO 2,3 wersja manual, jej potencjał to pewne 300 whp na silniku SR20DE przy doładowaniu 1,5 bara... Mam nadzieje żę nie będzie takiego laga jak w tym Lancerze z dzialu filmy i zdjęcia :wink: teraz ciekawy jestem jak ją sobie zmieścisz?? znowu będziesz ciął maskę?? czy rezygnujesz z chłodnicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Taki kolektor jak wtedy to owszem podniesie moc o jakieś 10% bez ruszania dołądowania ale tak wpłynie na laga i reakcje na gaz że zapomnij... Różnica miedzy nowym prsotym kolektorem a starym była ok. 1000obr.min na niekozyść tego rownodległościowego... CÓZ ZA DOKŁADNE WYLICZENIA!! :shock: JESTEM W SZOKU, TO JEST PROFI PODEJSCIE DO TEMATU Koniec plotowania NIE NO Kuba, nie poznaje cie juz wogle??koniec plotowania?? :shock: co za odmiana nie moge sie doczekac kiedy skończysz ten II stage, wtedy ja wróce do mojego I i nakrece filmik jak wybucha ci motor a propos:przy 0,5 bara z takiego turbo to wogle laga nie bedziesz miał, WoGlE!! A CO DO MIEJSCA UMIEJSCOWIENIA TURBINY...JAK TO ROZWIĄŻESZ DR.NISMO?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Hehe dzięki żę we mnie wierzycie. Chłodnice chce wsadzic z sunnego GTI oda miesci sie pod czolowym wzmocnieniem i miejsca robi się od pyty... Kolektor będe robić nowy, na kręcenie filmu wpadaj zapraszam - może jak coś pierdolnie to nam kżywdy nie zrobi :wink: Ps. Dziś zamowiłem nową zabawke - taki sam męski przepływomierz jaki Siedzi w Almerz GRE - przelot 80mm, będzie więc znacznie większy przepływ, może zmneijszy się lag i podrasuje nieco SOUND of Turbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 No powoli kolekcjonuje Graty potrzebne mi do Stage II, oto moja nowa zabaweczka zdobyta wczoraj i już podłaczona i gotowa do działania: GRE, Akarczma, Pavoolon, GREG76 mają to szczęscie że seryjnie natura ich w taką przepływke zaopatrzyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Ciekawe jakiej srednicy jest moj przeplywomierz... hmmm.... sprawdze.. ale po swietach teraz nie da rady :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 W CA18DET jest przepływka z d*py brzytko pówiąc ma zwęrzke na 45mm to już ta moja stara jest lepsza z dziurą 50mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 W CA18DET jest przepływka z d*py brzytko pówiąc ma zwęrzke na 45mm to już ta moja stara jest lepsza z dziurą 50mm... No cos mi sie wydaje ze byla waska jak ja kiedys wybebeszalem... zmierze i dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 jak tam zmiany?co nowego słychać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 Elo Elo! No więc mamy chilowy zastuj, sprzedaje reszte częsci z Turbi kitu, no i ruszam na całego. Wacu mówi że w czwartek wysyła do mnie Turbine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 Elo Elo!No więc mamy chilowy zastuj, sprzedaje reszte częsci z Turbi kitu, no i ruszam na całego. Wacu mówi że w czwartek wysyła do mnie Turbine moze nawet we srode jak wytargam wolna chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi