pedroz Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 a ja zalalem 30 litrow ukrainskiej wachy .stala w butelkach po wodzie takich 5 l na -28 i nie zamarzla.mam pewnosc ze mi juz nie zamarznie.a wacha elegancka. Mowisz o benzynie? Jesli tak, to sie nie dziwie. Bylo jakies 120 st. C za cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mathias1 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ja miałem trzy diesle - teraz czwartym pomykam (służbowa corsa BŁE!). Były stare, starsze i nówka też. Jedyne, co zamarzło, to ropa z shella. A potem znlazłem taki środek firmy "skyyd" (albo podobnie - dawno nie kupowałem, bo błecorsa od wczoraj dopiru). Setkę się leje na bak i już gut. Nic nie zamarzło od tego czasu. Polecam. Aha - to szwedzki produkt, a oni z pewnoscią wiedzą, co to zimno... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość synaj Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 No właśnie. Ja kupiłem na BP coś co się XDiamond czy coś (takie w pomarańczowe, czy tez butelka pomarańczowa). Leje się 50ml na 60l. U mnie się nie sprawdziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MALEKI Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 mysle ze odpowiednie dodatki do dizla sa lepsze od dolewanej bezyny .wiadomo dizel ztrawi wszystko.ja polecam sprawdzony ekoterm , tz. opal. nic nie zamarza mozna mieszac i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andre72 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zaraz przed falą mrozów przypadkowo przez pomyłkę wlałem na pusty zbiornik 13 litrów Pb95, dolałem do pełna ON i pomimo obaw zacząłem jeździć na tej "berbelusze". Przy mrozach -24 zapalał na 2 podgrzania świecy i trochę na początku telepotał, ale jeżdzi. Jedyne co to wzrosło spalanie komputer pokazuje 11L. Jeszcze trochę wypali mikstury i doleję do pełna ON. Mam nadzieję, że nie wpłynie to ujemnie na pompę i wtryskiwacze :?: . A do rospuszczania parafiny w ON najlepsze są gotowe preparaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 ja dolalem ok 1,5 litra benzyny (z kosiarki ) ) na pol baku i chodzi bezproblemow, odpala od strzalu (choc i mrozy spadly) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 a ja dzis lałem rope z beczki (mam troche taniej ale ze Schwet niemiecka) i zapchało mi sie 2 razy sitko w lejku cale było od parafiny ciekawe co sie dzieje na filtrze ... wymieniłem 2 tygodnie temu jutro leje ze 2 litry PB.... po raz pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przema77 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 na cały zbiornik dolej 4l benzyny... lepsza byłaby nafta ale w takiej ilości benzyna nie zaszkodzi...! ja kiedyś zalałem 1/2 zbiornika benzyny przez pomyłkę i samochód stanął... dotankowałem drógą połówkę ropy i pojechałem. nic się nie stało z pompą i wtryskiwaczami więc przy takiej ilości napewno nic się nie stanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Ja dzisiaj dolałem 3 litry na prawie cały zbiornik i jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi