Gość --Mlody-- Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Mam nagrany filmik tylko potrzebuje komus wyslac przez gg (8mb) zeby wrzucic na serwer, ale nie jakis `putfile` tylko normalnie z `prawoklikiem`. Kiedys byl ruszony temat w watku Gre (almera 0-200) , wtedy uslyszalem pare ironicznych docinek o wiarygodnosci mojej informacji ze strony niedowiarkow . W kazdym razie filmik nagrany przez przypadek ( nie ma dzwieku niestety ) w 2 osoby na pokladzie ( czyli +200 kg do masy auta) , calym bagaznikiem zaladowanym jakimis olejami, 2 alusami 16` cali i niewystrojonym (tzn. `przelanym` paliwem) silnikiem. Wtedy mierzac stoperem wyszlo 16 sek, teraz... 17. Filmik nagrany do 210 km/h na 4 biegu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 2 osoby na pokladzie ( czyli +200 kg do masy auta) , calym bagaznikiem zaladowanym jakimis olejami, 2 alusami 16` cali i niewystrojonym (tzn. `przelanym` paliwem) silnikiem. hehe :)cos jeszcze??? aczemu nie putfile? mzoe www.yousendit.com ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 nie mierz więcej bo następnym razem wyjdzie znów o sekundę słabiej - 18 a na powaznie to gratulacje, wyniki poniżej 20 sekund są już imponujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Mlody, wrzuc najwyzej na jakis serwer a ja Ci z tego zrobie prawoklik :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 No ja juz Ci zaoferowalem pomoc. Jak sie zdecydujesz to daj znaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NaAx Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Jak potrzeba to ja tez sluze serwerem, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość --Mlody-- Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 podajcie maila to przesle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 OTO FILMIK PRZESŁANY PRZEZ MŁODEGO: (prawy przycisk myszy, a potem Zapisz element docelowy jako...) >>> Kliknij TUTAJ <<< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Moim zdaniem bajera na maxa! Juz jako N/A Twoje Nismo bylo k**ewsko szbkie ale teraz... Ciekawe jak tam z trakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 szkoda ze dzwieku ni ma ale po obrotomierzu widac ze daje do przodu ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Filmik super. Ale w rzeczywistości jest o niebo lepiej. Raz miałem okazję przejechac się jako pasażer i nie zapomne tego chyba do końca zycia. To naprawdę jest diabelnie szybkie sunny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sami Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Xandi - to juz wiemy do czego dazyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 No ba! Tylko najpierw musze sie pozbierac z funduszami. Nie ukrywam, ze o turbo mysle, jesli chodzi o dalsza przyszlosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Wypowiem się krótko - PODAJE ! ! ! Ciekawe jakby wyglądał pojedynek Młodego z Shopenem :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr0m Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Widac te radosc na twarzy --Mlody-- swoja droga, moj Nismo jest szybki, ale chcialbym/jestem gotowy na moc taka jak Twoja... 'Od gory' jestem praktycznie nieograniczony... P.S. Tylko dlaczego bez DZWIEKU :?: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 P.S. Tylko dlaczego bez DZWIEKU :?: :!: Tam na koncu widze, ze chyba padly slowa: "Ty k**wa glupi jestes"... Wystarczy :?: :!: P.S. Mlody zgadlem?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 ile ci pali jak tak troche pobutujesz. ?? bie nie wiem czy wogole zaczynac z turbo .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Mlody wspominal zaraz po zalozeniu Turbo o 23l... Nie wiem jak teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr0m Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 ile ci pali jak tak troche pobutujesz. ?? bie nie wiem czy wogole zaczynac z turbo .. Pytanie jest tendencyjne! To nie ma znaczenia ile pali -- to narzedzie sluzy do 'robienia sobie dobrze' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 jak chcesz miec male spalanie to polecam turbo............................diesela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopen Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Wypowiem się krótko - PODAJE ! ! ! Ciekawe jakby wyglądał pojedynek Młodego z Shopenem :?: coobcio, musze zaprotestować. Nie przypisuj mi nie moich zaslug. :-) Uturbiony nissan nie jest moją wlasnością tylko mojego kolegi Jacka. Ja tylko opisalem ten projekt , gdyż znam to auto od urodzenia. Ale też jestem ciekaw jak bedzie wyglądal taki pojedynek. Może juz wkrótce... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Wypowiem się krótko - PODAJE ! ! ! Ciekawe jakby wyglądał pojedynek Młodego z Shopenem :?: coobcio, musze zaprotestować. Nie przypisuj mi nie moich zaslug. :-) Uturbiony nissan nie jest moją wlasnością tylko mojego kolegi Jacka. Ja tylko opisalem ten projekt , gdyż znam to auto od urodzenia. Ale też jestem ciekaw jak bedzie wyglądal taki pojedynek. Może juz wkrótce... :wink: to ja tez sie pisze na takie turbopojedynki!! juz widze 5 fur kupcia.młodego sunny 1,8 turbo kosa i ja:P mam nadzieje ze nie bede ostani, przyjade mega wybebeszony jak coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 a swoją droga to gratki!!! maciek szkoda ze tylko przez net moge sobaczyć twoje sunny troche tesknie za klimatem 1szomajowym, do lutego, mam nadzieje ze bedziemy w komplecie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość --Mlody-- Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 hehe, spoko, tez mam nadzieje ze spotkamy sie w komplecie, filmik bez dzwieku bo mojego brata aparat ma cos zepsute i dzwieku nie `zbiera` , a do tego ma niestabilna reke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 turbo to świetna sprawa, wspaniale podnosi i uspokaja charakterystyke mocy. Po obejrzeniu dwóch filmików a konkretnie: a4alma2.MOV DSCN2779.mov mam kilka pytań: 1. na filmiku a4alma2.MOV obrotomierz jest po prawej stronie i czerwone pole zaczyna się od 7 tys obr, a na filmiku DSCN2779.mov obrotomierz jest po lewej stronie i czerwone pole zaczyna się przy 7.5 tys. Inna jest też czcionka i barwa cyferek na wskaźnikach. Zmieniałeś tablice wskaźników, czy zmodyfikowałes same tarcze i przy okazji zamieniłeś miejsce obrotomierza z prędkościomierzem? 2. Wcześniej pisałeś że masz 236 koni @ 0.5 bara, a teraz że 236 koni @ 0.55. W jakim celu podniosłeś cisnienie na turbosprężarce i czemu nie wpłynęło to na zmianę mocy maksymalnej? 3. Ile Twój silnik miał w serii a ile po poszczególnych modyfikacjach i jak się to przekładało na osiągi? 4. Czy zmieniałeś skrzynię biegów między tymi filmikami? 5. Czy wg Ciebie w seryjnym silniku SR20DE takim jak u mnie lepiej jest podnieść moc do np 180 KM nie podnosząc odcięcia (7 tys) za pomoca turbosprężarki czy np samych wałków, wydechu, dolotu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi