Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem ze zidentyfikowaniem rodzaju map nawigacji

malum
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem nowym posiadaczem Nissana Qashqai j11 z 2015 roku.

Zabrałem się za aktualizację wszystkiego i utknąłem na mapach. 
Czy może ktoś mi pomóc w zidentyfikowaniu rodzaju mapy?
Znalazłem Connect2, Connect 3 i kilka innych - jaka to wersja?
Może dysponuje ktoś linkiem do kupienia, czy pobrania uaktualnienia?
Moja jest z 2013 roku i chyba warto ją zaktualizować, bo jest starsza od samochodu.

Poniżej zdjęcie karty pamięci i informacji z ekranu.

Drugie pytanie, podejrzewam, że retoryczne - czy da się spolszczyć menu w liczniku?

Nissan Qashkai.jpg

20250109_194258.jpg

Edytowane przez malum
dopisanie rodzajów map i zdjęcia

3 godziny temu, malum napisał:

Znalazłem Connect2, Connect 3 i kilka innych - jaka to wersja?

Na temat map do poszczególnych modeli Nissanów już na forum jest tyle wiedzy, że można by doktorat napisać, ale ....
Mapę masz totalnego starocia, jednak nawet jeżeli kupisz najnowszą do swojej navi, to będzie to NC3_v7, która została wydana bodajże 3 lata temu, a dane w niej zawarte to też najświeższe nie były ... i na tym Nissan zakończył aktualizację map. W tej sytuacji nie widzę sensu wydawania kasy na aktualniejszą niż masz.
Na potwierdzenie tego o czym piszę wejdź sobie na stronę NISSAN - najnowsze mapy , następnie w Menu wskaż model swojego auta i będziesz miał jasność.

3 godziny temu, malum napisał:

Drugie pytanie, podejrzewam, że retoryczne - czy da się spolszczyć menu w liczniku?

To rzeczywiście retoryczne pytanie - nie da się.

Ale TUTAJ jeden z kolegów pięknie przetłumaczył te ustawienia na podstawie menu Pulsara , więc sobie pobierz i będzie Ci łatwiej   

17 godzin temu, Bilunia napisał:

Na temat map do poszczególnych modeli Nissanów już na forum jest tyle wiedzy, że można by doktorat napisać, ale ....
Mapę masz totalnego starocia, jednak nawet jeżeli kupisz najnowszą do swojej navi, to będzie to NC3_v7, która została wydana bodajże 3 lata temu, a dane w niej zawarte to też najświeższe nie były ... i na tym Nissan zakończył aktualizację map. W tej sytuacji nie widzę sensu wydawania kasy na aktualniejszą niż masz.
Na potwierdzenie tego o czym piszę wejdź sobie na stronę NISSAN - najnowsze mapy , następnie w Menu wskaż model swojego auta i będziesz miał jasność.

Już zakupiłem Connect 3, aż mnie palce świerzbiły 🙂 Mam nadzieję, że da się bez problemu zainstalować, w środę ma do mnie dotrzeć

17 godzin temu, Bilunia napisał:

Ale TUTAJ jeden z kolegów pięknie przetłumaczył te ustawienia na podstawie menu Pulsara , więc sobie pobierz i będzie Ci łatwiej 

Przetłumaczyć to już przetłumaczyłem, ale łatwiej czytać po polsku niż szukać kartki z tłumaczeniem. 
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.