mind Opublikowano 8 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Mogę zrobić zdjęcia tej tańszej przepływki. Potrzebuję tylko czasu no i warunków. Oznaczenia na moim przepływomierzu to: Bosch 0280 218 005 i niżej 22 680 7 J 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Mogę zrobić zdjęcia tej tańszej przepływki. Potrzebuję tylko czasu no i warunków. Oznaczenia na moim przepływomierzu to: Bosch 0280 218 005 i niżej 22 680 7 J 600 FAJNIE zatem czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 9 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Nie wiem jak wstawić zdjęcia przepływki na forum Dla zainteresowanych na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Nie wiem jak wstawić zdjęcia przepływki na forum Dla zainteresowanych na pw Moze zrob tak, skorzystaj z uslug: http://imageshack.us uploaduj zdjecia za ich pomoca, wybierz tam rozdzielczosc, i wyskocza gotowe linki do wklejenia w forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 14 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 No i przepływka w moim aucie wymieniona. Efekty? Muszę powiedzieć że pozytywne autko lepiej przyśpiesza i w ogóle lepiej reaguje na pedał gazu. Spalanie jeszcze nie wiem jak - zobaczymy. Z przepływką do wymiany poszedł od razu filter powietrza. Koszt do mojego autka 199,00zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 No i przepływka w moim aucie wymieniona. Efekty? Muszę powiedzieć że pozytywne autko lepiej przyśpiesza i w ogóle lepiej reaguje na pedał gazu. Spalanie jeszcze nie wiem jak - zobaczymy. Z przepływką do wymiany poszedł od razu filter powietrza. Koszt do mojego autka 199,00zł. jakie masz autko? bo mnie ta cena interesuje. Do mnie wołają i to nie żart, 6 tysiączków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 14 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Autko to Nissan Almera N16 z 2000r 1,5i. Przepływka to Bosch o symbolu 0 280 218 005. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJ One-Way Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Ja też ostatnio wymieniłem przepływke w N16 1.8 2000!!Miałem wczesniej filtr stozkowy ktory zasyfil starą przepływkę i nawet nie było sensu jej czyścic!Więc założylem normalny filtr powietrza z nową przepływką z ASO (199,- potwierdzam) i efekt był natychmiastowy!Alma powrociła do swoich dawnych osiągów stała a się bardziej zrywna, ekastyczna i przede wszystkim nie przymulało jej już na niższych obrotach!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Ja też ostatnio wymieniłem przepływke w N16 1.8 2000!!Miałem wczesniej filtr stozkowy ktory zasyfil starą przepływkę i nawet nie było sensu jej czyścic!Więc założylem normalny filtr powietrza z nową przepływką z ASO (199,- potwierdzam) i efekt był natychmiastowy!Alma powrociła do swoich dawnych osiągów stała a się bardziej zrywna, ekastyczna i przede wszystkim nie przymulało jej już na niższych obrotach!! coczyli przeplywka padla przez sotozek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Ja też ostatnio wymieniłem przepływke w N16 1.8 2000!!Miałem wczesniej filtr stozkowy ktory zasyfil starą przepływkę i nawet nie było sensu jej czyścic! coczyli przeplywka padla przez stozek? Może stożek nie był dobrze naoliwiony? A ja właśnie szukam chwili wolnego czasu aby założyć stożek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Ja też ostatnio wymieniłem przepływke w N16 1.8 2000!!Miałem wczesniej filtr stozkowy ktory zasyfil starą przepływkę i nawet nie było sensu jej czyścic! coczyli przeplywka padla przez stozek? Może stożek nie był dobrze naoliwiony? A ja właśnie szukam chwili wolnego czasu aby założyć stożek. gdzies czytalem ze stozek nawet dobrze naoliwiony nie filtruje tak skutecznie jak filtr papierowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJ One-Way Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Możliwe że nie był dobrze naoliwiony:/ ale jakoś po tym straciłem zaufanie do tego typu filtrów, jest teraz dużo ciszej w kabinie tamten tak huczal ze przy stalych obrotach tak lekko powyzej 3000 byl silny ciągly dzwiek zagluszajacy nawet muzyke w aucie!teraz mi wystarczy lekko buczacy wydech z tylu and that's all pooozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 ...Więc założylem normalny filtr powietrza z nową przepływką z ASO (199,- potwierdzam) i efekt był natychmiastowy A czy filtr powietrza też był z ASO czy jakiś zamiennik a jeżeli tak to czy był suchy czy nasączony. A swoją drogą piszesz, że stożek może nie był dobrze naoliwiony to czy to oznacza że to sie robi samemu? Pytam o filtr bo ASO zaleca orginalne - nasączane m.in. właśnie w trosce o przepływomierz tylko ze u nich taki filterek kosztuje około 100zł a np filtron - suchy 30zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 ...Więc założylem normalny filtr powietrza z nową przepływką z ASO (199,- potwierdzam) i efekt był natychmiastowy A czy filtr powietrza też był z ASO czy jakiś zamiennik a jeżeli tak to czy był suchy czy nasączony. A swoją drogą piszesz, że stożek może nie był dobrze naoliwiony to czy to oznacza że to sie robi samemu? Pytam o filtr bo ASO zaleca orginalne - nasączane m.in. właśnie w trosce o przepływomierz tylko ze u nich taki filterek kosztuje około 100zł a np filtron - suchy 30zł. ale mozesz kupic fajny filtr TecaFilter. jest on nasaczany i kosztuje 35pln! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 ale mozesz kupic fajny filtr TecaFilter. jest on nasaczany i kosztuje 35pln! Dzięki, nie wiedziałem. A gdzie taki mozna dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 ale mozesz kupic fajny filtr TecaFilter. jest on nasaczany i kosztuje 35pln! Dzięki, nie wiedziałem. A gdzie taki mozna dostać? w norauto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Włączę się jeszcze do dyskusji odnośnie fitrów powietrza. Przed wymianą przepływomierza u mnie był nieoryginalny jakiś niby made in japan (chociaż wyglądał dobrze). Po wymianie przepływki kupiłem na allegro oryginał taki jak mają w serwisach za 30zł. Myślę, że uśmiercenie przepływki było wywołane przez ten wcześniejszy filter. Tak więc na filtrach oszczędzać nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Ja poluję na allegro od 2 miesięcy i niestety nic, ale obecnie mam filtrona bo taki wsadził mój poprzednik. Mind ale czy rzeczywiście to był orginał czy tylko w opisie było, że to taki filtr jak stosuje ASO (bez urazy)? Niestety Norauto nie ma w Szczecinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Filtr był w oryginalnym opakowaniu i zafoliowany. Na opakowaniu były kody Nissan Parts itd. Z wyglądu taki sam jak montowali mi w serwisie Nissana. Na allegro trafiłem filtr pyłkowy, zapytałem i przy okazji kupiłem olejowy i powietrza Jak chcesz namiary to na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Filtr był w oryginalnym opakowaniu i zafoliowany. Na opakowaniu były kody Nissan Parts itd. Z wyglądu taki sam jak montowali mi w serwisie Nissana. Na allegro trafiłem filtr pyłkowy, zapytałem i przy okazji kupiłem olejowy i powietrza Jak chcesz namiary to na PW. czy nie kupiles tego u a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgadza się. I co kupiłem badziewie :oops: ?? Porównywałem oznaczenia ze starych filtrach i się zgadzały (te oznaczenia Nissan Parts i dalej oznaczenia cyfrowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgadza się. I co kupiłem badziewie :oops: ?? Porównywałem oznaczenia ze starych filtrach i się zgadzały (te oznaczenia Nissan Parts i dalej oznaczenia cyfrowe). nie wcale nie. Tez kupowalem juz u tej userki.! wsio ok i wszystko oryginaly! tylko nie wiedzialem ze ma tez filtry powietrza! kabinowke i olejowy nabywam od niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Uff Vqsoft1. Odetchnąłem z ulgą. Wcześniej kupiłem filter w sklepie i chyba nie był on najwyższej jakości bo nasączony był jakiś środkiem znacznie mocniej niż oryginał. No ale co było to było prawdopodobnie przez ten zamiennik padł przepływomierz. Teraz mam wsadzony ten za Allegro. Koledze nie podałem nicka aquirre bynajmniej nie ze złej woli - po prostu kiedyś dostałem na jednym z podobnych forów ostrzeżenie za coś takiego. A o tym że ta pani posiada oryginalne części do Nissanów dowiedziałem się przypadkiem - potwierdzając zamówienie po prostu zaytałem "a czasami nie ma Pani ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Tez kupowalem juz u tej userki.! wsio ok i wszystko oryginaly! tylko nie wiedzialem ze ma tez filtry powietrza! kabinowke i olejowy nabywam od niej tez ją znam i tez kupiłem kabinówkę i też nie wiedziałem że ma powietrza więc zaraz uderzam do niej z pytaniem. Niestety zapomniałem, że kto pyta nie błądzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJ One-Way Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 A jakie są oznaki że filtr kabinowy jest juz do wymiany??Czy tylko przykry zapach w kabinie czy sa jeszcze jakies inne czynniki??:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi