Gość misioor Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 nie będę zakładał nowego tematu bo chciałem sie tylko upewnić czy ten filtr paliwa nada się do mojego bolidu<patrz mój podpis> http://allegro.pl/item347657911_filtr_pali...ano_filtry.html przy okazji wziąbłym też filtr powietrza od tego sprzedawcy http://allegro.pl/item347657722_filtr_powi...xima_sunny.html ja mam też prostokątny,ale akurat sunnego z moim motorkiem sprzedawca nie umieścił na liscie aut do których ten filtr pasuje,jak myślicie nada się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 czy ten filtr paliwa nada się do mojego bolidu nada się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 To co w końcu z tą wymianą filtra paliwa? trzeba zalewać czy nie? No i czy przy sciąganiu wężyków ucieka paliwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Nie trzeba zalewać. Ściągasz górny wężyk i wsadzasz go do słoika (co ma zlecieć to zleci). Wyciągasz filtr z dolnego wężyka i zatykasz go palcem. Waszkę zlewasz do słoika, zakładasz nowy filtr i z czapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misioor Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 przyszły mi filtry,filtr paliwa już założyłem ale mam zgryza z filtrem powietrza, mój orginalny ma ok 21 cm dlugości,a ten przysłany ma 27 i nie mieści sie w obudowie mam pytanie:jaki ja mam silnik ga14de czy ga14ds do tej pory myślałem że mam de <mam wielopunkt,auto z 93r>więc gdy sprzedawca napisał że filtr pasuje tylko do ga14de odpisalem że 'ok' bo mam właśnie taki,a okazuje się nie pasuje. czym sie rożni de od ds? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misioor Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 no to mam de<mam lambde,pompe elektryczną,poza tym w 93 nie było już gaźnikowych>,a koleś mi przysłal do ds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Wymieniłem dziś ten filtr paliwa. W sumie łatwa robota tylko trochę czasu mi zeszło zanim się do niego dobrałem. Podszedłem do roboty ze słoikiem tak jak radziliście i dobrze:), bo trochę paliwa zleciało, nie wlałem go do baku bo strasznie brudne było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misioor Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Dogadałem sie z gościem od filtrów z allegro,przyznał mi rację,przysłał mi filtr do de oraz 6,5 na odsylke jemu filtra od ds.Solidny gość.Polecam jeśli ktoś będzie na kupnie części. Wymieniłem dziś ten filtr paliwa. W sumie łatwa robota tylko trochę czasu mi zeszło zanim się do niego dobrałem. Podszedłem do roboty ze słoikiem tak jak radziliście i dobrze:), bo trochę paliwa zleciało, nie wlałem go do baku bo strasznie brudne było. No szkoda żeby to było trudne,to w końcu zdjęcie i założenie dwoch wężyków...A ten słoik to też nie wiem po co bo to paliwo jest tak brudne że nawet do czyszczenia felg sie nie nadaje Aha,czy w n14 jest gdzieś drugi filtr paliwa<w pompie coś tam jest>?Pod bakiem jest jakieś urządzonko z wężykami,ale na filtr to mi nie wygląda,bo suche i małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Aha,czy w n14 jest gdzieś drugi filtr paliwa<w pompie coś tam jest>?Pod bakiem jest jakieś urządzonko z wężykami,ale na filtr to mi nie wygląda,bo suche i małe. W pompie masz wstępne filtrowanie. A to małe urządzono przy baku to najprawdopodobniej jakiś odpowietrznik prowadzący do pochłaniacza oparów paliwa. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misioor Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 wygląda na to,że zapchał mi się jakis filtr w pompie :/ zabrakło mi dzis wahy,normalka,skoczyłem na cpn,zalałem 5l,ale auto zapalało na 10 s potem gasło,wyjałem filtr paliwa ten przy silniku-zapchany,no to pod sprężarke go,ale dalej lipa-przy załaczaniu pompy paliwo jedynie cieknie z przewodu który wchodzi w filtr od spodu,lub nie leci w ogóle-pompa pracuje bo ją słychać,wychodzi na to,że zapchany mam filterek przy pompie w baku...wiem ze muszę wywalic siedzenia,odpiąc 2 przewody i jestem w baku,tylko mam pytanie czy łatwo jest wyjąć ten filtr z pompy/całą pompę z baku?a może są jakies magiczne sposoby na oczyszczenie tego filtra?moze podmuchać w przewód sprężarką?albo zalać mu więcej paliwa? wyciągał ktoś kiedyś pompę?duzo roboty?pompa jest mocowana na śruby<nie uśmiecha mi się ich odkręcać w baku,bo nie ma podejscia> czy na 'wcisk'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ronin00 Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Zacznijmy od tego że jak nagminnie jeżdzisz na oparach i wyjeżdżasz paliwko do zera to skracasz żywotność pompki. Co do samego wyjęcia jej z baku ,to jest z tym troche ceregieli,bo musisz wykręcić tylne oparcie i ten dekielek co jest przykręcony do baku,nie wspominając o wężykach.Jak już wszystko rozkręcisz to zobaczysz pompkę pochyloną w stronę bagażnika . I tu uwaga ,za pompką jest taki zatrzask,który trzeba odpiąć by wyjąć pompke wraz z koszyczkiem .Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi