Gość przema77 Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 Przy trasie toruńskiej - tam właśnie będę to robił Podobno najlepszy warsztat w wawie. o tym właśnie myślałem ale nie miałem dokładnego namiaru... już nie będę szukał...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Finał sprawy ma dość ciekawe zakończenie. Głowicy z Gdyni nie kupiłem, gdyż wyglądała na gorszą od mojej. Miała dwa poważne wżery w kanałach wodnych tak, że już wychodziły prawie za uszczelkę. Na każdym cylindrze miała pęknięcia międzyzaworowe - to co miałem spawane za pierwszym razem. Nie jestem specjalistą, więc pojechałem z kolesiem do speca od głowic, żeby to obejrzał. To on mi to odradził. Przy okazji zabrałem do niego swoją głowicę, żeby ją sprawdził, bo po moich oględzinach nie byłem w stanie zlokalizować tam żadnego pęknięcia. Okazało się, że moja głowica jest w 100% szczelna. Dobrze, że zabrałem ze sobą uszczlkę. Okazało się, że była założona dobra metalowa uszczelka, która miała pozamykane niektóre kanały wodne i przez to była utrudniona cyrkulacja płynu. Poza tym mechanik, który mi to zakładał zdaje się za mocno dokręcił śruby i za bardzo spłaszczył uszczelkę. Mam już zamówioną oryginalną uszczelkę - będzie za 2 tygodnie, bo nigdzie w Polsce nie mają. Teraz będę osobiście nadzorował zakładanie głowicy z serwisówką w ręku. Mam nadzieję, że po tej naprawie już będę mógł jeździć i jeździć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 to teraz na dobre zakończenie sprawy musisz wszystkim w klubie nissana postawić po browarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 to teraz na dobre zakończenie sprawy musisz wszystkim w klubie nissana postawić po browarze Dobre zakończenie sprawy będzie wtedy, gdy w końcu wyjadę samochodem od mechanika i uda mi się dojechać do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 no to trzymamy kciuki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi