Pawel85 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Witam Mam problem z moją Primera P12 z 2003 roku. Na początku przestał mi palić jeden cylinder podniosłem maskę do góry no i po kolei na odpalonym w silniku podłączałem cewki no i okazało się że cewka czwarta nie pali. Wymieniłem cewkę włożyłem przykręciłem i nie dość że nie palił czwarty cylinder to przestał też palić trzeci cylinder. Koniec końców dzisiaj samochód nie chce odpalić a co najlepsze że iskra jest na wszystkich czterech cewkach każda dostaje impuls. Zamieniłem czujnik wału z czujnikiem wałka i bez rezultatu, gdy próbuję odpalić i kręcę rozrusznikiem to tak jakby chciała załapać a nie mogła. Jaka może być tego przyczyna gdzie to szukać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 zmiana rozrządu powinna wyleczyć problem, wyciągnięty łańcuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel85 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 2 godziny temu, DINO napisał: zmiana rozrządu powinna wyleczyć problem, wyciągnięty łańcuch Właśnie dzisiaj sprawdzałem rozrząd i napinacz jest na czwartym ząbku Kod błędu p0300 Ręce mi opadają po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi