komosa18 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Witam mam problem z błędem P0011. Normalnie się kasuje ale po jakimś czasie wraca i tak w kółko. Od tego zacząć diagnoze? Pod spodem screeny z diagnozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 2 godziny temu, komosa18 napisał: . Od tego zacząć diagnoze? może od poszukania na forum podobnych tematów?? wiem, że to trudne w tak krótkim czasie od rejestracji do napisania posta ale zawsze warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komosa18 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Szukałem zero konkretów. Żadnych innych błędów. Samochód jedzie odpala nie gaśnie nie szarpie i się nie dusi. Tylko kręci się do 3tys obrotów. Który to jest ten zawór sterujący fazami rozrządu bo widzę 3 wtyczki na obudowie rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Prawdopodobne przyczyny Niski lub brudny olej silnikowy Obwód zmiennych faz rozrządu (VVT) jest przerwany lub zwarty Obwód zaworu kontroli oleju (OCV) jest przerwany lub zwarty Wadliwy układ zmiennych faz rozrządu (VVT) Wadliwy zawór kontroli oleju (OCV) Uszkodzony ECM https://allegro.pl/oferta/zawor-zmiennych-faz-rozrzadu-gates-vvs193-12563882611 Masz prawdopodobne przyczyny,na dole masz link do czujnika z silnika 1.6 Dig-t szukaj takiego elementu na bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komosa18 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 (edytowane) Tylko jest tam 3 takie zaworki. Który to jest? Czy występuje tam jeden czy dwa takie same? Edytowane 7 Grudnia 2022 przez komosa18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Masz opis serwisowy ,poszukaj po numerach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komosa18 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 (edytowane) Według tego co znalazłem to wszystkie trzy są takie same. Tylko który jest od sterowania fazami rozrządu? Jeśli się mydle to niech ktoś mnie poprawi. Edytowane 7 Grudnia 2022 przez komosa18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 11 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 W dniu 6.12.2022 o 20:34, komosa18 napisał: Tylko kręci się do 3tys obrotów. I co dalej?? U siebie mam podobny problem, po wymianie czujnika ( przy okazji wymieniłem olej, mimo że miał może 2-3 miesiące ) w 12.2022 Powyżej 3tys obrotów, zaczyna szarpać, do tego czasu jedzie normalnie. Od pewnego czasu ( chyba nigdy na zimnym ) zauważyłem, że nierówno odpala ( dla mnie jako jedynego użytkownika, różnica słyszalna i wyczuwalna - dodatkowo, minimalnie dłużej kręci ). Nie występuje to za każdym razem. Pokazuje błąd P0011 nawet po wykasowaniu ( kiedy problem znika i nie świeci się check ), zapisany jest w stałych ( permanent ) błędach silnika. Wymieniacz sugeruje cały rozrząd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahtew Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 cześć, czy udało się wam rozwiązać problem z elektrozaworami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi