Gość vqsoft1 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 A jakie są oznaki że filtr kabinowy jest juz do wymiany??Czy tylko przykry zapach w kabinie czy sa jeszcze jakies inne czynniki??:> wyjmij go i poogladaj a napewno bedziesz sam za jego wymiana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 A jakie są oznaki że filtr kabinowy jest juz do wymiany??Czy tylko przykry zapach w kabinie czy sa jeszcze jakies inne czynniki??:> Napewno przy przytkanym filtrze złabiej chodzi nawiew, czyli ma mniejszą wydajność. Natomiast niemiły smrodek to efekt nie czyszczonej instalacji klimatyzacji. Kupujesz środek do odgrzybiania lub odstawiasz do profesjonalnej firmy i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bernas1977 Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 ...Więc założylem normalny filtr powietrza z nową przepływką z ASO (199,- potwierdzam) i efekt był natychmiastowy A czy filtr powietrza też był z ASO czy jakiś zamiennik a jeżeli tak to czy był suchy czy nasączony. A swoją drogą piszesz, że stożek może nie był dobrze naoliwiony to czy to oznacza że to sie robi samemu? Pytam o filtr bo ASO zaleca orginalne - nasączane m.in. właśnie w trosce o przepływomierz tylko ze u nich taki filterek kosztuje około 100zł a np filtron - suchy 30zł. ale mozesz kupic fajny filtr TecaFilter. jest on nasaczany i kosztuje 35pln! Ten tecafilter to tak na prawde marka KNECHTa, chciałem dzisiaj kupić w Norauto, ale w książce z referencjami nie ma numeru modelu do N16 - wie ktoś może jaki to powinno mieć numer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 ...Więc założylem normalny filtr powietrza z nową przepływką z ASO (199,- potwierdzam) i efekt był natychmiastowy A czy filtr powietrza też był z ASO czy jakiś zamiennik a jeżeli tak to czy był suchy czy nasączony. A swoją drogą piszesz, że stożek może nie był dobrze naoliwiony to czy to oznacza że to sie robi samemu? Pytam o filtr bo ASO zaleca orginalne - nasączane m.in. właśnie w trosce o przepływomierz tylko ze u nich taki filterek kosztuje około 100zł a np filtron - suchy 30zł. ale mozesz kupic fajny filtr TecaFilter. jest on nasaczany i kosztuje 35pln! Ten tecafilter to tak na prawde marka KNECHTa, chciałem dzisiaj kupić w Norauto, ale w książce z referencjami nie ma numeru modelu do N16 - wie ktoś może jaki to powinno mieć numer? LX 307. taki kupowalem jutro jeszcze sprawdze na pudelku! mnie dobierali z kompa a nie z katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bernas1977 Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 dzięki vqsoft1 - możesz już nie sprawdzać, bo znalazłem katalog KNECHTa i tam też jest LX307 do N16, więc pewnie tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Tzn, że Knecht LX 307 jest nasączany, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bernas1977 Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Taki byłby wniosek, ale jak go macam, to nie czuję różnicy między nim a filtronem, ale może jestem dyletant filtrowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Taki byłby wniosek, ale jak go macam, to nie czuję różnicy między nim a filtronem, ale może jestem dyletant filtrowy... a byl zapakowany w szczelny woreczek?? moj normalnie jest wilgotny od olejku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Wersja 1 - tańsza, kosztuje 199-200-350 zł, zależności od ASO. wczoraj zaplacilem za przeplywomierz w ASO Kraków 220zl mam alme po FL ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 to dobra wiadomosc mozna teraz spac spokojnie hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 ale moze przy 1.8 wiecej - nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzys2 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Odpowiem sobie sam - napięcia na przewodzie wychodzącym z przepływomierza do ECU mają się kształtować następująco:1. Bieg jałowy - 1,0 - 1,7 V 2. 2500 rpm - 1,7 - 2,1 V 3. Przy przyśpieszeniu silnikiem z obrotów biegu jałowego do 4000 rpm napięcie ma wynosić od 1,7V do 4,0V Wszystkie pomiary winny być robione przy rozgrzanym silniku. Podobno ważna jest liniowość pracy przepływomierza w odniesieniu do obrotów. Sam jeszcze nie robiłem próby ale na pewno ją zrobię i podzielę się wynikami. Czyli gdzie dokladnie podlaczyc koncowki woltomierza? Ktore piny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wasil Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam No mam tez takie pytanie jak podlaczyc ten woltomierz zeby miec odczyt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voseba Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 u mnie w 2.2di podlaczam sie do czerwonego kabla we wtyczce, sa tam 2czewone kable, na jednym mam ok 12V, tyle co jest w instalacji, a na drugim napiecie z przepływki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonhart Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 W mojej Almie mierzyłem na zielonym przewodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi