Gość symek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Witam Jak w temacie- ile mniej więcej trzeba zapłacić za dobrą "Klamerke N16" najlepiej z silnikiem 1.5 dCi. Rocznik od 2000 w górę. Na allegro jest tego tyle, że ciężko coś wywnioskować szczególnie, że jest bardzo dużo benzyniaków. Aktualnie powożę Suniaczem N14 z 94 roku. Zaczyna się powoli sypać i trzeba cos nowszego kupić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Takie autko jest warte jakieś 28-29 tysi. złotych. Tylko, że na tę cenę trzeba wziąć poprawkę. Bo równie dobrze może kosztować 5 tysięcy mniej i 5 tysięcy więcej. To wszystko zależy od wyposażenia, stanu, ilości właścicieli, a nawet tego czy jest sprowadzone czy kupione w salonie w polsce. Dla jednych więcej warte jest auto sprowadzone - słynne powiedzenie "bo nie jeździło po polskich drogach, więc zawieszenie jest cacy", a dla innych kupione w salonie - bo pewne pochodzenie i historia auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 28-29tys za rocznik 2000 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 1,5 dci z tego co mi sie wydaje byly tylko od roku 2002 - chyba ze mam mala dziure w pamieci wczesniej byly 2,2 di --- poprawcie mnie jak sie myle --- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 No to jak 28-29tys za rocznik minimum 2002 to warto myslec nad takim autkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 A ile Ci pali ten silniczek 1.5 16V ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_okecie Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 pochlastajcie mnie ale majac ok 30tys. kupilbym eclipse. Chyba ze bym znalazl 300zx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 pochlastajcie mnie ale majac ok 30tys. kupilbym eclipse. Chyba ze bym znalazl 300zx eclipse to samochód troszeczkę z innej półki przyznasz? Nie każdego stać na utrzymanie czegoś takiego. Kolega miał mitsubishi eclipse. Jak wymieniał uszczelkę pod głowicą, to w serwisie zostawił 9 tys. złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 jak jezdzilem na benzynie po miesice palil mi ok 7,5 litra (lato) teraz karmie go LPG i pali roznie od 8 - 9 w trasie do 9 - 10 w miescie ... (zima) zobaczymy jak bedzie w lato ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 zapomanielme napisac ze na benzynce po trasie palil od 6 do 7 litrow benzynki... przy jezdzie nie przekraczajacej 120 km/h (czasami tylko do wyprzedzania bylo wiecej) - wg mnie nie jest az tak zle z tym silnikiem co do spalania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_okecie Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 No racja inna klasa, ale takie autka sa piekne. A za almerke n16 dobra z 27trzeba zabulic. Tylko nie bierz od handlarza, sprowadzanej z niemiec bo obecnie w niemczech ceny japoncow wysokie a ich historia i uszkodzenia zatajone. Sam widzialem jak gosciu sprowadzil renault19 kupione za 100euro i zacerowal fotele, nawoskowal, nablyszczyl blache i sprzedal za 3500:P Zwroc uwage na wszystkie pierdoly (pobaw sie pare minut szyberdachem i zobacz czy nie padnie, pomrygaj swiatlami i zajrzyj pod spod HeHe almerka dobra rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Przeglądnąłem sobie Allegro i musze przyznać, że ze świecą szukać N16 z silnikiem 1.5 dCi. Są takie z roku 2004- ale to już sporo kasy trzeba mieć. Upieram sie przy tym dizelku bo jednak oszczędność w jeżdzeniu jest spora. Silniki 1.5 dCi palą w granicach 4,2 (wiem z doświadczenia bo sporo jeździlem Meganem z takim silnikiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Przeglądnąłem sobie Allegro i musze przyznać, że ze świecą szukać N16 z silnikiem 1.5 dCi. Są takie z roku 2004- ale to już sporo kasy trzeba mieć. Upieram sie przy tym dizelku bo jednak oszczędność w jeżdzeniu jest spora. Silniki 1.5 dCi palą w granicach 4,2 (wiem z doświadczenia bo sporo jeździlem Meganem z takim silnikiem). tak z ciekawości, czy rzeczywiście opłaca ci się kupować diesla? ceny pb i on się zrównały. Fakt, diesel pali mniej, ale znowu jest o ładnych pare tysięcy droższy niż taki sam benzyniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 A więc: N16 1.5 dCi tak jak już pisałem pali w granicach 4,2l (4,2*3,89zł=16,33zł) N16 1.5 benzyna pali okolo 7,5 (7,5*3,99zł=29,92zł) Przeliczenie oczywiście na 100km, ceny oleju i benzyny w Jeleniej Górze. Różnice robią się jeszcze większe przy jeździe na autostradzie. Megan z tym silnikiem przy 180km/h spalil mi 6l. Aż strach pomyśleć ile spali 1.5 benzyna - z 12l ??? Miesięcznie jeżdżę około 3000km. Różnica na 100km to około 13,59zł. Miesięcznie więc oszczędność to około 405,60zł Rocznie 405,60zł * 12 = 4867,20zł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 N16 1,5dci pali 4,2 chyba na trasie jak się 90km/h nie przekracza na V biegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Nie bede się spierał- podałem spanie Megana z identycznym silnikiem, gabaryty podobne wiec myśle, że spalanie też podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 najlepiej zapytac posiadaczy N16 dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Tak jak mówisz. Może ktoś się pochwali ile pali jego N16 dCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 gdybym teraz miał wydac ok 30tys to szukałbym P11 2,0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Jak kolega opiera swoje sądy na temat spalania na podstawie komputera pokładowego to moze i spala mu 4,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Nasz klubowy kolega z Olsztyna ma na sprzedaz almerke N16 z 2000 roku. Wersja trzy drzwiowa, silnik 2.2, kolor niebieski metalik. Wyposażenie jak każda almerka ma bardzo bogate. Cena jak dobrze pamiętam gdzieś w okolicach 28-29 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thomson30 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Powiem tak. Przejechałem 15 kkm i śtednie spalanie wychodzi 4,7. Na trasie przy jeździe 110 km/h pali książkowe 4l. Szybciej statam się nie jeżdzić gdyż maluszek siedzi z tyły. Przy szybszej jeździe 130km/h i czasami więcej spalanie ddochodzi do 5 litrów. Jeżdząc po mieściwe Gdynia max spalanie miałem 5,6. Ale trzeba tu wziąśćpo uwagę fakt, żę Gdynia jest rozciągnieta i w miarę dobrze się jeździ - bez korków (nie jest to Łódz-porażka). Co ciekawe silnik ten lubi większe obroty praktycznie porównywalne z benzyniakami przy 110 km/h mam około 2600-2700 a 80 km/h na V to raczej się nie da jechać. Osobiście preferuję jazdę powyżej 2000 obr. na min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinde Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 no ja z przyjemnością się pochwalę spalaniem mojego N16. 4,2 to może i spali, ale przy dłuższym odcinku ze stałą prędkością nie większą jak 100km/h. W cyklu mieszanym ok 5,5, a jak się postaram czasem to i 6,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_okecie Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Jezdzac oszczednie almerki rzeczywiscie nie pala duzo. Nawet moja 1.4 n15 spalila mi benzynki 98 za 35zł przejezdzajac 105km (45km trasa, reszta miasto ale dobre drogi na ursynow i na wilanow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Może ktoś sie zainteresuje moją Almerką :?: Zaczynam "kampanie sprzedawania" zaraz po nowym roku, auto do oddania w dobre ręce w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi